Ti hisztek istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen miért és milyen a vallásotok?

Ha nem mért nem?

Én személy szerint nem hiszek mert ha lenne isten nem lenne rák meg ilyenek

#Isten #jzus
2018. jan. 28. 09:58
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
84%

Jó kérdés hogy melyikben. Én csak az Ábrahám Istenében hiszek.

Református keresztyén vagyok. Tényleg egy könyvet tudnék írni arról hogy miben és miért hiszek, de ha nem haragszol, ettől eltekintek most.

Ha a kérdező a "jóistenkére" gondolt, aki megszünteti a rákot, meg csupa szépet és jót ígér itt a Földön, akkor abban semmiképp nem hiszek. A kérdezővel hasonlóan hétköznapi tapasztalataim kizárják hogy a "jóistenke" létezését. Én csak a Bibliából megismerhető Istenben hiszek.

2018. jan. 28. 13:34
 22/57 anonim ***** válasza:
63%
Hiszek Istenben. Evangélikus vagyok.
2018. jan. 28. 14:00
 23/57 anonim ***** válasza:
20%
Erre egy nagyon egyszerű történettel tudok válaszolni egy ember elmegy a Borbély hoz még a Borbély dolgozik addig ül Bibliát olvas mikor végez a Borbély kijelenti hogy nincs isten mert ha lenne Isten akkor nem lenne annyi betegség és háború és egyéb gondok a vendég erre nem tud mit válaszolni kimegy az üzletből mikor kimegy meglát egy ápolatlan hajú és szakállú embert megfogja beviszi a Borbély hoz és azt mondja neki tudja mit Én azt mondom borbélyok nen léteznek. A Borbély viccesen válaszol Hát ha nem léteznek akkor maga szerint én mi vagyok Mire a hívő így válaszol Nem nem léteznek mert ha léteznének akkor nem lennének ilyen rendezetlen hajú és szakállú emberek mint ez itt A Borbély erre azt feleli arról én nem tehetek hogy ők nem jönnek hozzám mire a hívő azt mondja Látod így van ez Istennel is isten jó Isten létezik de ne Arról nem Isten tehát hogy nem mennek hozzá az emberek Ezért van annyi betegség Annyi gond a világban
2018. jan. 28. 14:30
 24/57 anonim ***** válasza:
84%

Aki elmegy a borbélyhoz, annak rendbe lesz téve a frizurája, mintegy bizonyítva hogy a borbély létezik és érti a dolgát.

Aki elmegy Istenhez, az utána ugyanúgy megbetegszik, meghalhat szerencsétlen balesetekben mint aki sosem kereste Istent. Mondjam tovább?

2018. jan. 28. 15:08
 25/57 anonim ***** válasza:
31%
#24, oké, de egy idő után újra megnő a haja, és pocsékul fog állni. :D
2018. jan. 28. 15:11
 26/57 anonim ***** válasza:
64%

Igen, hiszek Istenben, római katolikus keresztény vagyok amúgy. :)

Sokan mondjátok itt is, hogy az egyház ilyen, meg olyan... és tök jogos. Az egyház is gyarló emberekből áll, senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái. Viszont vannak nagyon jó papok és egyházközségek is.

2018. jan. 28. 15:15
 27/57 anonim válasza:
18%
Mivel a földi élet csak egy előszoba a túlvilághoz, így ha innen korán távozol is, csak visszatérsz az Úrhoz.
2018. jan. 28. 15:43
 28/57 anonim válasza:
84%
Nem. Túl szürreális számomra.
2018. jan. 28. 17:44
 29/57 anonim ***** válasza:
72%
Ateista vagyok.
2018. jan. 28. 19:26
 30/57 anonim ***** válasza:
71%

Nem akarok megbántani senkit, de Isten számomra túl gyerekes dolognak tűnik.

A hívők csak a megérzéseikre hivatkoznak, na meg a Bibliára.

A valóság ettől pedig távol áll.

Tehát hiszek e Istenben? Nem, mert ateista vagyok.

Létezik e Isten? NEM!

De természetesen mindenkinek a saját dolga, hogy miben hisz..

2018. jan. 28. 19:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!