Mit tegyek akkor, ha a tulaj kvázi azonnali hatállyal - egy héten belül ki akar rakni?
Volt korábban kérdésem a téma ugyan ez, csak most vannak lényegi változások. Azért összefoglalom.
-Az egyik lakó folyamatosan panaszkodik a közös képviselőnek, tulajnak hogy állítólag nálunk bűz van a macskák miatt.
Nincsen bűz, a tulaj is volt fent rengetegszer még igazságügyi ingatlanszakértővel is volt nálunk, mindent rendben találtak.
-A bérleti szerződésben benne van, hogy kettő macskával vagyok jogosult itt lakni.
-A bérleti szerződést ingatlanos csinálta, mert ingatlanközvetítőnél volt meghirtetve az albérlet.
Ez megy régóta, hogy minden bizonyíték ellenére az egyik lakó folyamatason, heti 2-3X zaklatja a közös képviselőt, tulajt hogy nálunk akkor is bűz van.
A tulaj azt mondta, hogy tudja hogy nekem igazam van, de ő ebből nem kér hogy folyamatosan zaklatják. Családja van, több albérlete van, munkája van stb ezért fel akarja mondani a szerződést.
Itt a teljes előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12750318-me..
Ami azóta változott, az ez:
Ma beszéltem a tulajjal, elmondtam neki, hogy oké mondd fel a szerződést de akkor kérek annyi időt hogy találjak másik albérletet.
Erre ő:
-Oké, mennyi idő ez? 1 hét?
-1 hét???!! Tartsuk már be a törvényeket, a felmondási időt be kell tartani aszerint, ha szeptember 15-ig hozod a felmondásról a papírt, még október végéig itt lakhatok. Ha szeptember 15 után hozod, akkor november végéig.
-Nem!! 1 hetet kapsz hogy a rühes macskákat eltüntesd! Engem nem érdekel. Engem hagyjon mindenki békén, elegem van abból hogy engem zaklatnak. Ma is 2X hívtak!
-Elhiszem. A törvényeket akkor is be kell tartani. Jogom van szeptember végéig a kettő macskámmal itt lakni!
-Nem! Nem érted? Egy hetet kapsz! Ha egy hétig nem tünteted el a rühes büdös macskáidat akkor felmegyek a lakásra és magam fogom kidobni őket!
-Ezt nem teheted meg. Ezt úgy hívják, hogy bűncselekmény.
-Engem nem érdekel te minek hívod, jelents fel nyugodtan.
Erre letette a telefont.
Most mégis mi a fenét tehetnék? Ha így megfenyeget? Ez képes tényleg rámtörni az ajtót és kidobni a cicáimat. 😟😥😢
…nyugaton (?) depláne nincs államilag garantált nyugdíj nulla öngondondoskodás mellett- persze nagy szórás van, de az USA is nyugatra van, ott középosztálybeli dolgozóként is nettó rettegés egy diagnosztikai vizsgálat költsége is… meg sokan gondolják, hogy áááá mennyi a sógoroknál meg a svédeknél a nyugdíj…de ha ott öregszel meg, ott bérelsz ottani áron… nos az sem egy emelkedő életszínvonal lesz, főleg, ha még majd most fogsz kicuccolni (esetleg)… meg sem kérdezem, hogy miből… több (!) millió egy kiköltözés az első néhány havi megélhetéssel, amíg munka is akad…
…a nem lesz Magyarország meg Föld az meg nettó pesszimizmus… az ilyenek szoktak 90 évig élni :D
Na, átvettem a kulcsokat, bérleti szerződés megvan. :) Most már azt csinál a (volt) tulaj amit akar :)
Ennek az ingatlanosnak is elmondtam a storyt!!
És ő is mondta, hogy valóban írásban, 2 tanú aláírásával kell egy bérleti szerződést felmondani, nem messenger üzenetben és nem telefonon - mutatott is példának egy felmondást.
Igen magyarországon havi 300-400 ezret kellene félre tenni ha belátható időn belül akarsz lakást ilyen lakásárak mellett és akkor az inflációt nem is számoltam.
