Mi a véleményetek az ateizmusról?
Én annak tartom magam, és épp ellenkezőképp gondolok rá, mint a kedves 09:15-ös.
Szerintem a hit lelki gyengeség, mert ők nem bírják elviselni a háborút, betegséget, éhezést, szenvedést, ezért hinni kezdenek egy felsőbb hatalomban, ami megvédi őket, és a túlvilágban, ahol minden jobb. Mivel fél a haláltól és képtelen elképzelni, hogy milyen a nem lét, kitalál magának egy helyet, ahol a halála után boldogan létezik az örökkévalóságig.
Szóval bukta.
08:35 pedig csak szeretne ateiste lenni, de be kell látnia, hogy nem az. Sokat kell még fejlődnie, hogy felismerje, nincs isten, túlvilág, csak magára számíthat. És amit leír ("hogy az itt töltött 60-70 év céltalan, és szenvedések hiábavalóak, hogy megérte volna gonosznak, kapzsinak lenni, kihasználni másokat, mert egyszer élünk és akkor az én boldogságom a legfontosabb"), abból látszik, hogy mennyire sekélyes és önző.
Mindenki, minden vallásos, az élet "értelmére" van kiakadva. Az ember ad értelmet, célt a saját életének. Nincs egységes cél (mint pl eljutni Istenhez), az oka pedig nem egy felsőbb hatalom akarata, hanem kémia és fizika.
Sok mindent nem ismerünk még. De ez nem ok a hitre. Ha elődeink nem vetették volna el isten szerepét (a vizsgált területükön), nem tartanánk itt. Egyszer majd minden részletet megismerünk. De ehez kutatni kell, nem hinni.
"Rokonom mélyen vallásos (vakhit)és ő mondta,hogy ha nem járom az Istennek tetsző utat akkor a pokol tüzén fogok égni."
Na, pont ez az, amiért nagyon közel kerültem az ateizmushoz és utáltam meg a vallást.
Kedves 9:12-ös
AZ ateisták nem lelkileg gyenge emberek, csak reálisan élik az életüket.
Nem dugjuk a fejünket a homokba és nem dacból tagadunk. Nem is tagadunk, hanem azt mondjuk,hogy amiben az emberek hisznek az butaság.
Elismerem,hogy a placebó gyógyszer is hit által működik,de azt nem ismerem el,hogy Egy Isteni lény minduntalan figyel 7 milliárd embert egyhuzamban (vagy aki hisz benne).
"Szenvedés, halál, beteg gyerekek, háborúk, stb." Ezeket mind az Emberiségnek köszönhetjük. Isten hol van mikor Etiópiában naponta több tucat ember hal meg éhinségben?
Vagy ha annyira jó keresztény szolgái vannak,akkor miért történnek velük borzalmas dolgok?
Ha mélyen hívő vagyok attól még elcsaphat egy kamion, vagy lehetek rákos.
Szóval attól,hogy valaki vallásos még nem fogja nem összetörni magát egyszer-kétszer.
"Még itt a földön sem mentesít a büntetés alól a bíróság, csak azért mert nem ismerted a törvényeket. :)"
A törvényhozás emberi dolog, Isten áldása és Isten tisztelete törvény volna?....nem gondolom és te sem gondolhatod komolyan,hogy ha egyszer valaki vallásos akkor másnak is annak kellene lennie.
Lényeg a lényeg, számomra olyan ,hogy vallásos meggyőződés nincs.
Élnék Jack Nicolson a színész és ateista szavaival: "Élünk, meghalunk.....és a busz kereke csak forog tovább"
Helló.
Szerintem mindenki hívő, csak van olyan aki felsőbb hatalomban hisz, van olyan, aki saját magában, és az egyszeri életben. És sokan vakon hisznek, pontosabban mindazok, akiknek csak "elképzeléseik" vannak a világról, tippjeik, és nem konkrét tudomásuk.
A kérdezőnek elég érdekes kommentje van az eszével kapcsolatban. Ugyanis nekem, pontosan az mutatta meg, hogy van végső valóság, és azt el lehet érni. Elég furcsa...és hogy őszinte legyek, nekem nem volt elég sem a tudomány, sem a vallás...szóval én nem álltam meg, és "felkutattam" azt, ami a maximum tudást megadhatja az embernek életről, Istenről és a világegyetemről. meg is találtam. :)
mivel azt állítod magadról kedves kérdező, hogy olykor elmész templomokba is, és te használod az eszed, akkor valószínűleg te is meg fogod érteni a tanítást...mivel úgy érzékelem az igazságot tudni szeretnéd te is. és igazából jár is neked. veszíteni úgy sem veszíthetsz semmit, ha elolvasod, szóval átadom, és használd egészséggel. :)
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv és sok sikert.
