Stephen Hawking: Nincs isten!? Mit gondoltok erről?
Én végighallgattam a témában az érvelését, szerintem abban tévedett, hogy ő Istent a világegyetembe helyezte el. Arra nem gondolt, hogy azon kívül létezik.
Egyébként Stephen Hawking nagy elme volt, ezt senki nem vitathatja, de ettől még nem volt tévedhetetlen.
Hawking nagy tudós, nyugodjon békében.
De az ember hitét nem "kívülről" határozzák meg tudósok, politikusok, papok, mesterek, tanítók, információk, történések, gyakorizók-pontozók-provokálók,
hanem noha mindezekből TANUL, tapasztal,
a hite személyes átélés révén belülről fakad.
Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!
(József Attila)
Szerintem a következő a helyzet:
Hawking - élete vége felé - úgy gondolta, hogy már nincs ideje évtizedekig magyarázgatni az embereknek, hogy 99.999999% valószínűséggel nem léteznek istenek.
Ezért mondta így, ahogy.
Hawking esetleg valami természetfeletti módon tévedhetetlen volt? Sok más tudós is mondta, hogy nincs Isten, miért pont Hawkingot emelted ki? Ahogy számtalan más tudós pedig hitt és hisz Istenben.
Nem hiszem, hogy a hívő Max Planck kisebb elme lett volna Hawkingnál, ahogy a másik nagy fizikus, a hívő Rutherford sem. Ők még is hittek Istenben. Az ő szavaikat esetleg nem kéne megfontolni?
Egészen biztos. Miért gondolt volna mást?
Ne láss bele olyan dolgokat egy ember életébe, aminek nincs esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!