Stephen Hawking: Nincs isten!? Mit gondoltok erről?
Egy értelmes elme egyik legnagyobb állítása.
Sajnálom Hawking-ot, ő egyedül többet tett le az asztalra, mint az elmúlt 500 év egyházi vezetői együttvéve.
Mivel ebben a témában ő SEM szaktekintély (mint ahogy senki más sem), ezért a véleménye nem bizonyíték.
Csak egy nagyon erős vélemény, amin érdemes lenne elgondolkodni.
Persze a hívők közül erre csak nagyon kevesen képesek, és még kevesebben akarnak is gondolkodni.
Nem hitt abban, hogy van egy kaporszakállú, mindenek felett álló, utat és sorsot igazgató lény.
Azonban sokak számára nem ilyen az isten hanem sokkal transzcendensebb és nem is feltétlen tekintik mindenhatóknak inkább része és értője a világot mozgató folyamatnak.
Szóval az is egy külön téma, hogy mi és ki Isten, és ameddig ebben nehéz állást foglalni, addig nehéz olyan sarkalatos kérdésben is, hogy létezik-e.
Amúgy az ő életét és állapotát figyelemben nem csoda, hogy nem volt hívő lélek.
Tegyük hozzá e zseniális ember amúgy abban se hitt, hogy a Higgs-bozont megtalálják, aztán nem lett igaza (elismerte) és abban se hitt, hogy a fekete lyukak pereméről bármi kitörhet és kijuthat, na ebben is tévedett (elismerte). Volt még pár ilyen.
Dehogynem..én figyelmen kívül hagytam ezt..de azt sokan elfelejtik, hogy Isten mindentől független és semmi nem befolyásolja Őt, és Ő az egész Univerzum felett áll!
Ne legyünk okosabbak Istennél!
Éppen ezért hit, de amit a tudomány tagad, az attól még létezhet!
De aki hisz és keresi Őt az tudja, hogy létezik, aki keres az talál , aki zörget annak ajtó nyitatik aki kér az kap!
Hawking tudást gyűjtött, nem elhitt valamit, amit sokakba beleevelnek.
Megjegyzem, a halálról szóló cikkek alatt szinte kivétel nélkül minden hívő olyan undorító, féreg módon írt, hogy az borzasztó. Ez lenne a keresztény szeretet? Nevetséges.
És? XD
Én totál nem erről írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!