Ti hisztek istenben?
Ha igen miért és milyen a vallásotok?
Ha nem mért nem?
Én személy szerint nem hiszek mert ha lenne isten nem lenne rák meg ilyenek
Melyik istenben, kérdező?
Vannak a keresztények istenénél jobb szándékú istenek is - de ők sem tudják tökéletes hellyé tenni ezt a világot.
Legalábbis nem teszik meg.
Kedves kérdező! Ha neked hitetlenként jó élni, akkor élj úgy! Azt ne feledd, hogy a gondolataid határozzák meg a sorsod. Gondolat- szó- tett- jellem- sors. A világnézeted (vagy hited) határozza meg, mit gondolsz magadról, a körülötted élő emberekről és a világról.
Nagyon nem mindegy miben hiszünk, és mennyire hiszünk - vagy nem hiszünk.
Így van, a gondolataid befolyásolják a sorsodat!
Hihetsz a Mikulásban, a karácsonyi ajándékot hozó Jézuskában, a sorsodat figyelő és igazgató "JÓ Istenben", meg megannyi más babonában, vagy felismerheted, hogy a sorsod a saját kezedben van, és az amit elérsz, tőled függ! Nem bábu vagy mindenféle természetfeletti hatalmak kezében, hanem szabad akaratú ember. Belátod, hogy nem egy túlvilági boldogság hamis igézetében élve leszel boldog, hanem akkor, ha az életedet úgy éled, hogy az minél teljesebb, és boldogabb legyen.
"35 ös ugye tudod hogy jézus sem létezet?? Remélem azér ezt legbelül tudod te."
Öhm... Jézus, mint történelmi személy létezését megtagadni olyan, mintha azt mondanád, hogy Julius Caesar nem létezett.
Vidiripi
Ok és okozat!
"35 ös ugye tudod hogy jézus sem létezet?? Remélem azér ezt legbelül tudod te."
Ha Jézus nem létezett akkor hogyan lettek követői?
"Vizböl bor, halott ol élő, vizrnjárás, ezüa már nevetséges büvésztrükknek számitamaa"
Hát azért akiben van emberi érzés és újra élhetne meghalt szerette akkor bizony az a személy nem nevetne. Soha ne tapasztald meg hogy milyen valakit elveszíteni. De nem így lesz a halál nem válogat!
Vízből bor ,tökéletes! A bor megvidámítja az ember szívét szóval tényleg lenne nevetés!
Én nem hiszek, soha nem is hittem, mert Isten az nincs.
Ti hívők egy kamu világban éltek, tiszta hülyék vagytok, elhisztek minden baromságot.
Én utálom a vallást, a hívőket meg ezt az egészet.
Azt hiszik magukról, hogy ők a világ közepe. Azt hiszik, hogy ők nagy emberek, mert őket isten teremtette, közben meg egy nagy senkik vagytok. Egy tudatlan az összes hívő, menjetek a jó büdös francba és ott terjesszétek a hülyeségeitek, mert senkit nem érdekel ez a ábrándozás, csodálkozás,vagy téveszme.
Egyszerűen utálom az összes hívőt, vallás meg mindent aminek ezekhez köze van.
Ez a válasz valószínű nem sokáig lesz itt, de örülök, hogy elmondhattam a véleményemet
45 jol értem , hogy itt nektek nem is az a fontos, hogy ez a valóság e ,vagy csak mese. Ha valaki hisz benn,még ha legbelül tudja is, hogy ez nem igaz, akkor az valamiféle erőt ad a hétköznapokhoz?
Hallottam egyszer valakitől, hogy boldogak a lelki szegények , mert övéké a mennyeknek országa. Itt talán arra utalt a költő :) hogy boldog a tudatlan, mert tud hinni a mennyországban, ezért az övé, mig egy gondolkodó, nem vágyik rá, hisz tudja hogy nem létezik. Irigyellek titeket. És nem is értem miért járok ide kötözködni, meg kiábránditani akárkit is... Na jó de mégis.
Vidiripi
"jol értem , hogy itt nektek nem is az a fontos, hogy ez a valóság e ,vagy csak mese."
Szóval nekem kell megmondani hogy mit hogyan értsél? Én nem tudom hogy kinek mi a fontos. De nekem személy szerint nem mindegy! Hogy a többiek mit gondolnak azt tőlük kérdezd.
"Ha valaki hisz benn,még ha legbelül tudja is, hogy ez nem igaz, akkor az valamiféle erőt ad a hétköznapokhoz?"
Lehet hogy van ilyen is csak én ennek nem látom értelmet mert szerintem ez úgy omolhat össze mint egy kártyavár. Szóval én biztos hogy olyan dologból merítek erőt a hétköznapokban amiről tudom hogy igaz vagy hiszem hogy igaz!
Amiről sejtem hogy nem igaz az hogyan adhatna erőt?
"Hallottam egyszer valakitől, hogy boldogak a lelki szegények , mert övéké a mennyeknek országa. Itt talán arra utalt a költő 🙂 hogy boldog a tudatlan, mert tud hinni a mennyországban, ezért az övé, mig egy gondolkodó, nem vágyik rá, hisz tudja hogy nem létezik."
Először is nem költő, mert ez nem egy versből van! Mit jelent az hogy lélek? A leleki szegénység nem a szellemi képességek szegénységét jelenti! Attól hogy valaki gondolkodó ember és intelligens még nem biztos hogy lelki ember! Sok pénzzel is lehetsz szegény ember!
"Irigyellek titeket. És nem is értem miért járok ide kötözködni, meg kiábránditani akárkit is... Na jó de mégis."
Az irigykedés az nem egy lelki dolog. A kötözködés rendben van. Na de kiábrándítani? Engem nem ábrándítasz ki! Te szórakozásnak tartod más meg vérre menő küzdelemnek. Mindenkinek meg van a maga oka és indítéka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!