Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki bebizonyítaná,...

Ha valaki bebizonyítaná, isten létezését, hinnétek benne?

Figyelt kérdés

2018. aug. 26. 17:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/112 Anahystor ***** válasza:
100%

Részemről a tények el nem fogadását ostobaságnak tartom, így egy isten egyértelmű létezésének bizonyítottsága esetén azt bizony elfogadnám.

A probléma abban áll, hogy a HÍVŐK csupán HISZIK isten létét, de bizonyítani csak Zitus-hoz hasonló módon próbálják, valódi bizonyíték -értelemszerűen- nincs a kezükben, hiszen akkor már nem is lehetnének HÍVŐ, mivel TUDÓK lennének.

"

Nem hinnéánek benne. Ahogy a farizeusok se hittek Jézusnak, pedig ezer embert gyógyított és szabadított meg előttük, a különféle csodákról már ne is beszéljünk, amik még kisérték.

"

Valóban ne beszéljünk ezekről a csodákról! Ugyanis egyik sem bizonyított tény! Először a Biblia szavahihetőségét és pontos tényszerűségét kellene bizonyítani, és csak azután hivatkozhatnál rá mint bizonyítékra. Mindaddig, amíg semmi tényszerű alátámasztása sincs a benne leírt "csodáknak", addig mellőzzük, mint hivatkozási alapot!

Ugyanezen okból, gondolod, ha bemásolod ide akár az egész Bibliát (egyetlen értelmes saját gondolat nélkül) akkor azzal bárkit meggyőzhetsz bármiről???

2018. aug. 26. 20:15
 22/112 anonim ***** válasza:

Csak a butákat.

ÉS: pontosan nekik is írta!

2018. aug. 26. 20:21
 23/112 anonim ***** válasza:
0%

21

*valódi bizonyíték -értelemszerűen- nincs a kezükben,

Biztos vagy te ebben? Én a helyedben nem vennék rá mérget.

2018. aug. 26. 20:25
 24/112 A kérdező kommentje:
Én hívő vagyok, bár pontosan tudom a Biblia nem ad bizonyítékot, hisz gyarló emberek írták. A bizonyíték mindenkép közvetett lenne, pl: a lélek, vagy életenergia mérhető kimutatása. Hisz ha az élőből kivonom az élettelent, ennek kell maradnia matematikailag.
2018. aug. 26. 20:30
 25/112 anonim ***** válasza:
0%

*Én hívő vagyok, bár pontosan tudom a Biblia nem ad bizonyítékot, hisz gyarló emberek írták.

Milyen ember az aki hívőnek mondja magát, nincs Istennel személyes élő kapcsolatban és le ír egy ilyen mondatot, ami ráadásul hamis is?

Csaló

2018. aug. 26. 20:34
 26/112 anonim ***** válasza:
0%

25+

2Jn 1,7

Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

2018. aug. 26. 20:35
 27/112 anonim ***** válasza:
0%

25+

Az az antikrisztus szelleméből/szelleme által beszélsz ne nevezd/ ne merd nevezni magad hívőnek. Mert csak egy szimpla csaló vagy, semmi több.

2018. aug. 26. 20:38
 28/112 anonim ***** válasza:
0%

27+

Mt 12,37

Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak.

2018. aug. 26. 20:40
 29/112 Anahystor ***** válasza:
100%

"Biztos vagy te ebben? Én a helyedben nem vennék rá mérget."

100%-ig biztos, ugyanis ha lenne, már előálltak volna vele, és nem ilyen olyan toldott-foldott, mondva csinált próbálkozásokkal jönnének! (Biblia idézetek, stb.)

2018. aug. 26. 20:46
 30/112 Anahystor ***** válasza:
100%

Mellesleg te HÍVŐ vagy, vagy Tudó?

Ha TUDÓ, mit tudsz és honnan? Bizonyítani is tudod?

Ha Hívő, akkor milyen bizonyítékról beszélsz?

2018. aug. 26. 20:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!