Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hiszel istenben?

Miért nem hiszel istenben?

Figyelt kérdés

2018. nov. 8. 13:56
 131/150 anonim ***** válasza:
0%

A garvitáció működéséből lehet eredeztetni. Azt illetően nem lehet, amit még nem ismer a tudomány

(miért állít pályára tárgyakat a gravitáció)

2019. ápr. 2. 17:05
 132/150 anonim ***** válasza:
100%

"A hőpehely egy rendszerben alakul ki. Amit tervezve lett. Ennél fogva közvetten tervezett"

Attól hogy te azt mondod, tervezve lett, még nem lesz igaz.

"Ha nincs felsőbb ok mögötte, akkor magyarázd meg, hogy miért ered a tömegből gravitáció"

Nem tudom. Ettől még bizonyítottan létezik és működik, lehet következtetni belőle, stb. Hoppá!

2019. ápr. 2. 17:05
 133/150 anonim ***** válasza:
100%

"miért állít pályára tárgyakat a gravitáció"

Hogy mi van? A gravitáció nem állít pályára semmit.

2019. ápr. 2. 17:06
 134/150 anonim ***** válasza:
46%

Tudom, hogy ha tervezve lett, akkor nem azért van, mert én azt mondtam. De ezt rád és az ősrobbanásról is elmondhatjuk.

Hoppá, ezek szerint a tudomány nem tudja azt, amit a vallás igen. Ugyanis a vallás Istent nevezi meg ezek irányítójaként. Persze erre te mondhatod azt, hogy akkor magyarázzam meg, Isten miként irányítja ezen folyamatokat. Erre annyit tudok mondani, hogy amit teremtett, azt tudja kezelni. A tevékeny erejével. Igen, ez kb. lóf**z, de még mindig több, mint amit a tudomány tud mondani.

Azt nem is említve, hogy a Bibliában leírt dolgok sokszor beelőzték a tudományt.

Például a nagy egyiptomi tudósok konkrétan sz*rral próbáltak betegségeket gyógyítani. A Biblia viszint leírta, hogy az fertőző és el kell temetni.

2019. ápr. 2. 19:58
 135/150 anonim ***** válasza:
46%
És a gravitáció hatására egy objektum körül el kezd keringeni egy kisebb tömegű objektum.
2019. ápr. 2. 19:59
 136/150 anonim ***** válasza:
100%

" De ezt rád és az ősrobbanásról is elmondhatjuk."

Kivéve hogy az ősrobbanásra elég egyértelmű dolgok utalnak.

"Hoppá, ezek szerint a tudomány nem tudja azt, amit a vallás igen"

Kivéve hogy a vallásnak lövése sincs róla, csak tudatlanul ráfogja mindenre hogy isten, amiről fingja sincs.

"És a gravitáció hatására egy objektum körül el kezd keringeni egy kisebb tömegű objektum"

Kivéve hogy a gravitáció csak egymás felé vonzza a tömeggel rendelkező objektumokat, nem keringeti őket.

2019. ápr. 2. 20:09
 137/150 anonim ***** válasza:
100%
Zöld Manó, akkor szerinted Odin is teremhette a világot? Hiszen mellette is annyi érv szól, mint a keresztény Isten mellett.
2019. ápr. 2. 20:11
 138/150 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok otthon a görög mitológiában.

De látod, a tudomány sem tudja mindenre a választ, ahogy a vallás sem. Csak éppen, mint mondtam a Biblia sok dologban beelózte a tudományt.

2019. ápr. 3. 06:06
 139/150 anonim ***** válasza:
100%

Odin a norvég mitológia része. XD

Szóval szerinted igen?

Beelőzte, na persze. Bárki bármikor írhatott egy tanmese gyűjteményt.

2019. ápr. 3. 06:14
 140/150 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, össze kevertem Zeusszal. De mivel én a keresztény Istemben hiszek, aki kimondja, hogy csak Ő létezik. Nem hiszek benne.

Persze, nem zárhatom ki egyértelműen. Tehát lehetséges.

Nem tanmese. A Bibliában leírt dolgok előremutató voltak.

2019. ápr. 3. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!