Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akik albérletben élnek!...

Akik albérletben élnek! Nektek a tulaj kifizeti, ha valami elromlik, ami az ő tulajdona? Vagy esetleg egy esedékes falfestést?

Figyelt kérdés

Az előző lakók enyhén szólva szétbarmolták a lakást mielőtt ide költöztünk évekkel ezelőtt.

Össze voltak a falak firkálva kisgyerek által, a szekrény ajtó 1 hét után leszakadt.

Nagy nehezen megengedte hogy kifessünk, ugyanolyan színűre, persze megmondta ő nem tudja ezt semmibe beleszámolni. A szekrényajtót megjavítottuk, a fürdőbe hiányzott jó pár csempe, azt megcsináltuk saját költségre, a konyhán csináltunk tisztasági festést... Hogy nézzen ki valahogy.

Minden saját költségre.

A szerződésben benne van hogy miket tartalmaz a lakás, hűtő. Elromlott az ezer éves hűtő. Hát ő nem tud mit tenni.

Vettünk egyet.

Pedig tele van pénzzel, és csak annyit mond mindenre hogy köszi...

Több mint 100 ezret már ráköltöttünk a lakására, persze a mi érdekünk, de azért ez elég sz.rul esik hogy tudja hogy nem vagyunk tele pénzzel, és csak lerendezi egy köszivel..

Eléggé bánt.

Én biztos nem tudnék ilyen lenni..

Meg hát ha végre sikerül lakást vennünk, elmegyünk innen, akkor neki megmarad a rendezett lakás amiért egy fillért nem fizetett...

De muszáj voltunk megcsinálni, csúnya volt nagyon a fal, meg sok minden más, viszont nem volt lehetőségünk variálni hova menjünk albérletbe.

Szóval az érdekelne, hogy akik szintén albérletben élnek, hozzájuk hogy viszonyul ilyen téren a tulajdonos?

2020. szept. 30. 09:44
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Én tulajdonosként mondom neked, hogy legközelebb ne legyen ilyen gondod:

Mindent szerződésbe kell foglalni és akkor nem lesznek gondok.

Lehet kivenni lepusztult lakást is, de akkor a bérleti díjnak azt az állapotot kell tükröznie.

Kifestetheted a saját költségedre is, de ha a szerződésben úgy írtátok, akkor akár le is lakhatod az igazolt költségeket.

Ugyanez vonatkozik a gépek cseréjére is, ami egyébként a tulajdonos dolga normál esetben.

A javítás szintén, kivéve, ha nektek felróható okokból hibásodott meg valami.

Jegyezd meg a szerződés a szentírás, ezeket a dolgokat előre kell szóban tisztázni és utána írásba foglalni!

2020. szept. 30. 09:53
 2/26 anonim ***** válasza:
52%

A falfestés a bérlö dolga, de a helyetekben nem költöztem volna be olyan lakásba, ami nincs elfogadható állapotban. Ugyanis az elvárható, hogy az elözö lakó kiköltözéskor, vagy ennek hiányában a tulajdonos (a kaucióól) tisztasági festést végeztessen.

Szóval ha ezek nem voltak meg és nem ragaszkodtatok ahhoz, ogy beköltözés elött megtörténjen, akkor ettöl kezdve a ti költségeket, mert nem éltetek a jogotokkal akkor, amikor még volt erre lehetöségetek.

A tartós használati tárgyakat - hütö, tüzhely, stb - a lakás része, ha ezek közül valami elromlik rendeltetésszerü használat mellett, akkor a tulaj kötelessége kicserélni, vagy ha a bérlöre bízza, akkor ezt a lakbérbe be kell számolnia.

Viszont ha ti eltüritek (ahogy eddig is eltürtétek), hogy a tulaj ennyire lehúzzon benneteket ezzel, akkor utólag nem sokat tehettek.

A megoldás az lehetne, hogy kerestek egy normális lakást és odaköltöztök. A másik - elvileg jogos - módszer az, hogy amíg a hütö stb ára nem megy le, addig csökketett lakbért fizettek. De gondolom, ilyen tulaj mellett ennek csak az lenne az eredménye, hogy valamilyen indokkal felmond nektek.

Én mindenképpen keresnék másik helyet.

