Mit tegyek akkor, ha a tulaj kvázi azonnali hatállyal - egy héten belül ki akar rakni?
Volt korábban kérdésem a téma ugyan ez, csak most vannak lényegi változások. Azért összefoglalom.
-Az egyik lakó folyamatosan panaszkodik a közös képviselőnek, tulajnak hogy állítólag nálunk bűz van a macskák miatt.
Nincsen bűz, a tulaj is volt fent rengetegszer még igazságügyi ingatlanszakértővel is volt nálunk, mindent rendben találtak.
-A bérleti szerződésben benne van, hogy kettő macskával vagyok jogosult itt lakni.
-A bérleti szerződést ingatlanos csinálta, mert ingatlanközvetítőnél volt meghirtetve az albérlet.
Ez megy régóta, hogy minden bizonyíték ellenére az egyik lakó folyamatason, heti 2-3X zaklatja a közös képviselőt, tulajt hogy nálunk akkor is bűz van.
A tulaj azt mondta, hogy tudja hogy nekem igazam van, de ő ebből nem kér hogy folyamatosan zaklatják. Családja van, több albérlete van, munkája van stb ezért fel akarja mondani a szerződést.
Itt a teljes előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12750318-me..
Ami azóta változott, az ez:
Ma beszéltem a tulajjal, elmondtam neki, hogy oké mondd fel a szerződést de akkor kérek annyi időt hogy találjak másik albérletet.
Erre ő:
-Oké, mennyi idő ez? 1 hét?
-1 hét???!! Tartsuk már be a törvényeket, a felmondási időt be kell tartani aszerint, ha szeptember 15-ig hozod a felmondásról a papírt, még október végéig itt lakhatok. Ha szeptember 15 után hozod, akkor november végéig.
-Nem!! 1 hetet kapsz hogy a rühes macskákat eltüntesd! Engem nem érdekel. Engem hagyjon mindenki békén, elegem van abból hogy engem zaklatnak. Ma is 2X hívtak!
-Elhiszem. A törvényeket akkor is be kell tartani. Jogom van szeptember végéig a kettő macskámmal itt lakni!
-Nem! Nem érted? Egy hetet kapsz! Ha egy hétig nem tünteted el a rühes büdös macskáidat akkor felmegyek a lakásra és magam fogom kidobni őket!
-Ezt nem teheted meg. Ezt úgy hívják, hogy bűncselekmény.
-Engem nem érdekel te minek hívod, jelents fel nyugodtan.
Erre letette a telefont.
Most mégis mi a fenét tehetnék? Ha így megfenyeget? Ez képes tényleg rámtörni az ajtót és kidobni a cicáimat. 😟😥😢
#19 Ha igaz, hogy már sokkal korábban felmondott neked a tulaj és már július végén akarta a kiköltözésedet akkor most már jogosan mondja, hogy csak 1 heted van rá.
Nem csak írásban lehet felmondani, szóban is jelezheti a felmondási szándékát. Mivel te írtad, hogy már 07.31-gyel ki akarna költöztetni, azt jelenti, hogy már jóval előtte jelezte neked, hogy költözz el. Az a felmondás, hogy odamegy hozzád a tulaj és azt mondja neked, hogy költözz el! Mivel már nem először mondta akkor sem amikor az első kérdésedet kiírtad, így neki van igaza meg a 13-as válaszolónak és bizony neked már másik lakást kellett volna keresned és szeptember 1-től már abban kellene laknod.
Hiába van igazad, hiába hülye a szomszéd, hiába nem bűdösek a macskáid meg nem zajonganak, ha a tulaj azt mondta neked, hogy költözz el akkor neked el kell költöznöd.
A 21-es nem jól tudja, hiába jelezte a szándékát korábban is szóban, hivatalosnak csak az írásos felmondás tekinthető, itt van is róla szó: [link]
Én azt javaslom, hogy írj levelet a tulajnak, hogy erősítse meg a szàndèkát írásban a szerződésben is rögzített feltételek mellett és közben intézd az új lakást, ha erre nem hajlandó, akkor cseréld le a zárat.Akkor majd ő hív rendőrt és te a bérleti szerződéssel bizonyítod a lakhatásod, így nem tud mit tenni, ki kell várnia az egy hónapot.
Ha még tovább elhúzódik, mert olyan hülye, hogy nem mond fel írásban, akkor az ősz beálltával kérhetsz a helyi jegyzőtől birtokvédelmet és akkor tavaszig nem fog tudni kirakni, de ehhez sürgősen meg kell találnod a bérleti szerződést.
Nekem is van macskám és lakást is adok ki, ezzel együtt valóban kevés az alom csere, azt tènyleg minden nap cserélni kell!!Továbbá az alom minősége is számít, mert valóban lehet valamennyi szag, ha nagyon olcsó, rosszul csomósodó almot használunk és nincs naponta cserèlve.Két macskának kettőnél több allomtálca kell (legalább három) és alomszagtalanítót is célszerű használni.
