Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási témában tudnátok...

Vallási témában tudnátok mondani olyan megkérdőjelezhető állítást, paradoxont, furcsaságot, tényt, ami isten létezését "ellehetetleníti"?

Figyelt kérdés

A világ legnagyobb ateistája vagyok. Tele van a hócipőm azokkal az ájtatos manókkal akik úgy kezdik, hogy a " biblia azt írja , hogy " és ezt alapból elfogadják.

Mire is gondolok ? Például, hogy a biblia megszületése előtt 1000 évvel egy Sumér eposz a Gilgames, dettó ugyanazt írja le mint a biblia. Tehát a Biblia plagizált mű. Vagy a másik. Rengeteg vallás van földünkön és egy rakás módon magyarázzák a föld , az ember, az állatok teremtését.

Igazság az ugye csak egyetlen egy lehet. Persze minden vallás a saját történetét tartja az igaznak és a másik vallás hülyeséget állít.

2018. ápr. 17. 20:21
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Tehát csak mert vannak ostoba emberek, ezért le a Bibliával. Logikus.
2018. ápr. 18. 16:41
 32/45 János114 ***** válasza:

Vicces kérdés .

Én hiszek Istenben és a kedvenc paradoxonom az hogy ... Isten tud e olyan nehéz követ teremteni amit már nem bír megemelni ?

Tudom hogy ez egy vicc meg hogy szivatós kérdés de nekem ez a kedvencem .

Én abban hiszek hogy Isten a történelem során sok helyre küldött prófétákat . Nagy gondolkodókat akik próbálták közelebb vinni a népet a teremtőhöz . Valahol évszázadokra megváltoztatták a történelmet ,máshol egyből kivégezték őket ,de szinte mindenhol hozzáadtak vagy elvettek abból amit a próféták hoztak . Így alakulhatott ki az hogy egymástól messze élő egymással keveset vagy egyáltalán nem érintkező népek hiedelemvilágában hasonló elemek vannak .

Az emberek imádják azt képzelni hogy kiválasztottak .

Izrael kiválasztott népe ! A muszlimok Allah kiválasztottjai ! A keresztényeket Isten kiemelte és megtisztította a szent lélek által !!

Mindenki imád fürdőzni abban hogy ő egy kicsit jobb a másiknál .

Úgy vélem Isten nagyságának megcsúfolása az a gondolat hogy egy egész bolygónyi emberből csak néhány elkülönült csoportnak ad útmutatást. Úgy vélem a Mindentudó az összes ember szivébe jót sugall, óv, terelget.Észt erőt és sokféle képességet kaptunk ahoz hogy eldönthessük ,kérünk e a barátságából .

2018. ápr. 18. 16:50
 33/45 anonim ***** válasza:
"Van köztetek egy rakás képmutató alak." Nem hinném, hogy erről szól. A tudomány sem tudja megmagyarázni az univerzum letrejöttét. Persze, oké, volt egy ősrobbanás, de mi robbant? És ami robbant, az miből lett?
2018. ápr. 18. 19:16
 34/45 anonim ***** válasza:
Na, szóval csak azt akarom mondani, hogy akik nem hisznek Istenben, azok meg az ősrobbanásban hisznek. Mindenki abban hisz, amiben akar. Mi értelme győzködni, az Istenben hívőket, hogy higgyenek inkább a "Nagy bumm!"- ban? Eppolyan vagy, mint Yehova tanúi. Ők is a saját hitüket terjesztik, meg te is.
2018. ápr. 18. 19:21
 35/45 A kérdező kommentje:

Nem tudom figyeli e az "alattomos ateista fajta", hogy a menet közben feltett kérdésemre nem tolong a válasszal egyetlen isten lájkoló sem ?

Megy a nagy sunyítás.

#30-as nagyon jól leírta.

Viszik az adómat és csak a baj van velük.

Egy gyerekkori jó barátomat elhagyta a párja és ekkor megzuhant. Pont ekkor jött egy új nő az életébe, egy olyan "mindene az isten" típus. A nő addig addig keverte a sz@rt , míg elüldözte a srác egész addigi ismerősi , baráti körét, mert nehogy már a srác olyanokkal haverkodjon aki nem istenfélő.

