Albérletben zárat cserélhetek? Milyen gyakran látogat a tulaj?
Első albérlet lenne a számomra és ezekkel nem vagyok tisztában.
A zár csere nekem azért lenne fontos hogy amikor nem vagyok otthon ne menjen be a tulaj hisz akkor már az én cuccaim értékeimmel lesz tele a lakás... A "látogatás" azért érdekelne mert ismerősöktől hallottam hogy megbeszélt időpontban jöhet a tulaj de volt olyan akinél aggódva mentek minden héten...hogy a normális?
Szerintem lecserélheted.
Ha elmész, visszarakod a régit.
„A bérbeadó a rendeltetésszerű használatot, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését évente legalább egyszer vagy a szerződésben meghatározottak szerint évente több alkalommal - a bérlő szükségtelen háborítása nélkül - ellenőrzi. A bérlő arra alkalmas időben a lakásba történő bejutást biztosítani, és az ellenőrzést tűrni köteles; ez a rendelkezés megfelelően irányadó a rendkívüli káresemény, illetőleg a veszélyhelyzet fennállása miatt a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzésének biztosítása esetén.”
A heti „látogatás” szerintem kimeríti a zaklatást...
„Ha ennyire nem bízop benne, hogy azt feltételezed, hogy bejárkál távollétedben a tudtodon kívül, akkor inkább keress másik albérletet.”
Kettes vagyok, zárcserével kell kezdeni, mert a bérbeadók 90%-a bejárkál, ha nem vagy otthon, pedig ehhez semmi joguk.
én ugy vagyok vele hogyha már 3 havi kauciót le teszek neki meg kis millió munkát igazoló papírt, akkor ennyit engedjen meg hogy zár csere legyen.
Nekem ez olyan mintha egy betörő járkálna a házba amíg én nem vagyok otthon.
Első körben én adok neki többet anyagiakban hisz ahhoz is kell bizalom hogy a kauciót oda adom neki hiába mindent le papíroztunk.
A bérlő-bérbeadó mindenképp egy bizalmi viszony. Én már adtam ki lakást, de soha nem jutott eszembe bemenni, ha a bérlő nem volt otthon, mivel az -jogosan- az ő otthona! Kivétel persze a szükséghelyzet, de akkor is értesíteni kell a bérlőt.
A 90%-os bejárkálással nem értek egyet, én 10 év alatt egyszer sem léptem be a lakásba a bérlő jelenléte nélkül.
A zár lecserélése mindenképp olyan dolog, ami a tulajdonos jogait csorbítja, tehát meg kell vele beszélni. Amennyiben nem bízol a tulajban, eleinte tegyél apró csapdákat a lakásba: cérnaszál a bejárati ajtóra, kamera, stb. Így megállapíthatod, mikor lép be valaki az engedélyed nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!