25/F
LastOne.Left
"Nem is tagadunk, hanem azt mondjuk,hogy amiben az emberek hisznek az butaság."
Pont ez az a reflex amiről beszéltem. Azért gondolod így mert ezt a védekezési mechanizmust választottad. Mint a kisgyerek amikor nem kapja meg az anyukájától az áhított nyalókát. Akinek van gyereke az tudja ilyenkor mit mond a gyerek. Mit is? - Nem szeretlek. XD Gyermeteg reflex. Pedig szereti, csak azt hiszi, hogyha tud hatni az annyára ezzel a tagadással. Hát ha az annyára néha tud is, az ember az Istenre biztos nem.
"Szenvedés, halál, beteg gyerekek, háborúk, stb." Ezeket mind az Emberiségnek köszönhetjük. Isten hol van mikor Etiópiában naponta több tucat ember hal meg éhinségben?"
Ez pedig a bizonyíték, hogy állításom helyes. Nem veszed észre magad? Megint az a bajod, hogy hol van Isten amikor az emberek szenvednek! Most pont ezt árultad el. Fáj az élet. Az Istent nem tudod felelőségre vonni, hogy ez történik, így marad az egyetlen rendelkezésedre álló lehetőség, elégedetlenséged kifejezésére. A tagadás. Mintha ezzel tudnál neki ártani, vagy rá hatni!? XD
"Vagy ha annyira jó keresztény szolgái vannak,akkor miért történnek velük borzalmas dolgok?"
Látod? Pont ez a másik tünet. Csak akkor hiszek benned, ha minden úgy történik velem, ahogy én akarom. Mert ha nem akkor nem is létezel.
"Ha mélyen hívő vagyok attól még elcsaphat egy kamion, vagy lehetek rákos."
Így van! Isten sosem mondta, hogy minden úgy lesz ahogy te azt kiálmodtad magadnak. Lesznek nehézségek, szenvedés, stb. Na ez az ami te képtelen vagy elfogadni.
"Szóval attól,hogy valaki vallásos még nem fogja nem összetörni magát egyszer-kétszer."
De nem ám. Az élet nem habostorta. Jobb ha megszokod!
Túl sokat akartok ti ateisták az élettől, ez a baj. Az élet pedig nem erre való. Ha ezt megértenétek, talán sikerülne újra értelmezni az élet lényegét, és akkor talán megérthetnétek az Istent, és azt hogy miért így teremtette a világot. Ekkor talán nem az az gyermeteg reflexet fogja kiváltani belőletek az élet nehézsége, hanem a türelmet, és a kitartást.
Figyelj, ismerd meg az én véleményem, amit Bertrand Russell is remekül kifejtett.
Íme egy okfejtése:
" Ha azt állítanám, hogy a Föld és a Mars között egy porcelán teáskanna kering a Nap körül egy elliptikus pályán, akkor senki sem tudná megcáfolni az elméletemet, feltéve ha olyan óvatos lennék, hogy azt is hozzáfűzöm, a teáskanna túl kicsi ahhoz, hogy akár legjobb távcsöveinkkel is észlelhessük. Ha azzal folytatnám, (mivel a hipotézisemet lehetetlen megcáfolni), emberi ésszel elfogadhatatlan feltételezés volna kételkedni benne, okkal gondolhatnák rólam, hogy ostobaságot beszélek. Ennek ellenére, ha ősi könyvek támasztanák alá a teáskanna létezését és minden vasárnap szent igazságként tüntetnék fel, belenevelnék a gyermekek elméjébe az iskolában, és mi vonakodnánk ezt elhinni, akkor azt különcségnek minősítenék, és egy felvilágosult világban pszichiáter figyelmébe ajánlanának minket. A középkorban az Inkvizíció elé vinnék az ügyet."
