A párommal albérletbe szeretnénk költözni, a tulaj elküldte a szerződést. Elég amatőr kérdést teszek fel. Szóval kérdés az, hogy ez így rendben van, vagy szólni kéne neki, hogy módosítsa, hogy az én nevem is szerepeljen benne? (többi lent)
Szóval elég, ha csak a párom neve szerepel benne és az aláírásnál ketten aláírjuk vagy szóljak, hogy módosítsa. Vagy majd a közjegyző előtt lesz lehetőségünk módosítani?
mellékelt képek:
(a neveket kicseréltem, a fontosabb adatokat meg a maga módjával kisatítoztam)
Mindketten bérlitek? Akkor mindkét szerződő bérlőt bele kellene venni.
A bérlő(k) felelős(ek) a szerződéses kötelezettségek teljesítéséért, tőle(tőlük) lehet követelni például a lakbért. Aki nem bérlő, attól a bérbeadó nem tudja követelni a lakbért.
Vendégként attól még bárkit fogadhat a bérlő, illetve gyerek, házastárs odaköltözését nem lehet megtiltani, akkor se, ha nincsenek benne a szerződésben.
Mi lesz, ha a bérleti szerződés tartama alatt szétmentek, kié lesz a lakás, ki fogja fizetni a lakbért? Ha nem vagy benne a szerződésben, akkor aligha te fogsz ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!