A tulaj neje nagytakarítani akar a lakásban. Hagyjam ott?
Figyelt kérdés
Nem volt sose igazán rokonszenves, de nem volt más választásom, elsőéves egyetemistaként, a koli jelentkezést is csak utolsó pillanatban bírálták el, így utolsó pillanatban tudtam csak albérletet találni. Szóval teltek hónapok, mindig fizettem normálisan, a lakást se amortizáltam le, a sajátomként kezeltem, sőt amikor lehetett, ott se voltam. Ráadásul ez a tulaj neje, mindenbe belekötős típus. Most kitalálta, hogy jönne nagytakarítani, melyik hétvégén nem vagyok a lakásban? Mondom, what? Kicsit lesokkolt. Közben meg van olyan bérlemény, ahol évek óta nem járt a tulaj, ez meg minden hónapban jött okoskodni. Szívem szerint most otthagynám, de még van vissza majdnem 2 hónap.
A tulaj neje és közötted nincs szerződés, így nincs vele dolgod, zavard el a francba.
aug. 1. 21:37
2/15 anonim válasza:
Bèrlemènyedhez semmi köze. A tulaj is csak megtekinteni mehet előre egyeztetett időpontban.
Zavard el. Semmi köze semmihez.
Az a te magán szfèrád, semmi joga nincs ida bemenni, takarítani stb.
aug. 1. 21:44
3/15 A kérdező kommentje:
Az lesz. Ha jó fej lenne, akkor engedném, de így nem. Mondjuk, akkor eszébe se jutna ilyen.
aug. 1. 21:46
4/15 anonim válasza:
Van egy csaj aki hasonló sztoriról beszélt a tiktokon egy videóba. Állandóan zaklatta őket, tudtuk nélkül is felment hozzájuk amikor ők dolgoztak. Ott is az asszonyka volt a hunyó pedig a férje nevén volt az albérlet. Ha valami kupinak látszott azért is szólt nekik. Ők ott is hagyták végül. Lehet egyről beszélünk illetve beszéltek. Lehet érdemes otthagyni utána még kitudja mit hántorgat fel.
aug. 1. 22:19
5/15 A kérdező kommentje:
A pali egyébként normális. De lehet, hogy simán sunyi. Az asszonyka legalább őszinte. 🤣
aug. 1. 22:25
6/15 anonim válasza:
Laktam albiba, többször is, és sok barátom is, de ilyet én még nem hallottam.
Hozzám sosem jött csekkolni senki. Az első 2 hónapban még jött a lakbérért, de látta, hogy nem gyújtottam fel és hasonlók, úgyhogy később munkából jövet-menet találkoztunk, hogy fizessek.
aug. 1. 22:52
7/15 A kérdező kommentje:
A tanulság adott. Máskor a szerződésbe foglaltatom (ha ezt lehet, nem tudom), hogy a tulajdon kívül nem vagyok hajlandó mással tárgyalni. Se feleséggel, se anyóssal, se kiskacsával. Ők is előírták, hogy engedélyhez kötött további személy befogadása. Nehézkes ez a felnőtté válás. 🤣🤣🤣
aug. 1. 23:16
8/15 A kérdező kommentje:
Tulajon*
aug. 1. 23:17
9/15 anonim válasza:
Helló.
Nálam benne van a szerződésben, hogy az állagmegóvás érdekében a minimum évi egy nagytakarítás és a 2 hetente egyszeri piperetakarítás a bérlés feltétele.
Vagy megcsinálja a bérlő, vagy felvesz rá valakit, mert különben szerződést szeg.
Én örülnék, ha valaki ingyen is megcsinálná, ugyanis ez 30-50 000 Ft is lehet a piacon.
Ha nem is került bele így kimondva a szerződésbe, a rendeltetésszerű használatba, amit tv. előír, beletartozik a nagytakarítás is.
aug. 2. 06:14
10/15 anonim válasza:
Örülj neki hogy csinálnak egy nagytakarítást.
De egyébként csak előre megbeszélt időpontban veled együtt mehet be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!