A konvektor őrlángja sárga magasabb fokozaton, minden rendben?
Nemrég költöztünk albérletbe, életemben először élek konvektorral, szóval új a dolog. Október 24-én lett bekapcsolva, kijöttek szerelők, ki lett tisztítva és adtak pár instrukciót.
4-es fokozaton minden rendben van, kék lánggal ég, időnként picit sárgás, de "kis lángon" van.
Viszont ha felrakom 5-ös fokozatra, akkor kb 2x nagyobb lánggal ég, teljesen sárga színnel. Olvastam én már mindent portól kezdve rossz arányokig, de nem vagyok benne biztos.
Néhány infó:
-Kb 100 éves társasház
-2x2 méteres ablak alatt van közvetlenül, nem szigetel rosszul, de annyira azért nem is jól, öreg
Ötletek?
Jobb lenne szerelőt hívni hozzá.
Ha sárga lánggal ég kormoz.
Szerintem meg az égvilágon semmi baja sincsen.
Csak teljesen ideális körülmények között kék a láng. Ha intenzívebben lángol, akkor el tud égetni olyan koszokat is amit kis lángnál nem tudna. A kosz meg megszínezi.
Eeleve a gázban lévő szennyező anyag is színez, illetve ha nem jó a gáz levegő arány.
Nálunk tök a konvektor hol ilyen, hol olyan lánggal ég. A gázos vízmelegítő sem stabilan kék. Nyáron az volt, most narancssárgás.
A kisebbek, mint az őrlángok és a tűzhely rózsái kékek most is.
Bajod nem lesz tőle, várj egy 3&4 hetet hátha változik.
Akkor várok, köszi
De ettől függetlenül elég ijesztő látvány, tényleg attól félek, hogy mikor robban be.
A bojler csak akkor sárga és kék, amikor folyik a melegvíz, de azért az csak más.
Már miért robbanna be???
Ne foglalkozzál vele.
Más hatékonysággal ég, nem kell miatta aggódni.
Szerelő ha átnézte biztos nem fog robbanni.
Ha nyugodtabban szeretnél aludni vegyél füst és szénmonoxid érzékelőt.
Ne aggódj, semmi baj nem lesz ettől.
Egyébként ami magasabb fokozaton van, az nem őrláng. Őrláng akkor van, mikor a legkisebbre letekered, de nem kapcsolod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!