Mi a bizonyíték Isten létezésére?
"Nem vagyok elvakult, bigott vagy buta, "
Nem tudom pontosan, ki a bigott, azt meg ennyiből nem lehet megállapítani, hogy mennyire vagy okos, vagy ne, de elvakult az mindenképpen vagy, hiszen olyan dolgokat fogadsz el, amikre nincs empírikus bizonyíték.
" a tapasztalatok megoszthatatlanok más emberekkel"
Miért megoszthatatlanok?
Mert szubjektív érzések?
"A te hited negatív, míg az enyém pozitív,"
Nekem nincs vallásos hitem, nem vagyok szubjektív módon befolyásolva, ezért nem is lehet negatív, az meg, hogy a tied milyen töltetű, az felfogás kérdése, attól függ, milyen nézőpontból vizsgáljuk.
"Rád, és a többi ateistára a fizikai és biológiai törvények vonatkoznak."
Mint mindenkire.
"Rám a fizikai, a biológiai és a spirituális törvények egyaránt. "
Nincsenek spirituális törvények.
Ha más a véleményed, akkor megkérlek, fejtsd ki ezeket és valamilyen módon elvárom, hogy bizonyítsd is a 'törvényeidet', mert az egyszerű kijelentések érvénytelenek, amint azt már leírtam, azokat igazolni kell sajnos, mert addig nem törvények, hanem csak kijelentések, amik nem fogadhatók el.
" nem feladatom, hogy a spiritualitás mérhetetlenül átfogóbb és mélyebb valóságáról ismereteket közöljek azokkal, akik még a beszálló szintet se hozzák (mint pl. az Istenhit, emberi lélek létének értékelése, karma, mint életszabály léte és tisztelete stb)."
De igen, ha szóba hoztad, akkor a feladatod!
"Amíg az indulás mellett nem döntesz, nem fogod tudni átélni és/vagy megérteni mindazt, amit a szellemi törvények követői és alkalmazó értenek, éreznek és tudnak."
Most nekem is muszáj szubjektíven befolyásolni magam, hogy hívő lehessek? Nagyjából azt mondod, hogy addig nem érthetem meg az őrülteket, amíg magam is meg nem őrülök, de ezt nem fogadom el, mert nem biztos, hogy az őrült, vagy aki szubjektíven befolyásolva van, az érti saját magát, hiszen nem tudja kontrollálni saját érzéseit.
" korának egyok legnagyobb tudósa, lord Kelvin mit mondott a levegőnél nehezebb tárgyakról 1885-ben? Hát azt, hogy nem repülhetnek. "
Mit akarsz ezzel mondani? Lord Kelvin talán polihisztor volt? Most attól függetlenül, hogy bizonyos dolgokhoz talán értett, egy csomó mindenhez meg nem, ez emberi tulajdonság, szerintem csárdást sem tudott járni, vagy lehet, hogy egy csomó szakmában tudatlan volt, nem értett az evezéshez, vagy a főzéshez. Fingja sem volt a repülésről, úgy tűnik, na és aztán? Amivel hozzájárult a tudomány fejlődéséhez, azért megérdemli a tiszteletet, viszont amivel meg nem, azért nem érdemli meg.
"Newton törvénye csillagászati és atomi-szubatomi szinten sem működik. Csak ebben a "hétköznapi" sávban, ahol a hétköznapi emberek élnek. Ha neked ez elég, nem bánom, de -engedelmeddel- nekem nem."
Newton törvényei teljesen használhatók hétköznapi szinten, Einstein nem is cáfolja őket, csak kiegészíti a fénysebességhez közeli állapotban.
Az eltérés a köznapi értelemben vett mértékek esetén olyan csekély, hogy elhanyagolható és az egyszerűbb számítás miatt továbbra is azt használjuk.
Egyébként a megközelítés más, Newton erőnek nevezi a gravitációt, Einstein meg a téridő görbületéből származó állapotnak, nincs ezzel probléma, a természettudományban nincsenek dogmák, ha bővülnek az ismereteink, akkor korrigáljuk régebbi nézeteinket.
Lényegében ma is érvényes az ókori görögök világképe, a tűz, víz, levegő, föld, stb, csak mi már bonyolultabban látjuk a világot, ismerjük a fizikát, a kémiát, meg ezek specializált területeit, mint atomfizika, biokémia, stb, ezért az ókori szemlélet már számunkra kevés, továbbléptünk rajta.
Ha neked nem elég az, amit ma tudunk, akkor nyitva áll az út előtted, hogy forradalmasítsd a kvantumelméletet egy Nobel díjért.
"Első a definíció, aztán jöhet a bizonyítás. "
Bizony, már régen ez a szokás, ez az elfogadható.
Ehhez a vallás elemeit definiálni kellene, Istent, a teremtést, a minden hatást, stb, aztán bizonyítani, ennek hiányában nem elfogadhatók a 'spirituális' állítások.
Nem az ókorban élünk, amikor hasra ütésszerűen tett kijelentéseket valóságnak fogadtak el.
"Ismered a sztorit, hogy korának egyok legnagyobb tudósa, lord Kelvin mit mondott a levegőnél nehezebb tárgyakról"
Na igen, csak ROSSZUL ismered!
Azt mondta, hogy jelenleg (akkor) még nem lehet ilyet készíteni!
Ha hangokat hallassz akkor van egy rossz hírem a számodra...:/
Érdekes ez a felsőbbrendűségérzet a hívők részéről ugye azzal, hogy hangokat hall valaki meg be van avatva valami nagy egyetemes titokba és egyesek azt állítják hogy csak rájuk érvényesek bizonyos (spirituális) törvények. (Bezzeg szegény jó öreg fizika nem kivételezik senkivel)
Egyébként nem neveztem a zsidóságot koszos népnek mert ebben a pillanatban is ismerek egy jófej zsidó csajt és eszem ágában sincs bántani. De azt be kell látnod, hogy azokban az időkben és azon a helyen a zsidók pont nem voltak egy okos, határozott, fejlett nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!