Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehetek, ha a tulaj az...

Mit tehetek, ha a tulaj az albérletbe idehordja a rokonait?

Figyelt kérdés

Ok lehet a határozott szerződés felmondására? Szerinte ez így teljesen rendben van és nem is érti, mi a probléma, elvégre "nem idegenek, hanem a rokonai". Én meg teljesen le--rom, hogy kik, ide ne jöjjön senki, aki nem az én vagy a lakótársam vendége.

Diák vagyok, tanév végéig van határozott szerződésem. Tehát ez nem egy hosszútávú albérlet, hogy indíttatásom vagy pénzem legyen cserélgetni a zárakat, vagyis kizárni nem tudom őket. Sokat nem vagyok itthon. Napokra ide akarja költöztetni őket, mert úgyis vannak szabad ágyak. Engem meg nem érdekel, mert ÉN kötöttem szerződést és fizetem az albérletet. Mégis hogy jön ehhez egyáltalán?

Annyira felhúzott, hogy gondolkodni sem tudok, hogy mi lehet a megoldás. Én simán felmondanám az albérletet, ha azon múlik... de sajnos nem tudom, hogy ez ok lehet-e a határozott felbontására.

2021. dec. 25. 17:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Te mikor kivetted a lakást, onnantól ugymond a tied arra az időre amíg a szerződésetek szól, ő nem vihetne oda senki, hiszen te a teljes lakás utan fizetsz. Vagy akkor te arra az időre ne fizess teljes összeget, hiszen miért fizetnéd a rokonai kényelmét, fütés, víz, villany stb.
2021. dec. 25. 17:49
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

A tulaj a lakásban lakik veled?

Egy szobát béreltél úgy, hogy ketten laktok a lakásban?

Vagy hogy van?

2021. dec. 25. 17:50
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Van egy szoba, amit bérelsz, és amikor nem vagy ott, pl. az ágyadba, szobádba is akarja fektetni a rokonait? Vagy mondjuk van egy nappali, amit nem ad ki, de közös használatú a lakotarsaddal, és az ünnepek alatt az ottani ágyakra hoz valakiket?
2021. dec. 25. 17:52
 4/17 A kérdező kommentje:
Egy nagyobb lakás van két lakássá választva. Az egyikben lakik ő (nem tartózkodik itt jelenleg, ott is valami rokona lakik). És a barátnőmmel béreljük a másik lakást/lakásrészt. Uaz a házszám, de külön bejárati ajtaja van stb. A barátnőm szobájába akarja fektetni őket, őt nem annyira érdekli, mert otthon van. Én viszont kikértem magamnak, hogy bárkit idehozzon, elvégre "miénk" a lakás. Csak én is sokszor hazajárok és félek, hogy ide fogja hordani őket. Ajtók nem zárhatóak, itt az összes cuccom, meg ez szerintem elvi kérdés is, "semmi köze" a lakáshoz jelenleg. Ha hónapokig üresen állna, ahhoz sem lenne semmi köze, mert tisztességesen fizetünk mindent.
2021. dec. 25. 18:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden okod és jogod megvan az azonnali felmondásra, amíg te béreled a lakást, addig te döntöd el, ki lakhat ott
2021. dec. 25. 18:07
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

4: De hát megvettétek a birtokjogot.

Erről van szerződés is, nem?

Nem használhatja a lakást se ő, se más.

Rendőrséget kellene kihívni, ha kinyitja az ajtótokat.

2021. dec. 25. 18:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A kiadott bérleményeket nem használhatja,erről határozott szerződés is van. Hogy gondolja ezt ? Ez kimeriti a bírtok háboritás fogalmát is . A szerződés arról szól,hogy ezt az ingatlan részt nektek bírtokba adta .Ne hagyjátok magatokat.
2021. dec. 25. 18:11
 8/17 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk, számomra már az is fura, hogy az ajtók nem zárható ak, úgy, hogy másokkal együtt bérlitek az egész lakást. Egyértelműen neked van igazad, állj ki érte!
2021. dec. 25. 18:32
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így legalább nem hagyom magam elbizonytalanítani, pedig próbálnak és még én vagyok a gyökér, hogy nem engedem...
2021. dec. 25. 19:39
 10/17 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Ne hogy engedd. Semmi joga hozzá
2021. dec. 25. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!