2020. szept. 30. 10:00
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Bérbeadóként mondom: költözéskor a hűtőt vigyétek magatokkal. Az a tietek, ti vettétek. A kiadott lakásomban tönkrement végleg a mosógép. Vettem újat az én költségemre, mert vállaltam, hogy gépesítve adom ki, és ebbe a mosógép beletartozik. Amikor viszont a porszívó ment tönkre, akkor annak a cseréjét nem vállaltam. Kértem a bérlőt, hogy vegyen magának porszívót, de vigye is magával költözéskor. Az az övé.Festés megegyezés kérdése. Tényleg érdemes minden ilyen dolgot szerződésbe foglalni.
2020. szept. 30. 10:03
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

A festés NEM a bérlő dolga, kivéve, ha így egyeznek meg.

Ha maga után összebarmolt falakat hagy, akkor az kaucióból levonható a festés ára. De itt is mérlegelni kell, hogy 1 évig lakott e lakásban, vagy 5, mert azért egy kiadott lakást a bérbeadónak illik kifestetnie 5 évente a saját költségén!

2020. szept. 30. 10:13
 5/26 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén, én életembe először költöztem albérletbe, párommal 3 hónapig kerestük, napi szinten, legalább 50 albérlethez elmentünk.. De mindegyikre volt 100 jelentkező.Utána találtuk ezt, a tulaj minket választott ki, mi voltunk neki szimpik. Nagyon nagyon örültünk hogy végre sikerült összeköltöznünk..

Nem gondoltam volna, hogy így fog hozzánk állni a tulaj.

Magyarul megmondva mindent lesz.r.

Mit tudtam én akkor, hogy ezt a szerződésbe bele kell kötni. Ő hozott egyet írjuk alá. Elolvastuk persze, de nem tudtuk hogy majd később ezekkel ő nem fog foglalkozni ennyire...

Amikor elromlott a hűtő, felhívtam, hát most ez nagy baj ez rosszkor történt, nyár volt, ő nyaralni megy és az sokba van. K. A. - dat, gondoltam magamba. De szóljak valami rokonnak, hogy nem e veszi meg nekünk és majd annak letörlesztjük... Hát mondom nem. Jaj akkor nem tud mit csinálni, van amúgy a sufniba egy neki, de már 10 éve kb hogy nem volt bekapcsolva... Na tudod verjen agyon minket az áram vagy bármi.. Aztán nagy nehezen kapartunk össze pénzt, meg párom elment hétvégén is melózni, úgy tudtunk egyet venni. Hívtam, hogy vettünk. Jaj nagyon örül! Ennyi...

Most próbálunk gyűjtögetni, úgy néz ki kb még 1 év és összejön annyi pénz, hogy meglegyen a lakásra az előleg, aztán hitel saját lakás.. Ez az út van.

Más albérletbe átmenni az is egy csomó pénz, kaució stb.

Ez a többihez viszonyítva nem drága, de akkor is szemét dolog.. Én mondtam páromnak, ha innen kiköltözünk, én '' tönkre '' fogom tenni a lakást úgy értve, ugyanolyanná teszem, mint amikor ideköltöztünk, vissza leszedem a csempét össze firkálom a falat... Tudom hogy gyerekes ez, na de akkor is..

2020. szept. 30. 10:20
 6/26 A kérdező kommentje:
4. Éve lakunk itt. És úgy költöztünk be hogy gusztustalanok voltak a falak.... Azóta 2x festettük át hogy szép maradjon
2020. szept. 30. 10:22
 7/26 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy a 3-as írta!

Ami a tiétek azt vigyétek, nem lehet vita.

A lakást ne rongáld meg, mert a kauciótok bánhatja, ha nem csináltatok képeket a beköltözéskori állapotról.

4 év alatt 2x festetni részetekről viszont túlzásnak érzem.

2020. szept. 30. 10:29
 8/26 A kérdező kommentje:
A szerződésbe benne van hogy hiányzik a csempe pl.
2020. szept. 30. 10:36
 9/26 anonim ***** válasza:
23%
Hány havi kauciót fizettetek? Esetleg annyi havi bérletet +1 havi bérletet ne fizessetek. Így lelaktátok a kauciót és visszakapjátok a beleölt pénzeteket.
2020. szept. 30. 10:37
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

De nyilván az állapotának megfelelően volt megszabva a bérleti díj is, nem?

Ezt most a hiányos csempékre vagy a festetlen falakra értem, a gépekkel kapcsolatban már leírtam és leírták a véleményt.

2020. szept. 30. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!