Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bizonyíték Isten létezésére?

Mi a bizonyíték Isten létezésére?

Figyelt kérdés
Ne a Bibliát mondd.

2019. márc. 12. 09:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt imádom sok hívőben. A felsőbbrendűség érzetüket amit ők tényként kezelnek és úgy gondokják nem is kell tettekkel bizonyítani mert elég az Istenhaver.
2019. márc. 16. 06:25
 52/77 anonim ***** válasza:
Adós maradtál Isten definíciójával, kedves Kérdező.
2019. márc. 16. 19:33
 53/77 anonim ***** válasza:

Miért mástól várjátok az Isten definícióját, amikor ti hisztek benne?

Nektek kellene azt tudni, pontosítani, nem gondolod?

2019. márc. 16. 20:57
 54/77 anonim ***** válasza:

Ez egyszerű logikai, ismeretelméleti kérdés. Ha valamit állítasz, akkor tudd, hogy mit: legyen megnevezve, legyen jellemzése, satöbbi. Így, hogy nem világos a név mögötti fogalom, nem hiteles és nem értelmezhető a kérdés.

Nekem mindegy, hogy reáldefiníciót, lexikális vagy analitikus, vagy akár preskriptív definíciót használ a kedves Kérdező, de valamelyiket használnia kell. Különben hogy is tudnánk, mit kell a hívőnek bizonyítania?

2019. márc. 17. 06:13
 55/77 anonim ***** válasza:
51%

Mit, mit, hát azt az Istent, amiben ti hisztek.

Csak tudjátok, miben hisztek, vagy nem?

:)

2019. márc. 17. 07:27
 56/77 anonim ***** válasza:

06:13-as vagyok.

A hozzászólásom tartalma nem utal arra, hogy hívő vagyok-e vagy sem. Várom a definíciót a kérdésben felmerült Istenre.

2019. márc. 17. 07:29
 57/77 anonim ***** válasza:
Muszáj csatlakoznom az előttem szóló másik hetvennégy százalékoshoz. A kérdező hozta magát kényszerhelyzetbe a kérdés kiírásakor. A hívők istenképei annyira különböznek, hogy nem lehetünk biztosak benne, melyik istenre gondol a kérdező. Ezért kell a pontos és szabatos leírás a kiírt kérdés alanyára.
2019. márc. 17. 07:39
 58/77 anonim ***** válasza:
52%

Ja, vagy úgy!

Mondjuk a kérdés sem árulkodik arról, hogy Istenhívő e, vagy nem aki feltette.

A Bibliából nem derül ki, ezért én ateistaként nem tudhatom, mi Isten definíciója.

Azt mondják, hogy teremtő, de erre semmi bizonyíték nincs, sem a teremtés módjáról, illetve az sem világos, hogy mit értenek egyáltalán azon, hogy teremtés.

Aztán ugye ott van az, hogy mindenható, de ez sem világos, mert van például kémhatás, most akkor savas, vagy lúgos, mert a kettő együtt nemigen megy.

Van aki szerint szerető, de a bibliai cselekedetei mást sugallanak.

Megbocsátónak is titulálják, de az özönvízes történet többek között ezt cáfolja.

Nekem eddig a legjobban hasonlító szó Istenre az 'izé', mert nagyjából azt is lehet helyette mondani, az ugyanolyan tartalmatlan szó, amit bármivel meg lehet tölteni, de hát mégsem gondolom, hogy abban hinnének a hívők, talán mégis van valami, csak nem beszélnek róla, mert valamiben hisznek, csak az ateisták nem tudják, hogy miben.

2019. márc. 17. 07:43
 59/77 anonim ***** válasza:
0%

06:13-as vagyok

"A Bibliából nem derül ki, ezért én ateistaként nem tudhatom, mi Isten definíciója." Értem. De nem is hozzád, hanem a kérdés kiírójához szól a felvetésem. Remélem, neki több intellektuális muníciója van. Bár a reakciói elmaradásából következtethetnék akár arra is, hogy elmenekült a válaszadás elől, az ő érdekében nem következtetek.

Szép napot neked!

A Kérdezőt kommentjét várom továbbra is.

2019. márc. 17. 07:48
 60/77 anonim ***** válasza:

Ha ateista, akkor nem tudhatja.

Ha viszont vallásos, akkor én is kíváncsian várom, hogy mi a definíció.

Egyébként számomra világos, hogy nagy valószínűséggel a keresztények istenére gondolt, mert a világnak ezen a tájékán Isten szó alatt azt értjük, bár természetesen megvan arra is az esély, megjegyzem elég csekély, hogy mondjuk a sumerek istenére kíváncsi, de akkor szerintem ezt jelezte volna.

2019. márc. 17. 07:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!