Mit tegyek akkor, ha a tulaj kvázi azonnali hatállyal - egy héten belül ki akar rakni?
Volt korábban kérdésem a téma ugyan ez, csak most vannak lényegi változások. Azért összefoglalom.
-Az egyik lakó folyamatosan panaszkodik a közös képviselőnek, tulajnak hogy állítólag nálunk bűz van a macskák miatt.
Nincsen bűz, a tulaj is volt fent rengetegszer még igazságügyi ingatlanszakértővel is volt nálunk, mindent rendben találtak.
-A bérleti szerződésben benne van, hogy kettő macskával vagyok jogosult itt lakni.
-A bérleti szerződést ingatlanos csinálta, mert ingatlanközvetítőnél volt meghirtetve az albérlet.
Ez megy régóta, hogy minden bizonyíték ellenére az egyik lakó folyamatason, heti 2-3X zaklatja a közös képviselőt, tulajt hogy nálunk akkor is bűz van.
A tulaj azt mondta, hogy tudja hogy nekem igazam van, de ő ebből nem kér hogy folyamatosan zaklatják. Családja van, több albérlete van, munkája van stb ezért fel akarja mondani a szerződést.
Itt a teljes előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12750318-me..
Ami azóta változott, az ez:
Ma beszéltem a tulajjal, elmondtam neki, hogy oké mondd fel a szerződést de akkor kérek annyi időt hogy találjak másik albérletet.
Erre ő:
-Oké, mennyi idő ez? 1 hét?
-1 hét???!! Tartsuk már be a törvényeket, a felmondási időt be kell tartani aszerint, ha szeptember 15-ig hozod a felmondásról a papírt, még október végéig itt lakhatok. Ha szeptember 15 után hozod, akkor november végéig.
-Nem!! 1 hetet kapsz hogy a rühes macskákat eltüntesd! Engem nem érdekel. Engem hagyjon mindenki békén, elegem van abból hogy engem zaklatnak. Ma is 2X hívtak!
-Elhiszem. A törvényeket akkor is be kell tartani. Jogom van szeptember végéig a kettő macskámmal itt lakni!
-Nem! Nem érted? Egy hetet kapsz! Ha egy hétig nem tünteted el a rühes büdös macskáidat akkor felmegyek a lakásra és magam fogom kidobni őket!
-Ezt nem teheted meg. Ezt úgy hívják, hogy bűncselekmény.
-Engem nem érdekel te minek hívod, jelents fel nyugodtan.
Erre letette a telefont.
Most mégis mi a fenét tehetnék? Ha így megfenyeget? Ez képes tényleg rámtörni az ajtót és kidobni a cicáimat. 😟😥😢
Kérdező, nem számít mit akar a tulaj - ahogy fordított esetben az se számítana te mit akarsz, a szerződésben leírtakat kell betartani ha nem tudtok megegyezni együtt másban.
Ha a szerződében az van, hogy felmondani úgy lehet, hogy 15-ig szól a tulaj és akkor a következő hónap még bent lakhattok de aztán menni kell, akkor csak így mondhat fel. Mindegy mit akar és miből van elege. Csakis akkor tehetne ki azonnali hatállyal ha valami olyan kárt okoztatok volna, pl. tüzet raktok a folyosón és majdnem leég a ház vagy rendőrök jönnek ki mert bordélyháznak használjátok a lakását.
Ne foglalkozz vele mit mond, vedd tudomásul, hogy megkaptad a felmondást most augusztus végén, az azt jelenti, hogy október 31-ig ki kell költöznötök. Pont.
#8 igen de akkor nem hozta meg még róla a papírt!
Akkor csak azt mondta szóban! hogy fel fogjuk mondani..
Papírt nem hozott róla.
Gondolom egy bérleti szerződést írásban kell felmondani, nem szöban.
" a tulaj meg már fel akarja mondani a szerződést 7.31-től!"
Te írtad a másik kérdésedben. Meg azt is persze, hogy azt akarja, költözz ki mihamarabb, amibe teljesen jogos, hogy nem mentél bele. De a tulaj igenis jelezte feléd, hogy felmondja a szerződésedet (és már akkor is jelezte, hogy a mihamarabbi költözésnek örülne) - az már csak kisstílű kekeckedés, hogy milyen formában tette. Megtette, te magad is leírtad több alkalommal is.
Egy hónap alatt bőven lett volna lehetőséged lakást nézni, de a kérdésed alapján el sem kezdted, arra apellálva, hogy majd így-úgy elsimul a dolog.
Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy az általad felvázolt törvényi rendelkezés (15-e előtt és után, köv hónap vége stb.) csak akkor irányadó, ha erről a szerződés külön nem rendelkezik. Ha ti szerződésbe belefoglaltátok, hogy 30 nap a felmondási idő, akkor rád az vonatkozik, és az már igencsak ketyeg július óta.
Hogy a tulaj agresszív veled, az nem helyes, de érzi ő is, hogy nem próbálsz korrekt lenni, csak mutyizol, hogy minél később kelljen kiköltöznöd.
Még egyszer: ultragáz, hogy még el sem kezdtél lakást nézni, pedig jó ideje tudod, hogy gáz van, biztos lehettél benne, hogy előbb-utóbb (és inkább előbb) menned kell. Ez független attól, hogy mennyire szabályosan mondott fel a tulaj.
Már akkor elkezdtem lakást nézni!
Pillanat mindjárt megkeresem a bérleti szerződést, de ha jól emlékszem nem rögzítettük a felmondási időt.
Hát most így hirtelen nem találtam meg a bérleti szerződést.
Szóval nem tudom
De tegyük fel 30 nap a felmondási idő.
Azt akkor is írásban kell közölni, nem?
Igen. Csakis irasban.
Ha ingatlanos csinalta a szerzodest, akkor miert a tulajjal foglalkozol? Nem onekik fizeted a lakbert? Akkor te neked a tulajjal nincs mit targyalnod , oneki se veled. Nem is mehetne a lakashoz.
Az ingatlanosnak kell neked felmondani, irasban.
A tulajnak fizettem a bérleti díjat mindig.
Szerintem az ingatlanos csak megcsinálta a bérleti szerződést de már nem emlékszem. Több mint kettő éve itt lakom.
Ha írásban mondhat fel csak, akkor mit pattog hogy egy hét alatt "tüntessem el a rühes macskákat"?
Még egyszer mondom: írásban nem adta be még be a felmondást! Csak szóban fenyegetőzött eddig, hogy vagy eltüntetem a macskákat vagy felmondja!
Ráadásul hazudik is, mert azt állítja a lakók (az összes!) aláírt egy papírt hogy nálunk büdös van.
Ez konkrétan hazugság mert 3 szomszédot is megkérdeztem, hogy történt-e ilyen, azt mondta nem.
Egyik szomszédot be is hívtam a lakásba akivel úgy-ahogy jóban vagyok ő is mondta hogy nincsen büdös.
De ennek már semmi jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!