Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hiszel istenben?

Miért nem hiszel istenben?

Figyelt kérdés

2018. nov. 8. 13:56
 111/150 anonim ***** válasza:
46%

Épp ezt magyarázom: a háttérsugárzás nem bizonyítja, hogy ekkora, vagy akkor volt az univerzum. Ti feltetételezitek, hogy valamiből ered, de nem tudjátok bizonyítani.

És ha a sugárzás a teremtési folyamat egy általunk nem ismert szakaszának a következménye? Csak ti azt hiszitek, hogy egy nagy robbanás következménye? Te nagyon szűk látokörűen gondolkodsz. Azt hiszed az emberi tudományt mindenre választ ad. Pedig nem.

2019. ápr. 2. 13:37
 112/150 anonim ***** válasza:
100%

"Létezik téves következtetés. Még ha ez a téves következtetés valós dologra mutat is."

Csak ez esetben bizonyítottan helyes volt a következtetés, hiszen megtalálták a megjósolt sugárzást.

2019. ápr. 2. 13:42
 113/150 anonim ***** válasza:
0%
Csakhogy a sugárzásmég mindig nem bizonyítja az ósrobbanást.
2019. ápr. 2. 13:44
 114/150 anonim ***** válasza:
100%

"Csakhogy a sugárzásmég mindig nem bizonyítja az ósrobbanást"

Mivel az ősrobbanás alapján lehetett megjósolni a létezését, de.

2019. ápr. 2. 13:46
 115/150 anonim ***** válasza:
100%

Nem, Manókám.

Tudom, hogy te nem értesz hozzá, de attól még így van.

EZ a háttérsugárzás KIZÁRÓLAG olyan körülmények között keletkezhetett, ahol a világ nagyon kicsi volt, nagyon forró, és nem átlátszó. Kitöltötte az egész világot. Valamint a tulajdonságaiból ki lehet számítani jó pár dolgot.

Tudod, ez olyan, mintha a bíróságon azt mondanád, hogy sose láttad azt a nőt, viszont a kés markolatán, valamint a körme alatt megtalálják a te DNS-ed. Ja, és tele vagy karmolt sebbel.

Ezek után hiába próbálod meggyőzni a bírót, hogy: "de ez szerinted így nincs bizonyítva, mert nem tudod, hogy hogy, de akár még más is lehet".

Hogyne.

Van rá 0.0000001% esély.

2019. ápr. 2. 13:52
 116/150 anonim ***** válasza:
0%

Te mi alapján tudod, hogy milyen volt a világ a teremtésekor/keletkezésekor? Van rá egy elméleted? Tapasztaltál fizikai jelenségeket itt a Földön és azt hiszed, hogy akkor már mindent tudsz mindenről. Nem, ez nem így van.

Ha majd felfedezed a világegyetem összes alkotóelemét, megismered tulajdonságaikat, tudod hogy milyen hatás miből következik, akkor majd ki tudod jelenteni, hogy ez és ez ekkor volt, ilyen formában és ezért. De addig nem! Hiába találsz ki sok elméletet, hiába véled egyiket alátámasztottnak, hiába elmebetegezel le engem. Az emberi tudomány nem képes arra, higy bizonyítson valamit, amire nincs egyértelmű bizonyíték. Például a tudomány nem tudja megmondani, hogy mi tartja egyben a galaxisokat. Ja de, a gravitáció. De mi működteti a gravitációt?? Mi működteti a fényt? Mi működteti, mi határozza meg a fizikai törvények tulajdonságát? Mi tartja egyben őket? Ezek a kérdések olyan szinten mennek bele a világegyetem alapjaiba, hogy azt nem tudja megválaszolni a tudomány.

A vallás azt mondja, hogy Isten. Igen. Persze, erre sincs bizonyíték, de van rá egy elmélete. Isten mibenléte ezért binyolult. Mindig volt, mindig lesz, Ő működteti az általa ésszel megtervezett világot (minek csúcsa az emeber), holott Ő magát semmi idegen dolgonak nem kell egyben tartania. Ebben rejlik Isteni mivoltja.

Ez kb. az elképzelhetetlenséggel vetekszik. De épp ezért nem akar sok ember hinni benne. Nem tudja felfogni, hát keres mást és azt mondja, hogy hoppá, ez az igaz. Szánalmas..

Akár Isten műve, akár a véletlené, mindenképpen ide, a jelenhez vezet az út. De. Egyiket. Sem. Tudjuk. Bizonyítani.

Én úgy gondolom korrekt voltam. Nem szitkozódtam, nem sértegettelek, amiért nem értesz velem egyet. Te már igen. Mert vakon ragaszkodsz a tudományhiz és nem bírod elfogadni, hogy valaki hisz Istenben, saját meggyőzódése alapján. Ennyi.

2019. ápr. 2. 14:13
 117/150 anonim ***** válasza:
100%

"Ha majd felfedezed a világegyetem összes alkotóelemét, megismered tulajdonságaikat, tudod hogy milyen hatás miből következik, akkor majd ki tudod jelenteni, hogy ez és ez ekkor volt, ilyen formában és ezért"

Megértem ha neked ez nem megy, de ettől még értelmes, gondolkodó emberek képesek tények alapján következtetéseket levonni.

Az érvelésed értelme annyi, mintha abban szeretnél hinni hogy van lila fű, és kétségbeesésedben már jobb híján csak azzal kapálóznál, hogy nem érdekelnek a tenyek hogy az összes fűszál amit valaha bárki is látott, zöld volt. Nem, mivel nincs olyan ember aki látta volna az összes létezett fűszálat, ezért bizony a te lila fűszálaid is hihetőek kell legyenek... Nevetséges, de komolyan hogy a konkrét tényeket ennyire semmibe veszed.

2019. ápr. 2. 14:28
 118/150 anonim ***** válasza:
46%

Komoly. A tény az, hogy ninxs konkrét vizonyíték se a teremtésre, se az ősrobbanásr sem. Ennyi.

És amit írtam, arra nem tudtál válaszolni..

2019. ápr. 2. 14:35
 119/150 anonim ***** válasza:
46%
És ne vedd egy kalap alá a füvet és az ősrobbanás elméletét. A fű előttem van, megtidom vizsgálni. Látom, tapintom, szagolom, hallom. Na ez mind nem igaz az ósrobbanásra.
2019. ápr. 2. 14:44
 120/150 anonim ***** válasza:
100%

"Te mi alapján tudod, hogy milyen volt a világ a teremtésekor/keletkezésekor? Van rá egy elméleted?"

Bizony!

Tudod, az "elmélet" a tudományban egy ezerszer kipróbált, sokszorosan bizonyított dolog!

Itt két dolog, van, Manókám:

1: Ismerjük a fizikai törvényeket. Te nem, de a tudósok igen. Ez alapján vissza lehet számolni, hogy mi volt a múltban. TE NEM TUDSZ visszaszámolni, de a tudósok igen.

2: Vannak kísérletek, amelyekkel kipróbálhatjuk, hogy mi történik pl. hatalmas hőmérsékleten pici helyen. Ez alapján TUDNI is lehet, hogy mi történt akkoriban.

Leírom még egyszer, mert úgy látom, nem értetted meg:

ha megtalálják egy neked ismeretlen, halott nő körme alatt a te DNS-ed, akkor bizony mész a börtönbe!

Még akkor is, ha van 0.0000001% esély, hogy nem te vagy a bűnös!

2019. ápr. 2. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!