Nem jelentett be minket a főbérlő?
Sziasztok!
A főbérlőnk az itt tartózkodásunk kb másfél éve alatt nem szándékozott bejelenteni se engem se a páromat. Értelemszerűen adóznia kellett volna ha bejelent, ezert nem tette,ergo fű alatt laktunk itt(emiatt pl en BP-i lakoskent fogorvosi szolgáltatás se vehettem igénybe). Mindemellett hitelre vette ezt a lakast, aminek pontosan annyi a berleti díja, mint a havi részlet(úgy tudom igy lakast kiadni cseppet sem legális, talan a bank engedelyevel igen).
Szerintetek ebből lehet baja a főbérlőnek? Remelem igen, ugyanis fenyegetőzik mert hatarozatlan ideju szerződést keptelen ertelmezni, es meg van sertodve hogy nem szóltunk elore hogy 1 honap mulva koltoznenk el.
Köszi a válaszokat!
Nagyon félremagyaráztad.
Eleve az alapkérdésed érthetetlen a válaszaid függvényében, mert eredetileg ezt írtad:
"...meg van sertodve hogy nem szóltunk elore hogy 1 honap mulva koltoznenk el."
Ez azt jelenti, hogy nem tartjátok be a felmondási időt, hanem csak egy hónap múlva összecsomagoltok és szevasz! A csúnya-gonosz bérbeadónak ez meg nem tetszik.
Most meg azt írod, hogy a felmondási időt betartjátok.
Ne haragudj, de én belefáradtam, biztos jön majd egy jobb felfogású mint én és elmagyarázza neked, ... a mit is?
"kb másfél éve alatt nem szándékozott bejelenteni se engem se a páromat."
Ő nem jelenthet be, te tudsz bejelentkezni csak.
"Értelemszerűen adóznia kellett volna ha bejelent"
Nincs ilyen összefüggés.
"akkor maradjunk annál, hogy a bejelentés alatt azt értettem, hogy bejelenti hogy kiadja ezt a lakást albérletnek :))"
Nem létezik ilyen bejelentés.
Adóelőleget kell fizetnie negyedévenként, de nem kérdik, honnan származik a bevétele.
Az éves adóbevalláskor kell bejelölni, hogy ingatlankiadásból, de a lakás címe ott sem szerepel.
A te szempontodból semmilyen jelentősége nincs, hogy adózik-e a bérleti díj után. Legfeljebb annyi, hogy ha igen, az adó összegét beépíti a bérleti díjba, tehát többet kell fizetned. Bejelentkezni te tudsz, de nem kötelező. A bérleti díjat általában a felmondási idő végéig kell fizetni, de legalább addig, ameddig ott laksz. Ha felmondod a szerződést és másnap elköltözöl, akkor jogosan kéri el a következő 29 nap bérleti díját, vagy amennyi a szerződésben meg van határozva. Ha ezt a szerződésben nem kötöttétek ki máshogy, akkor a kauciónak semmi köze a lakbérhez. A kiköltözés után kapod vissza az összeget, vagy ha valami kárt okoztál, akkor az azzal csökkentett részt. Ez a biztosíték a tulajnak, hogy a lakást hibátlan állapotban hagyod el. Ha lelakhatnád a kauciót, semmi nem biztosítaná, hogy felelősséget vállalsz az okozott károkért.
Szerintem olvasd át alaposan a szerződést mielőtt ítélkezel, mert a leírásod alapján sok részlet nem tiszta. Szerintem sokan szívesen segítenek értelmezni, de így nem egyértelmű, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!