Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A fiatalok miért nem fognak...

A fiatalok miért nem fognak össze a főbérlők ellen és hogy olcsóbb legyen a lakhatás? Ahogy taxisok is összefogtak, elérték, hogy kitiltsák az Übert, ennyi erővel az állam az ingatlanpiacba is beavatkozhatna.

Figyelt kérdés

2021. júl. 13. 19:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
91%

#63, mit akarsz te azokkal a lakásokkal?

Ki nem bérelnéd, mert az megalázó, szerinted, udvar meg nincs, ami nélkül nem ér semmit!

Költözz haza, ha a szüleid összehozták azt a szép nagy házat, akkor téged is el tudnak tartani.

Aztán megöröklöd a házat, és máris kibekkelted az életedet.

2021. júl. 14. 22:22
 62/78 anonim ***** válasza:
75%

63: ha feljebb mennek a kamatok, akkor a hitelek is drágulnak, vagyis kevesebben vesznek ingatlant hitelből, ennélfogva csökken a kereslet. Mivel a kereslet csökken, ezért az ingatlanok ára is csökkenni fog, mert kevesebben akarnak venni. A lakástulajdonosok közül sokan, akik addig csak azt látták, hogy feljebb mennek az árak, most látják a csökkenést, és ezért ki akarnak szállni még addig, amíg magasak az árak, de ez növeli a kínálatot a piacon, ami tovább csökkenti az ingatlanok árát, hiszen közben a kereslet is csökkent.

Ilyen hatása van a kamatemelésnek, lehűti a piacot, amire most az ingatlanoknál nagy szükség lenne.

2021. júl. 14. 22:34
 63/78 A kérdező kommentje:

Te is csak azért mondod ezt, mert lakástulajdonos vagy és ha lakásépítő program indulna, akkor olcsóbban tudnád csak kiadni...

A szüleim háza sajnos csak 1 szintes és 3 szobás. Nekem emeletes családi ház kell. Jobban szeretek emeleten aludni.

2021. júl. 15. 00:44
 64/78 anonim ***** válasza:
89%

65ös: most kezdte el a kamatemelési ciklusát az MNB. Már évekkel ezelőtt kellett volna, csak tudatosan gyengítették a forintot... Voszont most csak rohannak az infláció után. Sajnos, a kamatemeléssel későn jöttek, a hatását a magas infláció most meg fogja enni. Olyan befektetés kellene, ami vonza a befektetőket az ingatlannal szemben. Eddig a Máp+ jó kamatot kínált, de a magas inflációbal szemben az már kevés. Kíváncsi vagyok, merre fog tartani az imgatlanpiac.

Kerdező: téged mi tart vissza, higy kitanuld az általad felsorolt szakmák egyikét és elhúzz vidékre? Ne rinyálj, unalmas vagy. 300ezres nettó fizuból nem tudsz fenntartani sem egy 2bszintes, 5 szobás házat. Gondolkozzál már, ha ban mivel...

2021. júl. 15. 07:50
 65/78 anonim ***** válasza:
96%
Micsoda igények... Menjén panelba,az emeleten van.
2021. júl. 15. 09:20
 66/78 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező mondd hogy csak trollkodsz... Ekkora nyomorék nem lehet valaki...
2021. júl. 15. 09:30
 67/78 A kérdező kommentje:

Vidéken egy csomóan laknak kétszintes családi házban. Pókaszepetk vagy Zalaszentiván csurig van velük.

Mi olyan nagy baj abban, hogy nem akarok egy pesti panelban lakni? Nekem egyszerűen nem való a nagyvárosi élet.

Egy átlag fiatalnak arra van igénye, hogy bulizzon, utazgasson és szórja a pénzt. Én más vagyok, nekem mások az igényeim. De valamiért elvárás ez, hogy minden fiatal menjen Pestre és építsen karriert. Én is bedőltem ennek. Ha valaki másra vágyik, azt már egyből trollnak tituálják. Nekem nincs igényem a bulizásra, nem akarok utazni sem, nem bírom a zsúfoltságot és a nyüzsgést. A saját lakás biztonságát akarom érezni.

2021. júl. 15. 19:53
 68/78 anonim válasza:
94%
#69 Szerintem becsülendő, hogy te nem szórod a pénzt, de akkor ha ennyire szeretnél vidéken lakni, akkor miért nem költözöl le? Vagy előtte kitanulsz egy jó szakmát és úgy mész le (bár amúgy vidéken is tudsz szakmát tanulni, nem csak Budapesten)
2021. júl. 15. 20:03
 69/78 anonim ***** válasza:
81%

"Pókaszepetk vagy Zalaszentiván" pont olyan mint az összes hasonszőrű falu, ahol az számított, hogy a ház legyen legalább akkora, mint a szomszédé. Ha a szomszéd beépítette a tetőteret, akkor mi meg majd emelet építünk.

Télen ugyan nem fűtjük, csak a konyhát, meg egy szobát a földszinten, de akárki megláthatja mekkora házunk van.

2021. júl. 15. 20:10
 70/78 anonim ***** válasza:
91%
69: mit tanultál?
2021. júl. 15. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!