A fiatalok miért nem fognak össze a főbérlők ellen és hogy olcsóbb legyen a lakhatás? Ahogy taxisok is összefogtak, elérték, hogy kitiltsák az Übert, ennyi erővel az állam az ingatlanpiacba is beavatkozhatna.
Mind jobban jártunk volna, ha vidéken maradsz!
Kivéve a vidékieket, ők nem jártak volna jobban veled!
Ezzel már elkéstél. Az AirBnB ellen lehetett volna lázadni mint anno a Taxisok az Uber ellen. De az AirBnB már megdöglött magától is a covid miatt.
Egyébként csökkennek is folyamatosan a bérleti díjak, egyelőre azért nem radikálisan, mert sok bérbeadó bízik a csodában, hogy újra visszajönnek a bulituristák.
De rosszul áll a szénájuk.. a covid örökké marad úgy néz ki.
Na akkor meg ne hisztizzél itt idióta... Én is vidéki vagyok és pesten panelban élek. Kihoztam belőle a maxot... Én döntésem volt hogy ide jövök, és nem szidok itt senkit (csak aki már tényleg rászolgál) és nem hisztizek hogy pesten nem tudok venni 2 szintes családi házat medencével fitnesz teremmel meg egy parkkal amit kertészek tartanának rendbe...
Én sem megyek oda a kis falutokba és kezdek el okoskodni hogy chöh de szar itt az élet nem tudok dolgozni se...
A kormány most is kikényszeríti a társadalmi szolidaritást, a tulajdonosnak adózni kell a bérbeadás után. Bár az igaz, hogy ez az adóbevétel nem feltétlen a bérlők támogatására megy.
De ha még jobban emelnék az adókat, valószínűleg még jobban megdrágulnának a bérelhető ingatlanok.
A baloldal azt ígéri növeli a kollégiumi férőhelyek számát, új bérlakásprogram indul olcsóbb, szociális bérlakásokkal, ez csökkentheti a lakáshiányt, mérsékelheti a keresleti oldalt, árakat.
De egyébként tényleg nem kötelező Budapestre költözni, itt tanulni. Ha nehezen megy a tanulmány, rossz átlagod van (gondolom ezért nem szoktál kollégiumot kapni), akkor válassz egy könnyebb vidéki főiskolát. A mai kreditrendszerben viszonylag könnyen lehet váltani. Vannak budapesti ismerőseim is, akik vidékre mentek egyetemre (pl. Eger, Dunaújváros, Szeged, Pécs, de valószínűleg még Győr, Gödöllő is olcsóbb). Vidéken a megélhetés is olcsóbb. Ha munkahely mégis a fővároshoz köt majd, akkor meg lehet ingázni. Aki vasúthoz közel lakik, könnyen bejuthat a városba. A home-office terjedésével pedig már nem is kell minden nap bejárni, elég heti 3 napot sok helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!