Albérletben zárat cserélhetek? Milyen gyakran látogat a tulaj?
Első albérlet lenne a számomra és ezekkel nem vagyok tisztában.
A zár csere nekem azért lenne fontos hogy amikor nem vagyok otthon ne menjen be a tulaj hisz akkor már az én cuccaim értékeimmel lesz tele a lakás... A "látogatás" azért érdekelne mert ismerősöktől hallottam hogy megbeszélt időpontban jöhet a tulaj de volt olyan akinél aggódva mentek minden héten...hogy a normális?
"A zár lecserélése mindenképp olyan dolog, ami a tulajdonos jogait csorbítja"
A zár lecserélése a tulajdonos tulajdonjogát semmilyen mértékben nem csorbítja.
Én mindig cseréltem zárat, mikor béreltem, de nem a tulaj miatt. Ő kapott pótkulcsot, ha bármi gond lenne.
Nincs 2 egyforma tulaj sem.
A mienk legutobb tavaly osszel jart itt, mig a gazkazant szereltek. Az elott is 2x volt itt miota kiadta.
Egy bérlőm se kérte a zárak cseréjét, mert garantáltan nincs másnak kulcsa hozzá rajtunk kívül. Biztonságmániásak vagyunk ezért 3 speciális sav és fúrásálló mágneszár van az acélbetétes biztonsági ajtóban amit kódkártya ellenében lehet kizárólag másoltatni. Benne is van a szerződésben hogyha kicseréli a zárat akkor kizárólag ugyanolyan hatékonyságú biztonsági zárat használhat mint az eredeti.
A lakás állapotát pedig három havonta szoktuk ellenőrizni, kizárólag előzetes időpontegyeztetés után, az albérlő jelenlétében. Szerintem ez így korrekt.
"3 havi kauciót le teszek neki meg kis millió munkát igazoló papírt"
azért ez nem fedezi az ingatlan árát, azt remélem tudod. A 10 havi kaució sem. Vagyis a lakást kiadónak több a pénze az ingatlanban, mint Neked.
Én biztos, hogy nem járulnék a zárcseréhez, akkor inkább menjen a bérlő máshová. Nem akarok bejárkálni, de ne feltételezze már rólam, hogy igen. Ok, nem ismerjük egymást, de én adom ki a lakást, tehát vannak feltételek, amiben nem engedek. A zárcsere ilyen.
Egy normális lakást kiadónak 2 zára van, amikor kiköltözi a régi lakó, feltesz egy "új" zárat, majd az új bérlő kiköltözésével a régit. Remélem, nem baj, hogy nincs zárszaküzlete a tulajnak...
A cuccokhoz való nyúlásokat pedig túlreagálod. Akkor a kollégáid sem vehetik el az asztalról a radírodat??
lépj túl rajta, kár hogy már nem tudom törölni a kérdést hisz megoldódott.
És nekem a tulaj ragaszkodott hogy tegyek fel új zárat hisz így otthon érzem magam.
Ahány tulaj annyi féle megoldás....
#17 igen, az ingatlan értékét nem fedezi a kaució, de egyrészt az ingatlant nem lehet ellopni, másrészt a bérlő perbe is fogható, ha tartozás marad utána.
Nem kell hozzájárulnod a zárcseréhez, a bérlőnek ugyanis törvény adta joga van hozzá a te véleményedtől függetlenül. Ha szerződésben megtiltod a zárcserét, az semmis, tehát nyugodtan tiltsd csak meg, a bérlő attól nyugodtan cserélhet zárat.
Ha nem akarsz bejárkálni, akkor minek neked a kulcs? Nyilván azért, hogy szükség esetén mégiscsak bejárkálj. A kulcs arra való, hogy kinyissák vele az ajtót; aki kulcsot szeretne magának, az fenntartja a jogot, hogy bemenjen a lakásba. Te be akarsz járkálni, ez a helyzet.
19#, nem járkálok be a kiadott lakásba, én már csak tudom.
Kérdező, a kérdésedet nem fogják törölni, ez is egy vélemény. Másnak még szüksége lesz a kérdésedre, mert hátha szintén felmerül a kulcsprobléma. Egyik lakáskiadó ilyen, másik olyan, egyik bérlő ilyen, másik olyan. Hasznos dolgokat írtunk, a következő érdeklődő pedig majd eldönti, hogyan is tegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!