Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek az ateizmusról?

Mi a véleményetek az ateizmusról?

Figyelt kérdés
Rokonom mélyen vallásos (vakhit)és ő mondta,hogy ha nem járom az Istennek tetsző utat akkor a pokol tüzén fogok égni. Ateista vagyok, tehát nem hiszek a pokolban sem a mennyben..szóval bukta.
2010. júl. 8. 07:46
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
73%

nem hiszek az ateizmusban

Lucifer

2010. júl. 8. 07:52
 2/58 anonim ***** válasza:
45%

Nem hiszek az ateizmusban.

2010/f

Jézus

2010. júl. 8. 08:03
 3/58 A kérdező kommentje:
LOL
2010. júl. 8. 08:29
 4/58 anonim ***** válasza:
84%
Csupán egy lépéssel van közelebb az igazsághoz a kereszténységhez képest.
2010. júl. 8. 08:31
 5/58 anonim ***** válasza:
82%

Isten halott! Nietzsche

Nietzsche halott! Isten.:)

Attól hogy te nem hiszel benne még létezhet.:)

Vélemény: nos én nem tudok elképzelni egy olyan világot amit nem egy nálunk jóval nagyobb hatalom alkotott meg, ugyanakkor a társaságom azt hiszi ateista vagyok, és végül is nem járnak messze az igazságtól.

A keresztény vallást például nem tudom előítéletek nélkül szemlélni mint ahogy a bibliát sem. Van benne jó pár hiba, mind logikailag, mind Isten személyét illetően (egy kicsinyes, hiú, nő-gyűlőlő, féltékeny Isten, aki percről percre változtatja a véleményét) Egyszerűen látszik a biblián hogy ember írta. Aminek a filozófiája tetszett az a buddhizmus, de aztán mikor megtudtam mennyi hülyeséget tartalmaz az is elvetettem.

Teljesen szkeptikus vagyok minden természetfeletti jelenséggel, szerintem mindenre van tudományos magyarázat. (bár reménykedek és keresem őket) A hívők által beszámolt Istennel...stb-vel való találkozásokat is az agy csodálatos képességének tulajdonítom, ami azt jelenti hogy azt látod amiben hinni akarsz. Az UFO hívők is elhiszik hogy őket elvitte egy UFO.

Kontra: A tudomány a világ kialakulását úgy magyarázza hogy BIG-BANG. Hát mondjuk ezzel a szarnak adtak egy pofont. Ha nem is hiszek egy felhők felett lévő Istenben valahogy mégis úgy érzem lennie kell, valakinek aki mindezt alkotta. A fizika nem lehetett erre képes. Az evoluciót sem tartom feltétlenül erre képesnek. (valami ismeretlen folyamatot esetleg ami időszakosdan felgyorsítja az eseményeket, nekem a leletekben túl sok a hirtelen megjelent faj, de ettől eltekintve sztem van evolúció, de úgy ahogy ma tanítják nem lehetett képes ennyi faj létrehozására...egyéni vélemény.)

A vakhitet meg egyszerűen nem tudom kezelni. A nagyiféle nem rátukmálós hit még oké. Az én nagyim is ilyen volt. nem sietett, elmondta mi van és azt mondta úgy is megtérek majd. nem kényszerített senkit semmire, az életével mutatta a példát. De az a sok idióta a gyakorlatilag ha nem hiszel akkor bántalak elv... Juhé ez az aztán a logika. A vallásban mindig a szabad akaratot hangoztatják. Ergo jogom van megkérdőjelezni az egész vallást. ÉS nehogy már ezen legyenek felháborodva. SZABAD akarat. ha nem akarom nem kell. Ráadásul ha létezik egy mindenható Isten aki figyel minket, mióta van neki arra szüksége hogy egy rakat fanatikus hívő megvédje őt az én "szentségtörő" szavaimtól? LOL...

