MIt tehetünk ha nem akarja a főbérlő a kauciot visszaadni ?
1 évet laktunk egy házba,amiből azért költözünk ki mert penészes , rossz a fűtés és a főbérlő borzalmasan bunkó !Most már 4 napja nála kellene, hogy legyen a kulcs ,nálunk pedig a kaucio ... Mindent kitalál ,hogy fessünk ki ,pedig nem volt akkor sem amikor bementünk és nem is romboltunk le semmi , amúgy nem is volt bútorozott a ház!Most már addig fajult a bunkóskodása ,hogy e-mailben olyanokat írogatott nekem ,hogy egy beteg ,dagadt sz@r vagyok , a párom pedig egy b..i ! Bocsi ,de pont ezeket a szavakat használta ! Van ügyvéd általi szerződésünk ... de nem tudom mennyire fog az ügyvéd ezzel foglalkozni ,mert nekem már a telefont sem veszi fel ...
Mit tehetünk ? Eleve ez a beszéd ? Kihez fordulhatunk segítségért ?
Telefonon volt már amikor verést helyezett nekem kilátásban ! Ő egy férfi én pedig egy nő vagyok ... elég durva kezd lenni ez a helyzet most már ..
Szerintem elöször is nem föbérlöröl van szó, hanem tulajdonosról!
Amikor beköltöztetek, készült jegyzökönyv a ház állapotáról?
Mi áll a szerzödésben, hogy kell leadni a lakást - kifestve vagy csak kitakarítva?
Milyen esetekre érvényes a kaució a szerzödés szerint?
Az meg, hogy minösíthetetlen stílusban ír, annak semmi köze a kaucióhoz, viszont fel lehet emiatt jelenteni.
Szerintem keressetek fel egy ügyvédet és neki adjátok át az ügyet.
Közjegyző - fizetési meghagyás - ha megkifogásolja, akkor bíróság - ha nem kifogásolja meg, akkor végrehajtó.
Ez a menet.
A fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésének díja a díjalap 3%-a, de minimum 8000 forint.
A fizetési meghagyás végrehajtása elrendelésének a díja a végrehajtandó követelés 1%-a, de minimum 8000 forint.
Dehogy drágább a közjegyző mint a kaució!!!
Kérdező Ne hagyd magad, mondd meg a tulajnak, fizetési meghagyást kérsz ellene, ha nem adja vissza a kauciót! Van szerződésed, tudsz mire hivatkozni! Ne félj a fizetési meghagyástól, nem bonyolult, s eredményes! Ha nem is rögtön, de majd a pénzedhez jutsz, ha már ilyen féreg bérbeadók vannak. S írom ezt bérbeadóként.
Köszönöm a segítséget ! Most éppen azon veri magát ,hogy fessünk ki :( De mi csak 1 évet laktunk ott ,semmit sem laktunk le az alap festésből ... viszont vagy 20 flakon szavót használtunk el ,annyira penészes a ház :(
Hagytunk is ott penészt ,mert már nem vitt rá a lélek ,hogy takarítsam még:( Fulladok tőle !!
Elvárná ,hogy arra a penészre fessünk rá ... gondolom azért ,hogy ismét kiadhassa ...
A bérbeadó nyújt nektek lakhatást pénzért cserébe, nem ti dolgoztok neki lakhatásért.
Amíg nem a gyerekek firkálják össze a falat, nem ti kenitek tele kajamaradékkal, hanem normális használatból eredő koszolódásról beszélünk nincs mit magyarázzon, a kiadasból származó bevételének egy részéből kell az ilyeneket állnia.
A többiek írták hogy mit tehettek, a lényeg hogy ne hagyjátok magatokat egy ilyen gyökérnek.
Mindenkinek peneészedett a ház sajnos , aki eddig ott lakott ... Hidd el tudom én is ,hogy kell szellőztetni ...
Februárban volt ott egy szakember is ,aki azt mondta ,hogy a ház le lett szigetelve és nem kap szellőzést .. nekem mint nőnek , úgy tudta elmagyarázni ,hogy mint amikor egy dunsztos üveget lezárunk , ugye abba sem jut be levegő ... Na pont ez van a házzal is ! Azt mondta ,hogy betudnak szerelni szellőzőket , és kb 1 hét múlva lenne is rá ideje ,de ugye a ház tulajával kellett egyeztetnie erről ! Mint írtam ,ez februárban volt ... nem jött vissza a srác sosem !
Aztán egy újabb gond is kiderült ! Ez egy régi ház ,amihez építve lett ! Az új résznek nem lett rendes alap csinálva és ott pedig alulról ázik a ház .... ezért az új részeknél a parketta penészedik ...
Ez nem a mi hibánk ! Mi mindent megtettünk ,hogy ne szaporodjanak el a gombák !! És közben folyamatosan másik lakást kerestünk ...
3 napja tettem fel itt a kérdésemet , én azóta sem tudtam visszaadni a kulcsot ... viszont sikerült az ügyvéddel beszélnem !
És az lesz amit ti is itt javasoltatok ! Nem fogom hagyni azt a pénzt ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!