Az evolucio bizonyitott, a hivek miert hisznek mégis a teremtesben?
"Vajon az első számítógép magától jött létre, vagy az ember hozta létre?
Vajon az első élőlény magától jött létre, vagy Isten hozta létre?
"
Folytassuk a sort:
Vajon Isten magától jött létre, vagy valami/valaki hozta létre?
És azt ki hozta létre?
És azt?
É?
?
...
:-)
Nem gondolod, hogy ez a fajta mechanikus gondolkodás nem vezet eredményre, amennyiben olyan kérdéseket boncolgatsz, mint az ÖRÖK, vagy a VÉGTELEN, vagy más hasonlóan elvont fogalmak, melyek az emberi lét és a megtapasztalható világ véges volta miatt igen nehezen elképzelhetők.
Mindamellett, meg kell jegyeznem, hogy egy egyszerű rendszer spontán létrejöttének sokszorta nagyobb esélyét látom, mint egy olyan bonyolult rendszerét, mint mondjuk egy örök, végtelen hatalmú, minden tudással rendelkező teremtő entitás.
Ha az egyszerű rendszer spontán keletkezésének 0 esélyét látod, akkor miből gondolod, hogy egy isten szerű entitás csak úgy magától létrejön (vagy keletkezés nélkül csak úgy van?)??!
#50:
Legalább ilyen alapvető hibákat ne kövess el!
Ha jól sejtem, nem tudod mi a hibád, így megelőlegezem, hogy ne kelljen rákérdezned:
Homunkuluszparadoxon (érvelési-, pontosabban logikai hiba)
Azt nem tudom hogy hogy jött létre, de a Szeretet nem jöhetett létre az ősrobbanásban.
Abból is gondolom hogy Isten van, hogy néhány órával XVI. Benedek pápa lemondása után belecsapott a villám a Vatikánba. A végidők prófétája előre azt írta hogy ő volt az utolsó igaz pápa. Ha érdekel belinkelem a híradós videót.
Amúgy meg érvelési hiba lenne, ha olyan kérdést teszek fel amire az ember nem tud válaszolni?
#53:
Érvelési, pontosabban logikai hiba.
Az nem hiba, ha olyan kérdést teszel fel, amit nem lehet megválaszolni.
A hiba a módszer, amivel ehhez eljutsz!
A homunkuluszparadoxon egyik legáltalánosabb példája az amit te csináltál. Ezért az érvelésben szokták hívni "A végtelen "miértek" hibája" néven is.
A hiba az maga a tény, hogy a kapott választ, ugyanazzal a nyitott válaszlehetőségű kérdéssel, a végtelenségbe, szándékosan olyan mélységbe vezeted a vonalat, ahol már nem az igazság (logikai igazságról beszélünk, és nem a szubjektív "szellemi" igazságról) felderítése a cél, vagy ha mégis az lenne, egy idő után nem azért nem lesz rá válasz, mert ne lenne, hanem mert MÉG nincs ismeret a továbbiakról.
Erre egy nagyon jó példát szoktak mondani:
Isten mindig figyel téged.
Te egy ketté ágazó úton állsz. Előtted 1 km-re pedig egy óriási szakadék van. Te keresen egy választ, ami egy vízforrás a képben.
A bal oldali ág a szakadékba vezet, és te ezt tudod!
A jobb oldali ágon, a szakadék fölött híd van, a szakadék túloldalán pedig ott a vízforrás, és te ezt tudod!
Az elágazásnál van egy autó, ami a te "megértő képességed", a hátsó ülésen eszméletlenül fekszik egy ártatlan ember. Ez az ember a vitapartnered, akinek el kell vinnie a megértésedet a válaszhoz.
Az úton viszont te indítod el!
Beteszed sebességbe az autót, és ráraksz egy nagy követ a gázpedálra. A kérdés, hogy melyik irányba állítod az autót.
Az érvelési hibák, a bal oldalon indítják el, a szakadékba, és ezt te is tudod.
