Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki bebizonyítaná,...

Ha valaki bebizonyítaná, isten létezését, hinnétek benne?

Figyelt kérdés

2018. aug. 26. 17:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/112 A kérdező kommentje:
Máté szavait google-tad be. Érted mi a különbség Máté és Jézus közt? Én hiszem Istent, a teremtőt, de amit te hiszel, az csak emberek által kitalált anyagias, rabszolgatartó szabályrendszer. Biblia szent könyv, amit félremagyaráznak, csak azért, hogy az emberek elhigyjék rabszolgaként kell dolgozniuk életük végéig, hogy a túlvilágon jobb legyen nekik. A megoldás benne lehet a Bibliában, csak a félremagyarázásokat kell, elfelejteni.
2018. aug. 26. 20:51
 32/112 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Te elfogadnád, ha bizonyítanák, hogy a te istened nem létezik, csak a Tollaskígyó?

2018. aug. 26. 21:11
 33/112 anonim ***** válasza:
0%

29 Légyen néked a te hited szerint:)

Mt 16,4

E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik néki jel, hanemha a Jónás prófétának jele. És ott hagyván őket, elméne.

2018. aug. 26. 21:14
 34/112 Anahystor ***** válasza:

Ennyi? Nem volt túl meggyőző!

Mintha üres lenne az a tarsoly! :-)

2018. aug. 26. 21:20
 35/112 A kérdező kommentje:
Idézd inkább azt, amikor Jézus Sátánnak nevezte Pétert, azt a Pétert, aki az egyházad alapítója. Jézus pedig nem beszél félre, Isten felimeri a Sátánt.
2018. aug. 26. 21:45
 36/112 anonim ***** válasza:
0%

35

Ha akkora "hivő vagy" akkor miért nem ttudod az általad kért idézetből, hogy ki szólt Péteren keresztűl a Mesterhez? Miért nem tudod? miért nem vetted észre hm?

Nem Péterre mondta a Mester, hanem Péteren keresztűl a Sátán szólt egyenesen Jézushoz.

Máté 16-

16.

Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.

17.

És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.

18.

De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

19.

És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.

20.

Akkor megparancsolá tanítványainak, hogy senkinek se mondják, hogy ő a Jézus Krisztus.

21.

Ettől fogva kezdé Jézus jelenteni az ő tanítványainak, hogy néki Jeruzsálembe kell menni, és sokat szenvedni a vénektől és a főpapoktól és az írástudóktól, és megöletni, és harmadnapon föltámadni.

22.

És Péter előfogván őt, kezdé feddeni, mondván: Mentsen Isten, Uram! Nem eshetik ez meg te véled.

23.

Ő pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.

24.

Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.

2018. aug. 26. 21:55
 37/112 anonim ***** válasza:
0%

36+

De hogy okkulj a hülyeségedből, és többet ne légy oktalan:

De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

Szerinted ezt a kijelentést megtette volna a Mester, tudva hogy fogantatás pillanatától tudja az emberről Isten, hogy mi lesz vele?

Máté 26-

17.

A kovásztalan kenyerek első napján pedig Jézushoz menének a tanítványok, mondván: Hol akarod, hogy megkészítsük néked ételedre a husvéti bárányt?

18.

Ő pedig monda: Menjetek el a városba ama bizonyos emberhez, és ezt mondjátok néki: A Mester üzeni: Az én időm közel van; nálad tartom meg a husvétot tanítványaimmal.

19.

És úgy cselekedének a tanítványok, a mint Jézus parancsolta vala nékik; és elkészíték a husvéti bárányt.

20.

Mikor pedig beestveledék, letelepszik vala a tizenkettővel,

21.

És a mikor esznek vala, monda: Bizony mondom néktek, ti közületek egy elárul engem.

22.

És felettébb megszomorodva, kezdék mindannyian mondani néki: Én vagyok-é az, Uram?

23.

Ő pedig felelvén, monda: A ki velem együtt mártja kezét a tálba, az árul el engem.

24.

Az embernek Fia jóllehet elmegyen, a mint meg van írva felőle, de jaj annak az embernek, a ki az embernek Fiát elárulja; jobb volna annak az embernek, ha nem született volna.

25.

Megszólalván Júdás is, a ki elárulja vala őt, monda: Én vagyok-é az, Mester? Monda néki: Te mondád.

2018. aug. 26. 22:05
 38/112 A kérdező kommentje:

Pontosan Péterben ott a Sátán, és ezek után megalapította az egyházat!

Tudom belemagyaráznál olyan rejtett mondani valót, ami nincs ott, hisz pont ez a félrmagyarázás teszi hiteltelenné a sztorit.

Ráadásul ismét Máté emlékezetéből idéztél, nem pedig valódi Jézust.

2018. aug. 26. 22:08
 39/112 anonim ***** válasza:
0%

Máté 26-

29.

Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában.

30.

És dícséretet énekelvén, kimenének az olajfák hegyére.

31.

Akkor monda nékik Jézus: Mindnyájan ezen az éjszakán megbotránkoztok én bennem. Mert meg van írva: Megverem a pásztort, és elszélednek a nyájnak juhai.

32.

De föltámadásom után előttetek megyek majd Galileába.

33.

Péter pedig felelvén, monda néki: Ha mindnyájan megbotránkoznak is te benned, én soha meg nem botránkozom.

34.

Monda néki Jézus: Bizony mondom néked, ezen az éjszakán, mielőtt megszólal a kakas, háromszor megtagadsz engem.

2018. aug. 26. 22:08
 40/112 anonim ***** válasza:
0%

38

Pilátuson keresztűl ki szólt?

ki beszélt és cselekedett?

vagy Pl. a Fáraón? vagy Herodes-en keresztűl? hm?:D

Sátán

ezer minuszt nyomhatsz rám, akkor sem lesz igazad:)

De Istennek igaza van. És előtted teszek bizonyságot, hogy a Biblia minden egyes betűje, szava, mondata Igaz.

Jézus a testé lett Ige. Örök időktől fogva, csak akkor még Krisztus volt.

Péld.8-

23.

Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.

24.

Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.

25.

Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.

26.

Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.

27.

Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;

28.

Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;

29.

Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:

30.

Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.

31.

Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.

32.

És most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat megtartják.

33.

Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok!

34.

Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén.

35.

Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot.

36.

De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!

2018. aug. 26. 22:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!