Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kidobhat a tulaj a lakásból?

Kidobhat a tulaj a lakásból?

Figyelt kérdés
Egyszobás albérletben élek, van egy kis elmaradásom a tulajnak, múlt héten azt mondta, hogy január egytől költözzek ki, mert lehet jönnek mások.

2021. dec. 5. 16:06
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Vagyis tisztában vagyok vele, hogy kidobhat, de kötelezettségem január 1-től kivonulni?
2021. dec. 5. 16:07
 2/14 anonim ***** válasza:
39%
Volt közjegyző?
2021. dec. 5. 16:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a szerződésben?
2021. dec. 5. 16:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kötelességed, kaptál 30 nap haladékot.

És a hátralékod fizesd ki, mert be fogja jogosan hajtani.

2021. dec. 5. 16:09
 5/14 A kérdező kommentje:
2018 novembere körül költöztem be, 2 évre írtam alá. De közben fenyegetett azóta is, hogy eladja a lakást alolam, szóval az eredeti bérleti díjtol +20 ezret fizetek azóta
2021. dec. 5. 16:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ki. MOST keress másikat!
2021. dec. 5. 16:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

30 napos felmondás, teljesen OK.

Keress másik lakást.

2021. dec. 5. 16:15
 8/14 anonim ***** válasza:
34%
Hát mikor elmondják, hogy az albérletezés sok esetben rosszabb mint 1 kölcsön az általában nem viccből van, persze lehet mondani hogy a kölcsönt fizetni kell, de az albérletet is, sőt ugyanúgy kikerülsz az útra 10-20 év múlva is, amire a kölcsönt már befejeznéd, a legjobb megoldás természetesen az ha minél tovább maradsz otthon így kölcsön nélkül is lehet házad, persze sokaknak ez nem opció. Bár a saját életemet tekintve még az az exem se szólt le, aki amúgy albérletezett már. Az első kapcsolatomban meg konkrétan senkit nem zavart épp hova ingázunk, sőt igazából vagy én illeszkedek jól az emberekhez, vagy csak jó anyóst találok.
2021. dec. 5. 16:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden további nélkül felmondhat bármikor, ha nincs határozott idejű szerződésed. Megtörtént, felmondott, jan. 1-től máshol kell laknod.

2+ éve laksz albérletben és ezt se tudod?

2021. dec. 5. 21:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben azonnal nekiállnék keresgélni, mert ha magánszemélytől szeretnél továbbra is bérelni, sanszosan az ünnepek előtt közvetlen és a két ünnep között a java részük nem fog azzal nyüglődni, hogy a lakásást mutogassa neked (hacsak nem égetően kell a zsé), hanem majd foglalkozik az ingatlanával janurában. Ergo van 2 heted kábé, mielőtt beüt a karácsonyi istenverése, ha praktikusan akarsz gondolkodni.

Nem fizetsz rendesen, így is kaptál rendes, korrekt felmondási időt, megvan az egy hónap. Tessék szépen elköltözni, borzasztó pofátlan dolog a megúszáson gondolkodni, mikor nyilvánvalóan te vagy a hunyó. Biztosan nincs egyszerű dolgod, de az sajnos a magánügyed, ha minden kötél szakad kérj segítséget barátoktól, családtól, semmiképp nem a tulaj dolga, hogy finanszírozza a saját kárára az anyagi gondjaidat.

Amúgy meg senki nem akar kidobni, szabályos felmondással élt, abszolút érthető okokból.

2021. dec. 6. 11:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!