Bejelentkeztem ideiglenes lakcímre az albérletbe a tulaj engedélyével. Innentől kezdve be tudom jelenteni én magam a csaladtagjaim vagy azokhoz is kell a tulaj engedélye?
Meg szep hogy kell a tulaj engedelye.
Miért nem lett egyszerre az egész csalad egyszerre bejelentve?
Mert mindenki más műszakban dolgozik és nem tudjuk megoldani
De akkor meghatalmazással majd intézzük, köszi a választ :)
Kell a tulajdonos engedélye. Lehet hogy ezt már a szerződésben is lefektettétek, de nem gondolom.
Most akkor gondolkozzunk együtt: van bérbeadó aki a rezsit nem a bérlőtől kéri, tehát ő fizeti (nem ismerjük a te esetedet). Ezek szerint bevállalt 1 (egy) személyt. Ha tudta nélkül odaviszel még személyeket, akkor ez neki többletköltség: víz, szemét, villany (világítás és főzés).
Ha amúgy 2 tanuval vagy ügyvéddel alá lett íratva a szerződés, akkor a szerződéssel is be lehet menni a lakcímbejelentőbe, nem kell tulajjal aláíratni a lakcímbejelentőt. Persze csak akkor érvényes, ha a szerződésen minden lakó szerepel, amúgy kell a lakcímbejelentő is.
Kb 2013 óta él ez a tv., meglepő, hogy mennyire nem tudják egyesek
# 5
A kérdés nem arról szól, hogy odaköltözhet-e még x ember, hanem hogy mi kell a bejelentéshez. Teljesen irreleváns, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!