Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási témában tudnátok...

Vallási témában tudnátok mondani olyan megkérdőjelezhető állítást, paradoxont, furcsaságot, tényt, ami isten létezését "ellehetetleníti"?

Figyelt kérdés

A világ legnagyobb ateistája vagyok. Tele van a hócipőm azokkal az ájtatos manókkal akik úgy kezdik, hogy a " biblia azt írja , hogy " és ezt alapból elfogadják.

Mire is gondolok ? Például, hogy a biblia megszületése előtt 1000 évvel egy Sumér eposz a Gilgames, dettó ugyanazt írja le mint a biblia. Tehát a Biblia plagizált mű. Vagy a másik. Rengeteg vallás van földünkön és egy rakás módon magyarázzák a föld , az ember, az állatok teremtését.

Igazság az ugye csak egyetlen egy lehet. Persze minden vallás a saját történetét tartja az igaznak és a másik vallás hülyeséget állít.

2018. ápr. 17. 20:21
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Jönnek téríteni meg nincs tévé mint érv? Nemár. :D Annyira komolytalan vagy. Te azzal vagizol, hogy bibí, nekem van tévém, és az olyan k..va hasznos, mert lehet benne természetfilmet látni? Szerinted ki vesz itt téged komolyan? A térítőkkel meg mi bajod? Kikerülöd őket, és csuma. Miféle ember hergeli bele magát olyan dolgokba, ami konkrétan nem is érinti?
2018. ápr. 19. 07:26
 42/45 anonim ***** válasza:

"Juj egy újabb nyikhaj, aki megpróbálja levakarni a tojáshéhat a s..ggéről, és elhiszi, hogy feltalálta a spanyolviaszt. Cukrot neked, kis arrogáns pcsfej."

Hagyd a lelkem, hadd sportoljon:D

"Nem látom azokat a hozzászólásokat, amik a Gilgames és a Biblia szövegének azonosságára magyarázatot találna. "

Mi meg nem látjuk a bemásolt azonos szövegrészeket. Másold be, forrásművet, kiadót, kiadási évet, oldalszámot mellékelve!

(Fogadok egyiket sem olvastad:P)

"De mindez lényegtelen, hisz a bibliai Ádám, Éva , édenkert , alma történet, már az 1000 évvel előtti Sumér eposzban megjelent, így a biblia LOPOTT írás. "

Ebből ez nem következik 100%-osan. Lehet, hogy az esemény megtörtént, csak időben nem egyszerre írták le. De elismerem, hogy kényelmes, bár kissé bugyuta magyarázat ez a plagizálás.

2018. ápr. 19. 14:39
 43/45 anonim ***** válasza:

"Én hiszek Istenben és a kedvenc paradoxonom az hogy ... Isten tud e olyan nehéz követ teremteni amit már nem bír megemelni ? "

Paradoxon, nem bizonyít semmit. Ahogy nem tud négyszögű háromszöget sem teremteni, sem világító sötétséget. Nem Isten a nem mindenható, hanem a kritériumaid ellentmondásosak.

Bár Istent ismerve még ezeket is megoldaná úgy, hogy csak lesnél... Ne feledjétek, az emberek nem tudnak erre válaszolni, nem Isten ... de ha nektek elég egy önellentmondás, a lelketek rajta:)

2018. ápr. 19. 14:48
 44/45 A kérdező kommentje:

#42 -es , #43-as

Na lássuk csak.....

Mivel nálam szerzők és megjelenés időpontja szerint szépen sorrendben vannak a könyvek , kereshető formában, így könnyen meglesznek a kért adatok.

Húha, most veszem csak észre, hogy visszatettem a helyére a bibliát.

Segítenél a szerzőt illetően ? Csak, hogy könnyebben megtaláljam a több ezer szerző közül.

A kiadás événél is van egy elég tág választási lehetőséged is. Melyikből linkeljek, ha már ilyen szerencsétlen vagy ,hogy magad nem találod meg.

Tudod ez úgy működik, hogy mindig aktualizálják a bibliát.

Régebben, amíg fogalmuk sem volt arról, hogy a villám egy fizikai jelenség, addig az Isten szórta a villámokat, ha ma aktualizálnák a bibliát, akkor meg isten számítógépes vírussal verné az áldozatait.

2018. ápr. 20. 10:03
 45/45 waltgab válasza:
53%

Én is ateista vagyok, de sosem foglalkoztam azzal, hogy bebizonyítsam ennek, vagy annak az igazát.

Láttam viszont nem oly rég valamelyik ismeretterjesztő csatornán egy "anti isten" összeállítást.

Gyönyörűen és tényszerűen levezették az összes bibliai ellentmondást. Gyakorlatilag kifilézték az egész bibliát.

Javasolnám az összes hívőnek, hogy azt a műsort keressék elő és nézzék meg.

Ha azok alapján is hívőnek tartjátok magatokat , akkor elment az eszetek.

Hangsúlyozom a műsor megcáfolhatatlan tényeken és logikai összefüggéseken keresztül mutatja be a dolgokat.

A kérdezőnek ezek alapján abszolút igaza van és az itt író vallásos emberek leginkább valami agymosott ember benyomását keltik. Mintha a bizonyítékok el sem jutnának az agyukig. A Gilgames egyébként irodalmi érettségi tétel volt (vagy még az is).

2018. ápr. 20. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!