Hát úgy néz ki, protekcióval meg szerencsével lesz új albi, azonnal költözhető.
Pár 10 ezerrel drágább de nem számít.
Ez is ingatlanos. Ingatlanosnak kell mindig fizetni.
Mivel a konyhabútort és a beépített szekrényt leszámítva nincsen semmi a lakásban (nem is baj mert van minden bútorom, gépem) a tulajt az sem érdekli, ha kígyót-pókot tartok a lakásban.
Mehetek a cicáimmal.
Sok sikert.
…mondom milliomos vagy, gond egy szál se :D
2 macska havi tartása alsó hangon (alom, kaja stb) 60-100 eFt/hó, plusz ha bármi eü dolog kell nekik, van annyi (sőt!), mint a magánorvos embernek… és akkor a “pár tízezer” (30-40-80?) meg az ingatlanos díja (1 havi bérleti díj? 100-200 ezer?)…
Tudjuk, neked mindez mindig féláron van és protekciós (???) vagy…
…hát tényleg megérős, de te tudod- havi 150 ezret, amibe a macskák meg a drágább lakásra váltás kerül hosszabb távon (nagyobb kauciót, költözés nem “pár tízezres” költségét, közjegyzői díj legalább felét nem is említve) már egy elég normális törlesztőrészlet is lehetne…de kinek mi.
Tudom, d..göljek meg, mert gonosz vagyok én is a cicukákkal.
Vajon saját tulajdonra, nyugdíjas évekre is el van pakolva úgyszintén “pártízezer”? Vagy a jelenlegi életszínvonal a terv cicukákkal a következő 30-40 évre is?
Mindegy, sok sikert.
Nem vagy gonosz és igazad is van.
Aki nem tud eltartani 2 macskát az ne is akarjon! A kaja nem vészes. Kb 25-30 ezer forint / hó a 2 macsek. Az alom háát heti 2X veszem a 10 literest. Kb 15 ezer forint havonta. Olyan 45 ezer forintból megvan minden.
Mindent a zooplus-ról rendelek, természetesen bolti sz@rokkal nem etetem őket.
Nem vagyok milliomos. Egy rövidtávú megtakarítási formám van, ennyi. Azt ezzel le is nullázom.
Elhiszem hogy magyarországon ezt is nehéz kiépíteni, az emberek 70-80%-a hónapról hónapra él vagy még addig sem! Én is így voltam ezzel! Aztán sokat (nagyon sokat, kb 6 évet!) kellett güriznem azért, hogy ne így legyen.
Most sem élek nagylábon, de a havi kiadásaimra futja a fizetésemből. Nyaralni itthon évente 1-2X. Rövidebb utazások beleférnek 3-4 havonta.
Kapok 13. havi fizetést is (igaz ez sokkal kevesebb mint egy normál havi fizetés) de azért az is jól jön.
A költözést is már csak úgy tudom megoldani, ha mínuszba megyek le.
A nyugdíjas éveimet nem ebben az országban akarom tölteni ezt is elhiheted. De ahhoz még majd' 35 évet kell güriznem. Lehet addig a föld sem lesz meg, nemhogy magyarország.
Ez tök jó és értelmesnek is tűnsz- ezért kérdeztem/kommenteltem erről normálisan… de ha most, aktív dolgozó (feltételezem, fiatalabb, 30-35 alatti) emberként nem nagyon van egy biztonsági tartalékod… szóval tényleg érdekel, hogy ilyen életvitel/bérleti díjak/macskák extra költségei mellett hogy lesz hosszú távon a lakhatásod?
Macsekokra megy mondjuk fixen havi 50 (orvos nélkül ugye), nyugdíjra, lakás önrészre mennyi? Ennek mondjuk 2-3-szorosa lenne legalább egy szemmel látható és értelmesebb…
Ok, messze még az öregség, de azért annyira mégse, ha 15-20 év pl egx lakáshitel vagy azért ennyit kell félrepakolgatni százezrével is nyugdíjalapba, hogy ne penderítsenek ki 55-60-65 évesen az albiból (macskákkal?), mert az tutifix, hogy ezt az életszínvonalat sem lehet majd fenntartani állami nyugdíjból (ha lesz valami jelenlegihez hasonló)— a mostani havi bevételed jó, ha 50-60%-át kapod…abból menne ugyanez?
…és biztosan bekövetkezik… ahogyan a legtöbb embernél 50 felett nagyobb eü kiadás, de esetleg mondjuk átlag 5 évente vándorolnod kell más ingatlanéból, akkor is ha normális vagy és fizetsz…
Szóval csak érdekel: hogy lesz 10-20-30 év múlva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!