Vallási témában tudnátok mondani olyan megkérdőjelezhető állítást, paradoxont, furcsaságot, tényt, ami isten létezését "ellehetetleníti"?
A világ legnagyobb ateistája vagyok. Tele van a hócipőm azokkal az ájtatos manókkal akik úgy kezdik, hogy a " biblia azt írja , hogy " és ezt alapból elfogadják.
Mire is gondolok ? Például, hogy a biblia megszületése előtt 1000 évvel egy Sumér eposz a Gilgames, dettó ugyanazt írja le mint a biblia. Tehát a Biblia plagizált mű. Vagy a másik. Rengeteg vallás van földünkön és egy rakás módon magyarázzák a föld , az ember, az állatok teremtését.
Igazság az ugye csak egyetlen egy lehet. Persze minden vallás a saját történetét tartja az igaznak és a másik vallás hülyeséget állít.
De mindez lényegtelen, hisz a bibliai Ádám, Éva , édenkert , alma történet, már az 1000 évvel előtti Sumér eposzban megjelent, így a biblia LOPOTT írás.
A Gilgames Mezopotámiában "játszódik" , nem pedig Izrael területén , mint a bibliai történések.
"3 - József akár tudhatta is ezt és ezért találta ki a szűznemzés mesét, hogy ne égjen már annyira"
Kérdező:
azon kívül, hogy nem szégyen visszaolvasni (a lustaság viszont az) - nem ártana, ha legalább minimális ismereteket beszereznél, mielőtt véleményt mondasz.
Mirjam idejében ha egy nőnek előbb kezdett gömbölyödni a hasa, minthogy házas lett volna, akkor automatikusan megkövezték. Nem is kellett kérdezni tőle semmit.
Nem tudni, hogy pontosan mi történt, és hogy ki találta ki ezt a történetet - de az biztos, hogy Mirjam életét megmentette.
Ezen kívül megváltoztatta pár milliárd ember életét is.
Amúgy ez mind leírtam már.
#3 [kérdező]
"Látom #2-es, Te vallásos vagy....."
Ne vonj le elhamarkodott következtetést!
Attól, hogy tudom, hogy működik a gőzgép, még nem vagyok masiniszta!
.
Provokatőr vagy. Többoldali, alapos ismeretek híján csak dobálózol a szavakkal, nem pedig ellenérveket hozol. Ellenérveket csak az tud felállítani, aki ismeri a másik fél érveit.
Sine ira et studio, ez rád nem vonatkozik.
.
Aki igazi ateistának tertja magát, annak aztala sarkán ott kell Lenni a Bibliának, sőt, nem csupán ott kell lennie, hanem forgatni, ismerni is kell.
Nem vitaképes az, aki nem ismeri a másik oldal téziseit.
Remélem most már büszke vagy (lehetsz) magadra!!!!
Én meg most hagytam itt ezt az oldalt!
Nem látom azokat a hozzászólásokat, amik a Gilgames és a Biblia szövegének azonosságára magyarázatot találna.
Rájöttem már az évek alatt, hogy a vallásos "földönkívülieknek" bármilyen bizonyítékot is társz eléjük, akkor is csak azt mondják, hogy isten akkor is létezik és a biblia az aztán megmondja a tutit.
Egyik sem magyarázza meg, hogy miként lehetnek több milliárd éves kőzetek a földön, mikor kb 6000 évesre teszik Ádámot és Évát.
Magyarázzátok meg és ne dumáljatok félre.
Ehhez roppant mód értetek.
Ha a gyerekedet meg elkeverik a kórházban , akkor meg rohantok a tudományhoz, hogy csináljon már DNS tesztet.
Akkor miért nem istenhez fordultok, ha már annyira imádjátok ? Ha halálos beteg a gyereked akkor imádkozzál, de ne kórházba vidd, mert nem gyógyíttathatod meg, mert isten nem véletlen tette beteggé a gyerekedet. Valószínűleg nem tetszett neki a kölök képe.
Van köztetek egy rakás képmutató alak.
#22-es szerint "Nem tudni, hogy pontosan mi történt, és hogy ki találta ki ezt a történetet"
Tehát jegyezzük meg :
Nem tudni, hogy ki találta ki ezt a történetet ?
#25-ös , kaptál egy like-ot.
De neked is szól a #26-os kérdés.
Magyarázd el a p.csfejnek.
Nagyon nehezen látom be, hogy miért kell bsztatni valakit, aki hisz Istenben. Neked nem hullamindegy? Hiszi a létezését, olvasgatja a Bibliát, fáj ez neked?
Egyébként minden ember tudja, hogyan keletkeznek az eredettörténetek. A világ legkülönbözőbb pontjain elő emberek mindegyikét foglalkoztatja, hogyan jött létre az univerzum, a saját népük, és eléggé hasonlítanak ezek a sztorik. A zsidók eredettörténete a Bibliában van leírva. Én ebben nem látom a problémát.
"Hiszi a létezését, olvasgatja a Bibliát, fáj ez neked?"
Az még talán nem.
De hogy közben elveszi az adómat, és beleszól az életembe, az már igencsak zavar!
Lásd pl. az abortusztablettát, ami ugye azóta sincs nálunk.
MI KÖZE HOZZÁ?
Na, látod. Abortuszkórházakat felgyújtani szoktak más vidékeken, az orvosokat megölik.
De ugyanígy az őssejtkutatás megnehezítése. Ma már messze nem itt tartanánk!
Eleve a kutatás, a gondolkodás visszafogása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!