A tulaj tudta nélkül bejelentkezhetek ideiglenesen az albérletbe, ha van egy két tanúval aláírt bérleti szerződésem?
Külföldön él jelenleg a nő és nem tudom kiadná- e úgyis, ha be akarok jelentkezni? Származna neki hátránya belőle? Két másik lány lakik ott még majd rajtam kívül.
Illetve nekem származik hátrányom belőle, ha nem jelentkezek be? Dolgozni fogok, orvoshoz nagyon ritkán járok, leveleket meg kaphatok tartózkodási nélkül is.
8#
"A két tanú által ellenjegyzett szerződés - tudtommal - teljes bizonyító erejű magánokiratnak számít."
Tévedés, bérleti szerződésnél csak akkor lenne bizonyító erejű, ha közjegyző előtt hitelesítve lett, anélkül semmi.
# 12
Javaslom nézz utána annak, hogy "teljes bizonyító erejű magánokirat" (Pp. 325. §), mielőtt bullshitet kommentelsz a magas lóról. Amiről te beszélsz, az már közokirat. Nincsenek külön szabályok a bérleti szerződések alakiságára. Emellett ha nem teljes bizonyító erejű, és nem is közokirat, akkor sem "semmi", ugyanúgy érvényes szerződés, csak akkor meg lehet kérdőjelezni, hogy tényleg az írta-e alá, akinek a neve ott szerepel.
13.
" csak akkor meg lehet kérdőjelezni, hogy tényleg az írta-e alá, akinek a neve ott szerepel."
Pont itt van a gond a magánokirattal.
Magánokirat minden olyan okirat, amely nem rendelkezik a közokirat kellékeivel.
Magánokirat esetében hiányzik a közhitelesség; a magánokiratok ugyanis nem bizonyítják, hogy tartalmuk megegyezik a valósággal.
Igaza van a 12.válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!