Ha valaki bebizonyítaná, isten létezését, hinnétek benne?
Kérdező!
Te itt most azt kérdezted, hogy hinnénk-e az istenbizonyítékoknak. De ennek a kérdésnek mi köze az ősrobbanáshoz? Semmi.
Még mindig nem árultad el, miért is bukott meg az ősrobbanás elmélet szerinted?
"BEBIZONYOSODOTT Isten léte"
1: Úgy gondolod, hogy itt, ezzel a KÉRDÉSEDDEL bizonyítottad be?
Vagy mivel?
Mert idáig még erről nem írtál.
2: A pápa is elfogadta az ősrobbanást és az értelmesebb keresztények is elfogadják. Nekem mindegy, hogy te mit hiszel, csak szólok... Isten léte nem zárja ki az ősrobbanást.
Tehát akkor még mindig nem látom, hogy tulajdonképpen MI cáfolta ezt meg?
Vagy csak a te hited? Akkor ne azt mondd, hogy megcáfolták, hanem azt, hogy te nem hiszed el.
"Egyedül te nem tudod értelmezni a szabályrendszert"
Miféle szabályrendszert?
Azt, hogy senki sem cáfolta meg az ősrobbanást, és még ráadásul a normális hívők is elfogadják?
Ha lenne cáfolat, már rég leírtad volna.
A te istenhited NEM CÁFOLAT.
Kérdező, Kérdező! Szóval végül mégiscsak válaszoltál #85-beli kérdésemre? :P Szóval én nevetek a végén? XD
De ki kell ábrándítsalak. Semmilyen istenség léte sem bizonyosodott be. Se Thoré, Odiné, Zeuszé, Allahé vagy akár vehetjük Domvikot, Ranagolt Ellenát és társait... (bár az utóbbi miatt kicsit sajnálkozom :'( )
Hmn, kihagytam valakit? :P
És, ettől függetlenül, a bibliai teremtésMESÉKet sem támasztja alá semmi. :P
Kérdező: tényleg érdekelne, hogy mi történt.
Egészen a 83.-ig teljesen normális voltál.
Ott mondtad ugye, hogy az ősrobbanás megbukott.
Ez még mindig nem tragédia, bár innen már látszik, hogy fundamentalista vagy.
De úgy érzem, hogy a 90.-nél szálltál el végleg, amikor úgy értékelted, hogy ezzel a kérdéseddel már be is bizonyítottad az istened létezését.
Pedig a kérdésed csak úgy szólt, hogy HA be lenne bizonyítva egy isten létezése, AKKOR mi történne.
Úgyhogy nem igazán értem, hogy milyen logikai bakugrás vezetett téged oda, hogy akkor most már szerinted be is van bizonyítva, ill. egy másik bakugrás szerint az ősrobbanás pedig megbukott.
Ezeket igazán leírhatnád, mert nagyon tanulságos lenne.
Azért nem értem, mert mindenki megértette a kérdésed - én is - és teljesen normális válaszok jöttek #80-ig.
Mindenki elégedett volt, te is.
Valahol utána jött elő, hogy az ősrobbanás megbukott, stb. és onnan jöttek a problémák.
És, ha már ilyen kijelentéseket tettél, hogy az isten VALÓBAN létezik, akkor ideje lenne bizonyítanod. Mert különben nem hisszük el, ahogy le is írtuk sokan.
Ugyanígy az ősrobbanás bukását külön bizonyítani kéne - ugyanis egy létező isten még nem bizonyíték rá. Isten soha nem mondta, hogy egyesével teremtett mindent, csak a Biblia - és ma már a keresztények úgy tartják, hogy a teremtéstörténetet nem kell szó szerint venni. De ez mindegy is, mert LÉTEZHET úgy is isten, hogy közben a Biblia nem mond igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!