--------------------

Egy régebbi kollégámnál meg nem lehetett TV , mert valami vallásos meggyőződésből nem akarta, hogy a gyerekek ezt a "mocskot" lássák ami a világban van. Mikor nálam jártak a gyerekek le sem tudták venni a szemüket egy természetfilmről. Tizen-évesen láttak először ilyet.

Ez a gyerekek ma már felnőttek, de a kisebben pontosan látszik, hogy mennyire elcseszték az életét ezek az ostoba emberek.

------------------------

Aztán jönnek "állandóan" a hittérítők. Becsenget, majd rákezdi a mondókáját, hogy a biblia azt írja.....

Én meg mondom, neki, hogy bocsi én kannibál vagyok és éppen az istenem kiengeszteléséhez keresek valami üstben főzhető barmot. Elég gyorsan le szoktak lépni.

Általában valami szelídebb egyház képviselői szoktak jönni, de ha ugyanezek az Iszlám világában születtek volna, akkor ott ülnének a repülő pilótafülkéjében és mennének bele az épületbe. A bibliát meg kötelezően dobálnák bele az után gyújtott tűzbe. Ha nem ezt tenné, akkor csapnák le a fejét azonnal.

Oda küldeném őket, hogy hirdessék a biblia tanítását.

2018. ápr. 19. 01:09
 36/45 A kérdező kommentje:

#33 , #34

Én nem mondtam, hogy az ősrobbanásban hiszek. :)

Nagyon nehezen fér bele a fejembe, hogy atomi méretű volt régen az amit ma látunk , sejtünk.

Soha nem fogjuk biztosan tudni, hogy miként jött létre az univerzum, de isten keze ebben nem lehet benne.

Ha sok vallás sokféleképpen magyarázza, akkor ott baj van.

A vicc az, hogy egyik vallás lenézi a másik "érveit" , de ha én nézem le az "Magyar isten" hívőt, akkor fel vannak háborodva.

Tényleg: Ha mindent isten teremtett, akkor istent ki teremtette , az csak úgy "vót" ?

2018. ápr. 19. 01:27
 37/45 anonim ***** válasza:
#35: 1.Az a helyzet, hogy a gyerekkori barátod, kifogott egy bigott vallásos nőt. Csak ez nem azonos az istenhívővel. 2.Nekem is van olyan ismerősöm, akinél nem lehet tévét nézni, mert nincs. Ő is úgy gondolja, hogy csak a "mocsok" dől belőle és elbutítja az embert. Viszont, ő nem vallásos. 3. Azt én is sokszor hallom, hogy milyen erőszakosak a "házaló" hittérítők, de eddig ezt megúsztam. Mármint az erőszakosakat. Akik eddig jöttek(harom ilyen esetre emlékszem), simán megemésztették amikor közöltem, hogy nem fogok velük leülni Istenről, hitről beszélgetni és nem is jöttek vissza. Egyébként élnek keresztények iszlám országokban is.
2018. ápr. 19. 02:12
 38/45 anonim ***** válasza:
#36: "Nagyon nehezen fer bele a fejembe, hogy regen atomi méretű volt az, amit ma látunk, sejtünk." Talan sok vallásos is így van ezzel, ezért(is) hihetőbb szamukra a "Teremtés".
2018. ápr. 19. 02:16
 39/45 anonim ***** válasza:
Mondjuk, mas vallásosak meg, össze tudják egyeztetni Istent és az ősrobbanást, pláne, hogy az elmélet kidolgozója is egy pap volt.
2018. ápr. 19. 02:19
 40/45 anonim ***** válasza:
"Soha nem fogjuk biztosan tudni, hogy miként jött létre az univerzum, de isten keze ebben nem lehet benne." Értem én, hogy te ezt hiszed(mert tudni nem tudhatod), mások meg mást hisznek. Ezt próbáld elfogadni, mert úgysem változtathatsz rajta.
2018. ápr. 19. 02:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!