Statisztikai alapok:

Isten szeret! Annyira hogy az ő egyszülött fiát adta értünk.... Na akkor nézzük is csak mennyire. Azt mondja a biblia hogy csak az juthat menybe aki hisz benne. ugyebár. A zsidók előtt nemigazán volt divat ez a kereszténység. (gondoljunk az egész világra, Mezopotámia, Egyiptom, Kína... nem is hallottak a zsidók IStenéről) tehát az a sok milliárd ember aki a zsidókkal való találkozásig nem hallott róla oda van. És valószínűleg ez jóval több mint a föld jelenlegi összes lakossága, többször is.

Akkor nézzük a születési helyet. Egy tibetben, vagy Kínában, esetleg Indiában megszületett gyereknek esélye sincs hogy találkozzon a keresztény kultúrával, ha mégis akkor ott azt mondják rá ez tévút. Esélyegyenlőség a köbön mi?:D Nos tehát a népesség kevesebb mint 1-2%-a kerülhet a menybe, és ezek is önhibájukon kívül. ( mert Iszlámok, Buddhisták, bennszülöttek) ha ISten annyira szeret nem adna valami esélyt ezeknek az embereknek is?

Ateizmus: tényleg hajlandó vagyok-e elfogadni hogy az életem nem más mint egy fizikailag bekövetkezett lottónyeremény, amelynek értelme sincs, és célja sem, hogy az itt töltött 60-70 év céltalan, és szenvedések hiábavalóak, hogy megérte volna gonosznak, kapzsinak lenni, kihasználni másokat, mert egyszer élünk és akkor az én boldogságom a legfontosabb? (nem azt magyarázom hogy az ateisták ilyenek, csak ha én lennék akkor így viselkednék egyéni szoc problem) ha meghalok minden odalesz, nincs tovább? nem szörnyű ez a gondolat? Én valahogy nem akarom ezt hinni. Nevezetek hülyének, érzelgősnek stb stb de ha ez igaz az a legszörnyűbb dolog világon...

Talán a soraimból is kitűnik: annyira kettős a véleményem mind az ateizmusról mind a vallás(ok)ról, mint ööö na igen...ide kéne valami jelző... szóval nagyon.:) Másoknak nem értem hogy lehet ez egyértelmű: Ateista vagyok, Hívő vagyok. Én nem tudom....

2010. júl. 8. 08:35
 6/58 anonim válasza:
88%
Ha egyszerűen úgy érzed, hogy ezzel a "keresztény vagyok " dologgal nem lehet téged meggyőzni, akkor légy ateista. A te saját magánügyed. Én is ateista vagyok, mert valahogy eddig senki nem tudta nekem megmagyarázni a dolgokat úgy, hogy azt mondjam, én most akkor hiszek Istenben. A pokollal meg ne t6rődj. Senki még nem jött onnan vissza, hogy elmondja,milyen is az. Attól hogy valaki ateista, még nem biztos hogy rosszabb ember mint egy hívő.
2010. júl. 8. 08:46
 7/58 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van, de azt a szempontot is ismerd meg amit én tartok jónak. (bár tisztelem mindenki szabad akaratát)

1. A világ kémia és fizikai hatás ellenhatás folyamatából jött létre, folyamatosan tágul az Univerzum.

2. Nem vallom azt,hogy nincs Isten, csak azt,hogy amit kb 1 milliárd ember hisz (most csak a Keresztényekre, az Iszlámra, a Zsidókra gondolok) téves.

3.Isten van, de nem az akire mi gondolunk. Maga az Univerzum, és az Univerzumban mi kb olyanok vagyunk mint ha összehordanák a világ összes homokját egy helyre.....na abban mi egyetlen kis porszem lennénk.

4. Ha van Isten akkor azt nem tudnánk felfogni, ezért is hülyeség a vallások nagy része, mert érzelmekkel ruházzák fel a felsőbbrendű lényeket, meg könyveket írnak arról,hogy szól az emberekhez, képzelj el egy Óriási entitást ami maga az univerzum...... szerinted van neki fia, meg mennyországa...meg stb?

