A tulaj tudta nélkül bejelentkezhetek ideiglenesen az albérletbe, ha van egy két tanúval aláírt bérleti szerződésem?
Külföldön él jelenleg a nő és nem tudom kiadná- e úgyis, ha be akarok jelentkezni? Származna neki hátránya belőle? Két másik lány lakik ott még majd rajtam kívül.
Illetve nekem származik hátrányom belőle, ha nem jelentkezek be? Dolgozni fogok, orvoshoz nagyon ritkán járok, leveleket meg kaphatok tartózkodási nélkül is.
1. Kivel kötsz szerzödést, ha a tulajdonos külföldön él?
2. Bejelentkezni csak a tulajdonos (vagy ha van, a haszonélvezö) jelenlétében lehetséges.
3. Ha illegálisan bejelentkezel, azzal törvénysértést követsz el.
Nem tudod bejelenteni, kell a bejelentő lapra az aláírása.
Nem lesz hátrányod, az egyetem jópár éve alatt nem voltam bejelentve. Szabad orvosválasztás van, bárhova járhatsz, ahol elvállalnak, ha baj van, akkor ügyeleten pedig bárhol ellátnak. Az első hely, ahova bejelentkeztem a parkolás miatt kellett.
Hazajön a tulaj a szerződéskötés miatt. Lehet hozzájárulás nélkül is kötni..
Mindegy, megkérdezem majd.
"A tulaj tudta nélkül bejelentkezhetek ideiglenesen az albérletbe"
"Hazajön a tulaj a szerződéskötés miatt."
Nem értem a kérdést... Ha nem tudja, hogy beköltözöl, akkor milyen szerződést jön haza aláírni? Ha meg hazajön aláírni a szerződést, hogyhogy nem tud róla, hogy be akarsz költözni?
A két tanú által ellenjegyzett szerződés - tudtommal - teljes bizonyító erejű magánokiratnak számít.
A tartózkodási helyedet nem hogy be tudod vele jelenteni, hanem törvényi kötelességed is bejelenteni.
Bérbeadói részről: a bérbeadó, hacsak nem szefós, nyilván tisztában van az ingatlanbérlés jogi kereteivel. Nem lehet egyszerre k*rwálkodni és szűznek is maradni, hogy a Karesz kollégámat idézzem.
# 6
"(meg se kérdeztek)"
Miért, úgy érzed, meg kellett volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!