Míg a hibátlan érvelésesek, a jobb oldalon indítják el, a vízforráshoz, és ezt te is tudod.
Minden kérdésnél, attól függően, hogy hogyan van feltéve, mi a szándék mögötte, ugyanaz az ember és autó jelenik meg, te pedig elindítod, az általad választott irányba.
Ha te folyamatosan, szánt szándékkal szakadékba lökéssel "kínzol" egy embert, annak Isten örül?
.
Szóval igen, alapjában véve, már a torzított, direkt megválaszolhatatlanságra irányuló kérdés is érvelési hiba, a homunkuluszparadoxon pedig a módszer hozzá.
44#
Csak ennyi eszed van? Még egy egyszerű kérdést sem tudtál értelmezni?
AZ EVOLÚCIÓ nem foglalkozik az élet keletkezésével, viszont a TEREMTÉS igen!
Ez egy PONTOS válasz a kérdésre, a tiéd meg egy nagy OFF!
"Az evolucio bizonyitott, a hivek miert hisznek mégis a teremtesben?" - Ez volt ugye az eredeti kérdés.
Erre írtad te (félreérthetően összevonva ezek szerint két különálló gondolatot):
#39 "Mit mond az evolúció? Hogy alakult ki az első élet?"
Így kibontva jobban érthető, mire is gondolsz:
"AZ EVOLÚCIÓ nem foglalkozik az élet keletkezésével, viszont a TEREMTÉS igen!
Ez egy PONTOS válasz a kérdésre, a tiéd meg egy nagy OFF!
"
A te válaszod inkább off, mivel a kérdés NEM ÉRINTI az élet keletkezésének kérdéskörét.
Ezzel szemben az én válaszom éppen nem off, mivel a teremtéstörténetet 3 egységre bontva
1, a világ keletkezése
2, az élet keletkezése
3, a ma ismert élőlények keletkezése
a válaszom a 3. témakörhöz kapcsolódik szervesen (melyre a kérdés vonatkozott).
Az lehet a zavar(od) forrása, hogy a 2. és 3. pontbeli eseményt a Biblia egy pontnak értelmezi: Isten az élőlényeket azonnal a mai formájukban teremti meg.
Ilyen formán, ha én a teremtéstörténetet az evolúcióval ellentmondónak nevezem, az az élőlények mai formában való teremtésére vonatkozik, és nem az élet keletkezésére (az ugyanis az abiogenezis tárgykörébe tartozik).
EZÉRT van az, hogy ha valaki az evolúcióról szóló kérdésben az élet keletkezéséről kezd el beszélni, akkor feltételezhetően fogalma sincs a témáról, és kapja a nulla hasznosságot.
Visszakanyarodva az eredeti kérdésre, ha te hívő vagy és korrekt módon próbálsz a kérdésre válaszolni, akkor azt kellene leírnod, hogy hogyan tudod a bibliai teremtéstörténetet összeegyeztetni a fajok evolúció során történő kialakulásával (beleértve az embert is), és nem belekeverve a válaszodba az élet keletkezésének kérdését.
55-ös:
Régen még engem is idegesített amikor valaki rám akarta erőltetni a keresztény hitet, úgy hogy tudom kb hogy ez mennyire zavaró lehet annak aki nem hisz.
Ha érdekel elmondom a hátsó szándékom:
Rá akarom erőltetni másokra a keresztény hitet.
Tudom hogy az érvelésemmel eléggé kicsi az esélye hogy másokat megtérítek, de ha már legalább egy ember menekül meg emiatt a pokoltól akkor már megérte.
Amúgy itt a híradós videó linkje a villámcsapásról, ezt persze nem én csináltam:
Kedves darkmoon80, szerintem tévedsz.
Amikor az emberiség kialakult, még nem voltak ilyen ordibálós EMBEREK, aztán megjelentél te. Az evolúció nem tévedhetett ekkorát, max. isten.
Bravó!
Érvek híján személyeskedés!
Ennyire telik tőled.
Sebaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!