Majd imént folytatja:
"Az ok, amiért a vallások őszinte rosszindulatot érdemelnek (a Russell teáskannájába vetett hittel ellentétben) az az, hogy a vallás erős, befolyásos, adómentes, és az emberek továbbadják a gyerekeknek, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy megvédjék magukat. A gyerekek nincsenek arra kényszerítve, hogy serdülő éveiket a teáskannáról szóló könyvek bemagolásával töltsék. Az államilag támogatott iskolák nem közösítik ki azon gyermekeket, kiknek szülei jobban kedvelik a helytelen teáskanna-felfogást. A teáskanna-hívők nem kövezik halálra a teáskanna-hitetleneket, a teáskanna-hitehagyottakat, a teáskanna-eretnekeket és a teáskanna-káromlókat. Az anyák nem tagadják ki fiaikat, mert olyan nőt vesznek feleségül, akinek a szülei nem egy, hanem több teáskannában hisznek. Az emberek, akik először a tejet teszik bele (a kannába), nem nyomorítják meg azon emberek térdét, akik a teát teszik előbb bele."
Szóval engem inkább ez a fajta vak meggyőződés keltette fel a figyelmem, a Biblia pl: tele van ellentmondással, vérontással, gyermekáldozattal, nemi-erőszakkal, árulással. És mien az már,hogy Isten nevében vért ontanak a könyvben?
Meg,hogy Isten egy bizonyos népcsoport oldalán van.....nem az egész emberiséget szereti?....vagy mégsem?
Lényeg a lényeg, tiszteletben tartom mindenki véleményét, amint látod nem vagyok agresszív és nem is káromkodtam, nem írtam obszcén szavakat feléd.
Remélem kultúremberként beszélgetünk és nem tartasz tahónak csak mert ateista vagyok.
Valakit nem lehet azért tahónak tartani mert ateista. Igaz hogy az ateisták többsége gyűlölködő, és tahó, ami annak köszönhető, hogy minden ami a szenvedésüknek okozójával kapcsolatos gyűlölik, lásd hívők, de vannak kivételek. Úgy néz ki te is ezek a kivételek közé tartozol.
A példa amit felhoztál régi, lejárt, és beteg. Semmi köze a valósághoz. Próbálod alátámasztani tagadásod valami ócska kifogással, de ezzel csak magadat csapod be. Én sosem tagadtam, hogy ott van az a teáskanna az űrben, és sosem cáfoltam. Mivel nincs rá bizonyíték, se ellene, nem tagadom, és nem hiszem. De az Isten létére van bizonyíték, vagy bizonyság.
Neked csak annyit kellene megértened, hogy az élet az még mindig nem a mennyország. Ezt jó lenne ha végre felfognák az ateisták. Az életet nem erre szánta a Teremtő. Az élet az egy rövid próba. Elmúlik mint egy csettintés, és huss! Csak ezt a kis időt kell türelemmel végig nyomni.
Különben a gondolatok amiket megfogalmaztál, ugyan azok a gondolatok amik engem is eltávolított a kereszténységtől. Nem is vagyok keresztény. Muszlim lettem. A bibliában tényleg egy humanizált istenképet kapsz. Egy emberként szerető, és emberként gyűlölködő istenkép. Ez van. Olvasd a koránt! Az más! Érdeklődj!
Remélem megtalálom a hitem. Akkor vesztettem el mikor a szeretteim közül sokan egy évben haltak meg. Úgy véltem nincs igazság és nincs Isten,mivel hogy ilyen dolgot hagyott. Én jó embernek vallom magam, szoktam adakozni, olykor ha távol van a nagynéném akkor az unokaöcsémet én nevelem. Édesanyáméknak segítek otthon, van végre munkám,de ezt nem Istennek hanem magamnak köszönöm. Ebből a munkából származó pénzből végre segíthetek a családomnak, mert nem vagyunk ám gazdagék.
Rájöttem, Isten ha van akkor nem az amiről a Biblia szól, egészen más, A bibliában túlságosan emberi.
Egy rokonom hitt Istenben. Mikor meghalt az apja a szeme láttára azt mondta, hogy nincs Isten. Ez egy nagyon ártalmas feldolgozása a tragédiának. Először ismerd fel önmagad, majd ismerd meg az élet miértjét! Kiindulásként segítségül próbáld megérteni, hogy az isten az nem emberként szeret, és nem emberként bánik velünk. Ha ez így lenne nem lehetne Isten.
Őt nem befolyásolja a mi panaszkodásunk.
Remélem megtalálod a helyes utat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!