Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyen alapon kér a tulaj...

Milyen alapon kér a tulaj számlakivonatot?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, párommal össze szeretnénk költözni, és találtunk is egy albit, ami tökéletes. A tulaj viszont addig nem hajlandó szerződést írni, amíg nem adunk neki bankszámla kivonatot. Már a személyes talalkozó előtt kapott mindkettőnk munkahelyéről igazolást, hogy valóban ott dolgozunk (én bankban, párom informatikusként egy elég jó helyen ráadásul). Ebből leszűrhető lenne, hogy fogjuk tudni fizetni a lakást... Amikor közölte, hogy kivonatot is kér, fogtam magam és eljöttem, mondván hogy felejtsük el egymást. Ugye jogosan cselekedtem? Azóta hívogat, hogy elég a bérjegyzék is, meg hogy szóban már megegyeztünk..Az minket még semmire sem kötelez, de nem akarja megérteni, meg azt sem, hogy semmi köze a pénzügyeinkhez, ha fizetünk neki rendesen. Én látom rosszul a dolgot? Első albérlet lesz, még nem vagyok képbe a dolgokkal.
2022. jan. 5. 22:19
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
33%

"...akkor az nem szerződés."

Már hogy az istenbe ne lenne szerződés. Akkor mi? Szerződést lehet kötni még szóban is, meg ráutaló magatartással (!), de majd te eldöntöd valamiről, hogy nem szerződés, mert sajt? :D

"29-es. Tanuk nelkul is hitdoes egy szerzodes ugyved nelkul is. A nav is elfogadja."

Nem teljesen értem ezt a mondatot, de nem azt mondtam, hogy nem hiteles a szerződés. Ha egy szalvétára írtok le valamit és aláírjátok, az is egy érvényes szerződés. Szimplán annyi, hogy a szabály szerint 2 tanúval aláírt albérleti szerződést fogad el a tulajdonos külön hozzájárulása nélkül (papíron) az adott hivatal, ha be akarod jelenteni xy helyre a tartózkodási helyedet.

2022. jan. 6. 20:10
 32/40 anonim ***** válasza:
76%
#31: Aki a mai világban nem ügyvéd vagy közjegyző előtt köt BÉRLETI szerződést (ne albérletinek nevezzük már, ha más dolgokban meg ilyen szőrszálhasogató vagy...) az magára vessen, így járt, magának kereste a bajt.
2022. jan. 6. 21:32
 33/40 anonim ***** válasza:
12%

"#31: Aki a mai világban nem ügyvéd vagy közjegyző előtt köt BÉRLETI szerződést (ne albérletinek nevezzük már, ha más dolgokban meg ilyen szőrszálhasogató vagy...) az magára vessen, így járt, magának kereste a bajt."

Ember, nekem semmi bajom a szerződésemmel, miért vessek magamra? :D És ha a köznyelv albérletnek nevezi, akkor felesleges ezen nyehegned.

Annyit állítottam, hogy törvény szerint két tanú kell ahhoz, hogy elfogadják puszira a papírt. Attól az még nem lesz érvénytelen. Akkor sem, ha itt hisztizel még pár sort. :)

2022. jan. 6. 22:50
 34/40 anonim ***** válasza:
13%
Mellesleg még a rohadt kérdés kategória is az ALBÉRLET kategóriában van... :)
2022. jan. 6. 22:51
 35/40 anonim ***** válasza:
29%

Figyelj, minden joga megvan ilyet kérni. Neked meg minden jogod van elutasítani és másikat keresni. Valószínűleg magát próbálja bevédeni. Ha ez neked nem fér bele, akkor pedig tudsz másikat keresni, ott már valószínűleg úgysem éreznéd jól magad.

Hozzáteszem, hogy itt az USAban ez teljesen alap dolog. Munkáltatói, bérpapír, hitelképesség, előző tulajok ajánlása stb... itt már mindent is kérnek, akkora a kereslet, hogy megtehetik.

2022. jan. 6. 23:13
 36/40 anonim ***** válasza:
95%
De szerintem az USA-ban nem magánszemélyektől bérled, hanem cégektől nem? Egy cégnek én is előbb vinnék bankszámlakivonatot mint vadidegen "Kis Pistának"...
2022. jan. 7. 18:47
 37/40 anonim ***** válasza:
75%

Hiába bonyolítja cég, a tulaj dönti el a bekért dokumentumok alapján, hogy a cég kiadhatja e neked. (Persze az más tészta, hogyha a cég a tulajdonos is egyben.)

2022. jan. 7. 18:56
 38/40 anonim ***** válasza:
62%

#36nak

Nem, magánszemélyektől bérlem. Általában a gazdagabb boomerek felvásárolnak 5-10 apartmant befektetésként és kiadják.

2022. jan. 7. 19:19
 39/40 anonim ***** válasza:
21%

Nem vagy köteles megmutatni neki, de ő meg nem köteles neked kiadni a lakást. Igen nehéz egy nem fizető bérlőtől megszabadulni.

A #31-n ek pedig igaza van, hiába pontozzátok le, csak a saját tudatlanságotokat reklámozzátok vele.

2022. jan. 9. 15:33
 40/40 anonim ***** válasza:
87%
Kérni bármit kérni, még az is, hogy újítsd fel a kéglijét és még te fizess, vagy sz.pd le hetente 1*. Max nem talál bérlőt.
2022. jan. 10. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!