Mit tegyek akkor, ha a tulaj kvázi azonnali hatállyal - egy héten belül ki akar rakni?
Volt korábban kérdésem a téma ugyan ez, csak most vannak lényegi változások. Azért összefoglalom.
-Az egyik lakó folyamatosan panaszkodik a közös képviselőnek, tulajnak hogy állítólag nálunk bűz van a macskák miatt.
Nincsen bűz, a tulaj is volt fent rengetegszer még igazságügyi ingatlanszakértővel is volt nálunk, mindent rendben találtak.
-A bérleti szerződésben benne van, hogy kettő macskával vagyok jogosult itt lakni.
-A bérleti szerződést ingatlanos csinálta, mert ingatlanközvetítőnél volt meghirtetve az albérlet.
Ez megy régóta, hogy minden bizonyíték ellenére az egyik lakó folyamatason, heti 2-3X zaklatja a közös képviselőt, tulajt hogy nálunk akkor is bűz van.
A tulaj azt mondta, hogy tudja hogy nekem igazam van, de ő ebből nem kér hogy folyamatosan zaklatják. Családja van, több albérlete van, munkája van stb ezért fel akarja mondani a szerződést.
Itt a teljes előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12750318-me..
Ami azóta változott, az ez:
Ma beszéltem a tulajjal, elmondtam neki, hogy oké mondd fel a szerződést de akkor kérek annyi időt hogy találjak másik albérletet.
Erre ő:
-Oké, mennyi idő ez? 1 hét?
-1 hét???!! Tartsuk már be a törvényeket, a felmondási időt be kell tartani aszerint, ha szeptember 15-ig hozod a felmondásról a papírt, még október végéig itt lakhatok. Ha szeptember 15 után hozod, akkor november végéig.
-Nem!! 1 hetet kapsz hogy a rühes macskákat eltüntesd! Engem nem érdekel. Engem hagyjon mindenki békén, elegem van abból hogy engem zaklatnak. Ma is 2X hívtak!
-Elhiszem. A törvényeket akkor is be kell tartani. Jogom van szeptember végéig a kettő macskámmal itt lakni!
-Nem! Nem érted? Egy hetet kapsz! Ha egy hétig nem tünteted el a rühes büdös macskáidat akkor felmegyek a lakásra és magam fogom kidobni őket!
-Ezt nem teheted meg. Ezt úgy hívják, hogy bűncselekmény.
-Engem nem érdekel te minek hívod, jelents fel nyugodtan.
Erre letette a telefont.
Most mégis mi a fenét tehetnék? Ha így megfenyeget? Ez képes tényleg rámtörni az ajtót és kidobni a cicáimat. 😟😥😢
És mit mondok a rendőröknek?
A szomszédot egyébként már feljelentettem.
Kedves kérdező a leírtak alapján valóban úgy tűnik, neked van (inkább) igazad, a jog melletted, de vajon tudod-e, van-e valódi lehetőséged az igazadat érvényesíteni?
Kezdj ez azért sos-ben másik bérleményt keresni, mert lehet, hogy egyszer, valamikor, huzavona vagy hosszabb jogi eljárás, feljelentgetés vagy kölcsönös betartás, elmérgesedett hangulat közepette egyszer valahol valaki leírja vagy kimondja vagy lepecsételi, hogy OK, igazad van, de sajnos vagy nem: neked és az állataidnak addig is laknod kell valahol és lehetőleg nyugodt, emberi környezetben.
…ebben a helyzetben, ahol már telefonon is ez a stílus, sok remény a kultúrált egyezkedésre nincsen (bérbeadó is vagyok, nem így kommunikálok, nem így jártam volna el a másik fél helyében sem, de ha tényleg igaz, hogy valaki gyakorlatilag élni nem hagyja a folyamatos mószerolással, ne hargudj, de ennek én is bőven véget vetnék, legfeljebb kivárnám a 30 napot, de nekem sem hiányzik a cirkusz, paláverezés, zaklatás, ha jogos, ha nem…)
Bocsánat, hogy ezt így le merem írni, de látod, én pl tényleg ki sem adom az ingatlanokat bármilyen (!) háziállattal (legyen az gekkó, hal, kutya vagy akármi) rendelkező jelentkezőnek. Van jelölt enélkül is bőven, úgyhogy inkább a problémamentesebb irányba megyek el én is, sokan mások is.
(a végére még nekem kikívánkozik: szerintem nem túl nagy előny a bérelhető ingatlanok piacán rögtön két macskával élhető, igényes lakást, normális áron, rendes tulajdonossal találni… ha esetleg a lakásbérlést hosszabb távra tervezed… tudom, nem egyszerű, meg kötődsz az állataidhoz stb… de megfontolandó, hogy biztosan mindig a lepattanóból akarsz válogatni azért, mert macskákkal élsz?
Számomra - nyugodtan meg lehet kövezni- a mai árak mellett bizony luxus a háziállat/hobbiállat/kiskedvenc tartás, főleg rögtön 2 is, ha nekem magamnak nincs feltétlenül az a minőségű lakhatás biztosítva, ami az igényeimnek megfelel…de persze kinek mi… )
#4 persze én megértem ezt is ezzel nincs is gond.
A gond azzal van, hogy ahol most lakom, ott le volt írva a hirdetésbe, hogy háziállat megengedett.
Aztán kvázi mégis meggondolja magát a tulaj és "egy héten belül tüntessem el a rühes macskákat"
Különben ha nem ő jön ide és kidobja a macskáimat.
A jog szerint a felmondási időt be kell tartania!
A gond azzal van, ő ezt nem akarja és egy hetet ad!
#5-ös leírtam, hogy a bérleti szerződésben benne van, hogy kettő cicával vagyok jogosult itt lakni.
Persze már elkezdem keresni másik albérletet.
Már ne is haragudj, az előző kérdésed egy hónapos. Már egy hónappal ezelőtt is azt mondta a tulaj, hogy költözz ki.
Hogy ezt milyen körítéssel tette, az megint más téma, de már bőven benne vagy a hónapos felmondási időben. Nem igazán értem, hogy miért vagy ennyire felháborodva.
Igen, igazságtalan a helyzet, de megteheti, hogy kitesz. És volt bőven haladékod is, hiszen te magad írsz róla.
Nyilván felmondhatja még más okból is.
Egyezz meg vele hogy legalább egy hónapot adjon.
Szerintem hosszú távon nem tudsz maradni el fog lehetetleníti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!