5. Az ember hajlamos túldramatizálni és beleölni egy csomó fantáziát a történeteibe.

6. Az emberi élet kémiai folyamatok sorozata, ha meghalsz nem kerülhetsz sehová. Tudom rideg gondolat, de a menny és a pokol gondolata nekem olyan mint valami bedrogozott álom. Inkább reálisan nézem az emberi élet végét, minthogy képzelegjek aranyfelhőkről meg angyali énekről. Ha az élet a földön kemény, akkor miből gondolják,hogy odaát jobb.?

7. Minden vallás azt tanúsítja magáról hogy ő az egyetlen, eredendően bűnös vagy és csak ő általa válhatsz teljes emberré.

8. A vallások nagy részével az a baj,hogy gyerekkorban kezdik tanítani rá az embereket. Egy gyereknek mondhatsz bármit, ő elhiszi. Gondolj csak a terroristákra.

Muszlim iskolákban a gyerekek magukat rajzolják le ahogy felrobbantják magukat és mártírhalált halnak a Dzsihád miatt.

Ajánlom figyelmedbe a Jesus Camp című filmet. Nállam kicsapta a biztosítékot, az amerikai Evangélistákról szól a film akik fanatizálják a gyerekeket, kegyetlen.......felháborító és gyomorforgató.

2010. júl. 8. 09:01
 8/58 A kérdező kommentje:

Ha egyszerűen úgy érzed, hogy ezzel a "keresztény vagyok " dologgal nem lehet téged meggyőzni, akkor légy ateista. "A te saját magánügyed. Én is ateista vagyok, mert valahogy eddig senki nem tudta nekem megmagyarázni a dolgokat úgy, hogy azt mondjam, én most akkor hiszek Istenben. A pokollal meg ne t6rődj. Senki még nem jött onnan vissza, hogy elmondja,milyen is az. Attól hogy valaki ateista, még nem biztos hogy rosszabb ember mint egy hívő."

Eddig még senkinek sem sikerült engem sem meggyőznie.

Pedig én nem riasztom el azokat akik próbálkoznak. Olykor templomba is járok,hogy ragadjon rám valami, de eddig semmi. Eddig a józan eszem mindig kiütötte a vallást a nyeregből nálam.

2010. júl. 8. 09:07
 9/58 anonim ***** válasza:
2%

"Mi a véleményetek az ateizmusról?"

Lelkigyengeség.

Megfigyelhető, hogy az lesz ateista aki nem képes elfogadni az élet nehézségeit. Szenvedés, halál, beteg gyerekek, háborúk, stb. Ezeket rosszul értelmezi, és egy primitív reflexet vált ki belőle. A tagadást. Mivel gyűlöli ennek a rendszernek az alkotóját, és tisztában van vele, hogy képtelen ártani neki, azt a módszert válassza tiltakozása kifelyezéséűl, hogy semmibe veszi az alkotót, úgymond nem vesz róla tudomást. Tehát homokba dugja a fejét.

"ő mondta,hogy ha nem járom az Istennek tetsző utat akkor a pokol tüzén fogok égni. Ateista vagyok, tehát nem hiszek a pokolban sem a mennyben..szóval bukta."

Értelek, de azt ne feledd, hogy csak attól mert dacból tagadsz, attól még nem leszel felmentve az elbírálás alól. Nem kell hinned, maradhatsz ateista, senki nem kényszerít a hitre, de ez nem mentesít. Még itt a földön sem mentesít a büntetés alól a bíróság, csak azért mert nem ismerted a törvényeket. :)

Szóval bukta.

2010. júl. 8. 09:15
 10/58 anonim ***** válasza:

"Nem vallom azt,hogy nincs Isten"

- Akkor nem vagy ateista. A leírásod alapján panteista vagy.

2010. júl. 8. 09:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!