Stephen Hawking csak a betegsége miatt vált ateistává?
Ki mondta, hogy ateista? :)
Ő csak azt mondta, hogy bebizonyította, hogy a Világegyetem kialakulásához nem volt szükség Isten közreműködésére.
Szerintem nem arra gondolt a kérdező, hogy azért ateista Hawking, mert konkrétan egy szerencsétlen nyomorék (elnézést a kifejezésért, csak így jobban lehetett érzékeltetni).
Hanem arra, hogy sokáig mérgezték bigott őrültek az életét azzal, hogy bűnös és ő ezt helyesen nem fogadta el.
Persze én nem vagyok Hawking, nem tudhatom, hogy miért ateista és miért nem.
Valószínűleg inkább nem az őt ért atrocitások miatt lett ateista, mert simán választhatott volna másik vallást.
21:32:
Ez pont elég ahhoz, hogy ateista legyen. Világosan megmondta az ősrobbanás kapcsán, hogy mindenki abban hisz amibe akar, de szerinte az a legegyszerűbb magyarázat, hogy nincs Isten.
Nem, azért lett ateista, mert okos.
Már a betegsége előtt is ateista volt.
"Mi az összefüggés? Ha vallásos lenne, vajon érdekelne, hogy vajon a betegsége miatt vált-e azzá?"
Ez abban az esetben is érdekes lenne, igen. Az ember világnézetét befolyásolják élete történései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!