Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási témában tudnátok...

Vallási témában tudnátok mondani olyan megkérdőjelezhető állítást, paradoxont, furcsaságot, tényt, ami isten létezését "ellehetetleníti"?

Figyelt kérdés

A világ legnagyobb ateistája vagyok. Tele van a hócipőm azokkal az ájtatos manókkal akik úgy kezdik, hogy a " biblia azt írja , hogy " és ezt alapból elfogadják.

Mire is gondolok ? Például, hogy a biblia megszületése előtt 1000 évvel egy Sumér eposz a Gilgames, dettó ugyanazt írja le mint a biblia. Tehát a Biblia plagizált mű. Vagy a másik. Rengeteg vallás van földünkön és egy rakás módon magyarázzák a föld , az ember, az állatok teremtését.

Igazság az ugye csak egyetlen egy lehet. Persze minden vallás a saját történetét tartja az igaznak és a másik vallás hülyeséget állít.

2018. ápr. 17. 20:21
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
91%
Ajánlom az Őslakos című filmet,abban rengeteg elhangzik
2018. ápr. 17. 20:33
 2/45 anonim ***** válasza:
67%

Olvastad a Gilgames eposzt és a Bibliát is?

Az 'itt-ott van hasonlóság' megáll, de az 'ugyanaz' hamis.

.

"A világ legnagyobb ateistája vagyok." Ha ez igaz, akkor mi szükség az Isten ellehetetlenítésére, hiszen szerinted nincs is?

.

Aki vallásos, az hisz.

Aki hisz, hiszi azt is, hogy aza az egyedüli helyes, amit hite diktál.

Következik ebből, hogy a hívőnek csak egyetlen vallás van, a többi mind téveszme.

Az ateistának pedig nem kell Istent tagadnia, hiszen hite szerint nincs.

A 'nincs'-et tagadni, elfogadása annak, hogy 'valami van', amit tagadni lehet.

2018. ápr. 17. 20:42
 3/45 A kérdező kommentje:

Látom #2-es, Te vallásos vagy.....

Nem kérdezem mely vallási irányzatot képviselsz, de lenne egy tök egyszerű kérdésem.

Ha a föld másik felén látod meg a napvilágot egy őserdei közösség tagjaként, akkor is ezt a vallást választottad volna, vagy azt amit ott gondolnak hitelesnek ?

2018. ápr. 17. 20:57
 4/45 anonim ***** válasza:
74%
#3: Jó és te vajon, ha ott születsz, ateista lennél, vagy hívő.
2018. ápr. 17. 21:03
 5/45 anonim ***** válasza:
100%
?
2018. ápr. 17. 21:04
 6/45 A kérdező kommentje:

Először válaszolj a kérdésre.

Én 100 százalék ,hogy hívő lennék.

2018. ápr. 17. 21:07
 7/45 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként, rengeteg "egyhazelhagyó" van, akik annak ellenére, hogy valamiért csalódtak az egyházban, hisznek Istenben. Én peldául,hiszek Isten létezésében, de vallásokban már kevésbé.
2018. ápr. 17. 21:08
 8/45 A kérdező kommentje:

A biblia szerint mikor keletkezett a föld ?

Tudja valaki ?

2018. ápr. 17. 21:09
 9/45 anonim ***** válasza:
66%
#6:Nyilván én is, de én nem is vallasban, vagy egyházban hiszek, "csak" Isten létezésében.
2018. ápr. 17. 21:10
 10/45 A kérdező kommentje:

Na de melyik istenben hiszel ?

Az őserdei lulilopu istenben, vagy a mostani istenedben ?

2018. ápr. 17. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!