A fiatalok miért nem fognak össze a főbérlők ellen és hogy olcsóbb legyen a lakhatás? Ahogy taxisok is összefogtak, elérték, hogy kitiltsák az Übert, ennyi erővel az állam az ingatlanpiacba is beavatkozhatna.
Én laktam albérletben, de fiatalként sosem pocsékoltam el 150ezret egy teljes alberletre, mikor 4 utan érek haza, reggel meg megyek is el. Van kiadva a szülőimnek albérlet, ugyanolyan garzon lakas, mint ami nekem is van, 2 személynek tökéletes, 15ezer a rezsi havonta és 70ezer a bérleti díj Kecskemét belvárosában. Fingom sincs te mire költesz ennyit.
Jah és én is 300ezret keresek, most már a saját házunkat építjük, szal lehet ennyi pénzből spórolni
Kérdező, meg kell szerveződni, ki kell menni tüntetni. Több embert érintenek a magas árak, mint ahány ingatlanhalmozó van, akik a bérleti díjakból jól eléldegélnek.
Ha sokan tüntetnének emiatt, akkor a kormány hozna olyan törvényt, hogy a saját ingatlan, amiben az ember lakik, adómentes, és minden további ingatlant adó terhel.
Szóval, kérdező, az a kérdés, hogy te miért nem cselekszel? Miért nem csinálsz egy csoportot pl. a facebookon erre a témára, aztán gyűjtesz tagokat, pl. először az érintette ismerőseidet, akiket megkérsz, hogy ők is kérjék meg az ő ismerőseiteket, és így tovább. Így lehet összeszedni sok embert, akikkel aztán közösen kitaláljátok, mikor és hogyan legyen tüntetés, stb.
Vagyis nem a sültgalambra kell várni, hogy a kormány majd magától tesz valamit, hanem cselekedni kell. Nekiállsz?
Azért mert csak az tud ellenállni pl az albérlet áraknak, akinek van más lehetősége... Egy egyetemistának nincs lehetősége általában arra hogy "na majd én jól nem veszem ki egyik albérletet sem" mert akkor nem sokáig lesz egyetemista. Mérlegelik a helyzetüket, és tudják hogy ők ezt sajnos nem tehetik meg. Így elfogadják.
Amúgy az hiányzik hogy bele avatkozzon az albérlet árakba a kormány... Rádobnának 50k-t a jelenlegi árakra.
Hány éves vagy amúgy?
A taxisok fogtak össze és nem az utasok.
Te a lakáspiacon az utas vagy.
Azon kell lenni,hogy minél többet keress.
Nettó 300 ezret keresel kezdőként, vagy 1-2 év tapasztalattal.
Fejleszteni kell magadat, tanulni, képezni.
Pályakezdőként én is fos fizetésért dolgoztam.Aztán, meglett a diploma, fejlesztettem magam, MSC diploma is meglett.Aztán máris nettó 500-ért dolgozok.Ami ugyan még nem igazi "nyugati" fizetés, de ellehet vele gereblyézni.
A kérdező tévesen használja a főbérlő szót. Nem a főbérlővel van gondod, hanem a tulajdonossal. Régi, hülye szóhasználat. Akkoriban volt értelme, amikor a pesti bérházak működtek. Egy tulajdonosa volt az egész háznak, majd kiadta a főbérlőknek, akik egy-egy szobát kiadtak az albérlőknek. Így helyes a szóhasználat.
Egyébként a kérdező agymenését ma már olvashattuk, ha valakit érdekelne:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!