Valóban a macskákkal nem lehet spórolni. Nézzük ha 50-et félre tenném egy lakásra:
Ma eg 60-70 nm-es lakás kerül úgy 45 millióba és az már nincsen túlárazva. (Nyilvan Piripócson 8 millióért is lehet venni)
És az csak a kezdeti költségek. Be kell fizetni a vagyonszerzési illetéket és be is kell rendezni a lakást. Nyugodtan beszélhetünk 55 millióról.
Akkor 55000000/50000 az 1100 hónap, azaz 91!!!! Egész 0.6 év mire lesz saját lakásod és akkor az inflációt nem számoltam.
Persze lehetne még spórolni sporton, szórakozáson, utazásokon. (Egyikből sincsen sok, nem élek nagy lábon)
Nem dohányzom, alkoholt ritkán, havi 2-3 palack bort fogyasztok el és ennyi.
Azt mondom ezeken spórolnék, nem lenne macskám akkor talán 150 ezret megehetne spórolni de akkor nem élek! Behúzott nadrágszíj, stb.
Élet ez? Nem.
Manapság vagy élsz, vagy öregkorodra lesz lakásod.
Ennyi.
A szülőkhöz nem mindenki teheti meg, hogy visszaköltözik.
Anyukám meghalt (nem volt neki sem saját haza / lakása) fater még él de kicsi házban lakik.
Nagymutter él de ő is kicsi házban lakik, ráadásul Piripócson ahol semmi munka nincs.
Ja azt elfelejtettem, hogy ha mondjuk 150 ezerrel számolok, akkor is 31 év mire saját lakásom lesz és akkor inflációt nem számoltam!!!
És akkor 31 évig nem éltél!!
Azért mondtam, hogy legalább 300-400-at kell félre tenni. De lehet még ez is kevés. Ha 400-at tennél félre, akkor is 12 év mire lakásod lesz és megint nem számoltam az inflációt! Mi értelme van pénzt gyűjteni ekkora inflációnál? Ha most kerül 55 millióba (45+ egyéb dolgok) egy lakás akkor 12 év múlva???
Nincsen tehát értelme saját lakásra gyűjteni.
Persze (elméletileg) léteznek infláció követő hosszú megtakarítási formák azok még talán lehet működnek is.
#37 Megint nem a valósággal számolsz.
Laknod kell valahol. Vagy laksz a szüleidnél ingyen, akkor ezért marad pénzed amit félreteszel, vagy bérlakást kell fizetned. Az utóbbi esetben ha hitelt veszel fel és beköltözöl a lakásodba akkor sem kell többet fizetned. A lakbért életed végéig kell fizetned, nem 20 vagy 30 évig. A hitelt nem, mert egy idő után letelik és sajátod lesz a lakás.
Itt nem 2-3-szor annyi a hitel törlesztője, mint egy lakás bérleti díja, hanem azzal összemérhető.
Igen de lakáshitelhez kérnek önerőt :)
Legalább 30%-ot.
De ez is csalóka mert valójában ettől sokkal többet kérnek mert a lényeg, hogy a teljes visszafizetendő összegnek (kamatok, thm) -el együtt nem haladhatják meg a lakás értékét.
A gond az, felveszel 20 évre lakáshitelt. A gond az, hogy 20 éves távlatban - most kapaszkodj meg - 2X annyit - talán többet kell visszafizetned.
Tehát ha 45 misi a lakás, ennek minimum a felével kell rendelkezned önerővel ami 22.5 misi. Számolhatunk a vagyonszerzési illetékkel, költözéssel, esetleges felújításokkal, berendezéssel. Ha nem kell sokat felújítani akkor minimum 30 misi. Ha kell pl. új nyílászárók, redőny, klíma stb nyugodtan lehet 35 misi. Ennyi pénzednek kell lennie ha egy 45 misis házat akarsz venni.
Még az önerőhöz is, illetékekhez, költözéshez, berendezéshez, felújítási költségekhez is kb 250-300 ezer forintot kell félre tenned 10!!! éven keresztül.
Ez egy járható út, a gond ezzel az, hogy ezt egy magyarországi fizetésből nem lehet megtenni még akkor sem ha behúzott nadrágszíjjal élsz!
Azért is mondtam, hogy nem innét akarok nyúgdíjba menni.
Nyilván életem végéig nem akarok albérletben élni és megvannak nekem is a magam hosszútávú terveim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!