Mi a véleményetek az ateizmusról?
Kedves kérdező, én hívő vagyok. Kereszténynek is nevezhetném magam, mert nemcsak Istenben, hanem Jézusban is hiszek. Viszont nem tartom magam vallásosnak, mert az olyan típusú vallásos emberektől, mint az említett, én is komolyan viszolygok.
A véleményem az ateizmusról annyi hogy számomra nem kielégítő dolog. Nem látom értelmét. Tudom miről beszélek, ateista családból jövök, tíz éves koromban megkérdeztem anyukámat, hogy az unokatesómék miért mindig vallásos képeslapot küldenek karácsonyra, és miért Jézuska hoz nekik ajándékot, hát mi köze van Jézusnak a karácsonyhoz?!? Azt hittem, Istenben csak a buta emberek hisznek.
Aztán megváltoztak a dolgok. Ma már biztos vagyok abban hogy van Isten, és egyszer a történelem folyamán úgy döntött, hogy felveszi a sorsunkat. Ez volt Jézus. A Biblia megértése sok helyütt szimbolikus, analogikus gondolkodásmódot igényel, különben nehéz kibogozni az értelmét.
A menny és a pokol nem "hely" hanem lelki állapot, mert a lélek nem anyag hanem szellem. Erről Jézus is sokat beszélt.
Mindenesetre mindenki abban hisz, amiben akar ;-)
"Ha elődeink nem vetették volna el isten szerepét (a vizsgált területükön), nem tartanánk itt."
Miért, szerinted most hol tartunk?
Nem az élet megbecsülése lenne a cél?
Annyira rossz lenne szeretetben élni?
Igaz önző ember nem tudja hogyan lehetséges, pedig szerintem az életünk egyetlen értelmes célja az lenne, ha a kereszténységben megfogalmazott erkölcsök mintájára élnénk békében, egymást segítve.
Ezek helyett mi van?
A nagy fejlődés meghozta a globális felmelegedést, meg a szomszéd lova dögöljön meg kultúrát.
Természeti katasztrófákat okozunk értelmetlenül, mert pár ember telhetetlensége miatt, még mindig benzinnel járunk.
Az olaj ömlik a tengerbe.
stb. Reggelig tudnám sorolni sajnos.
Na erre büszke a szabad ateista?
Mert a kihasználásban, és a másik eltaposásában látja az élete értelmét? Gratulálok!
Közben emberek halnak éhen.
Szóval egy ateista annál jobb "ember", minél jobban tud érvényesülni a többi eltaposásával.
Beszélnek itt kémiai folyamatokról, meg alá nem támasztott elméletekkel, de az nem gyanús nekik, hogy az egész élővilág programozva van az élet fenntartására.
Minden úgy van, hogy együtt, és békében legyen jó az élőlényeknek. A kémiai folyamatok is ezt a célt szolgálják. De csak a kémiát látják. Mögé már nem képesek, de nem is akarnak, mert félnek, hogy nincs igazuk.
Az a baj, hogy nem ismerik a vallások tanításait, de ennek ellenére bírálnak.
Itt rá egy pálda kedves kérdező:
Ha van Isten akkor azt nem tudnánk felfogni, ezért is hülyeség a vallások nagy része, mert érzelmekkel ruházzák fel a felsőbbrendű lényeket......
Ha ismernéd a katolikus vallást igazán, akkor tudnád, hogy amit írtál, az benne van a tanításában.
Hogy istent ember nem tudja felfogni.
Szóval igazat írtál, csak nem tudtad, hogy ez katolikusoknál egyértelmű.
Akárhogy is van, inkább leszek bolond hívő, mint büszke ateista, akinek szép eredmény a mai világkép.
Az ateizmus olyan mint az alkohol.Pusztitja az agysejteket
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Én még fiatal vagyok,katolikus iskolába járok ahol több fajta vallást is lehet tanulni, hittanórákot általában én vagyok a legtájékozottabb, ezen általában megbotránkoznak a mélyhívő osztálytársaim.
Erre általában nem tudok mit mondani én ismerem a vallást amiben kiskorom óta élek.Római katolikusnak neveltek, de mára már undorodom az egyháztólés ez nem csak egy gyerekes lázadás, meg tudom indokolni a választásomat, már a családom is elfogadta, de ennek ellenére minden vasárnap elmegyek a templomba mert szeretném még jobban megismerni tanításokat és mert érdekesnek találom a vllások , nyitott személyiség vagyok, de ami sok az sok és ez a vallásos elvakultság számomra már egyszerűen túl sok
Egy realista 14 éves lány
Ahol nincs hit, ott megjelenik a hiszékenység, pl az ateistáknál.
Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak tudomámyos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
Nietzsche halott! Isten.:) (megint én:))
"A nagy fejlődés meghozta a globális felmelegedést, meg a szomszéd lova dögöljön meg kultúrát."
Bla bla... A demokratikus kutlúrát olyan népcsoport hozta létre akik olyan istenekben hittek akikről ma egy 5 éves gyerek is megmondaná hogy nem létezik. Mégis az egyik legnagyobb emberi fejlődésnek tartjuk.
Az emberi jogok még keresztényeknél sem voltak meg, rabszolgaság, kínzások...soroljam még?
Ma már elértük hogy az meber nem egy használati tárgy, az emberi életnek értéke van születésétől fogva, nem fogják egy csecsemő nyelvét kitépni hogy később néma rabszolgaként eladják. Szóval az emberek igenis jobbak lettek voltak. lassan haladunk, vannak még mindig kegyetlenségek, de közel sem annyi mint régen.
A nem vallásos emberek sem különböznek bűnben, jóságban, könyörületben és bármi egyébben a vallásosaktól.
Én ugyan írtam hogy :...amelynek értelme sincs, és célja sem, hogy az itt töltött 60-70 év céltalan, és szenvedések hiábavalóak, hogy megérte volna gonosznak, kapzsinak lenni, kihasználni másokat, mert egyszer élünk ... de mint mondtam nem élek így. Sőt egyetlen ateista sem akit ismerek.
Az erkölcs és a jó iránti igényt sem a biblia tanítja, hanem mindenkiben benne van. Valahogy genetikai igényünk van rá...nem kell ismerni a bibliát hogy jók legyünk.
Akik itt megtalálták a hitüket: Honnan tudják hogy az az igaz hit? miért nem a Zsidó? vagy a buddhizmus? esetleg az iszlám? Vagy valamelyik keresztény? (római- görög katolikus, református, Jehova tanúi, vagy akár isten bocsá mormon...) Vagy Scientológia, hindu, vagy valamelyik kis törzsi...
Mindegyik azt tanítja hogy csakis az ő tanítása az igaz, nyilvánvaló hogy mindegyiknek nem lehet igaza...Nos ti honnan tudjátok hogy a tietek az? Miért pont az?
"De az Isten létére van bizonyíték, vagy bizonyság. "
Dehát nincs!!! Ha csak az nem hogy minden létezik... Pedig nem kéne neki.
"Mert a kihasználásban, és a másik eltaposásában látja az élete értelmét? Gratulálok!
Közben emberek halnak éhen. "
Az igen,a bibliában meg véletlenül sincs hogy gyilkolj le minden gyereket, férfit és nőt, nehogy keveredjen a drágalátos népével,csak 4-5 helyen... és ez mindenki szerint rendben is van így.
Nagyon rossz véleménnyel vagy az ateistákról, fogadjunk egyet sem ismersz.
Inkább azt mondanám, hogy nincs túl pozitív véleményem a szemléletükről.
Ez az utóbbi hozzászólásod után sem változott.
Pusztán annyi lett világos a számomra, hogy sikerült megerősítened, amit eddig irtam.
Miszerint: Beszélnek az ateisták vallásokról, meggyőződéseikről, miközben nem veszik a fáradságot, hogy mélyebben tájékozódjanak róluk. Összekeverik a szezont a fazonnal. Sikerült úgy összekeverni a világvallásokat, hogy szerintem te sem tudod igazán, hogy melyik kijelentésedet, hová is akartad kapcsolni.
A rosszat kiemelni bizonyos korokban nem nehéz, csak éppen azt felejted el, hogy rossz akaratúak mindig is voltak. De pl. a biblia pont ezt a rosszat akarja kiiktatni, a tanításával. A keresztények sem voltak mind tökéletesek, akár csak ma, de nem őket kell példaként tekinteni, mint az igaz hit megtestesítőit, hanem inkább a szentjeit. Szóval kiváncsi lennék, hogy a biblia melyik részében olvastad tanításként, hogy öld meg a veled nem egy fajhoz tartozó embereklet, és tarts rabszolgákat, meg tépd ki a gyermekek nyelvét?
A másik.
Az emberek sajnos nem lettek jobbak, csak törvényekkel, és félelemben tartva vissza vannak fogva. Ez mit szolgál?
Aki fent van, az ott is maradjon, aki lent, éljen ahogy tud. A törvények ennyit tudnak keresztényi erkölcs nélkül.
"emberi életnek értéke van"
Ez nálad miben csúcsosodik ki?
Hogy lehet ilyen méregzsák egy hívő ember?
Hát erre nevelt a vallásod?
Tanusíts mértékletességet, gyakorolj kegyet és megbocsátást!
A csúnya ateisták úgyis a poklok mély katlanjában fogják végezni.
Ne félj ! Az össze isten rajta tartja az összes szemeit
a kis gonosz okoskodókon.
Mondtam én egy szóval is, hogy hívő vagyok?
Én a bibliai erkölcsről beszéltem, nem a hitvallásomról.
Ez a baj veled is. Félreérted a lényeget.
De legalább az írásoddal okoztál egy kis örömet magadnak. Ez is valami.
Mint egy nyilvános önkielégítés.
Szép volt!
Nem haragszom rád, megbocsátok, hogy ilyen vulgárisan irogatsz.
Én sem vagyok sem ateista, sem szkeptikus sem hívő.
Inkább csak agnosztikus.
Na most meg szaladj és nézd meg a Net-en mit is jelent!
Hozzá kell tennem a felvetésedhez, hogy nagyon sok vallásos embert ismerek és bizony azoknak csak töredéke
az, aki saját vallása erkölcsi szabályait betartja. Sokszor meglepődöm azon hogy a gyónás/áldozást, majd feloldozást milyen praktikusan kezelik ezek az "erkölcsösök".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!