Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyesek miért hiszik azt hogy...

Egyesek miért hiszik azt hogy Steven Hawking állítása meg cáfolhatatlan Isten létezésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ő is csak egy szimpla ember semmivel sem jobb vagy rosszabb tőlünk.

Hiába mondd olyanokat amelyek igaznak bizonyulnak közel sem jelenti azt hogy neki mindenben igaza kell hogy legyen!

Csak feltételezéseken alapuló gondolat menete még nem bízonyitja azt hogy nincs Isten!

Szerintem a Vallásnak is vannak bőven mélységei is amiben meg más jobb. Tehát szerintem ne bonyolodjon annyira bele olyan témába amire nem szakosodott!

2017. dec. 11. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes a kérdés. Nos én személy szerint mikor időm úgy engedte és tiszta volt a fejem, vagy magamba vagy egy baráttal leültünk és elkezdtük kiboncolni az egészet. Én úgy vagyok vele hogy mind a kettőben hiszek. Mivel a ha tudományosan tekintesz a bibliára:

1;Isten megteremti Ádámot és Évát

2;Megteremti a gonoszt

3;vérfertőzéssel benépesíti a földet

4;meglepődik hogy a gonosz még mindig létezik

5;fogalma sincs hogy mit kezdjen a gonosszal

6;vízbe fojtja az egész világot kivéve egy tehetséges bárkaépítész családot nem

7;ismét vérfertőzéssel benépesíti a földet

8;továbbra is meglepődik azon hogy a gonosz még mindig létezik

9;betegségeket, éhínséget, cunamit zúdít az emberiségre

10;még mindig elképpedve veszi tudomásul hogy a gonosz még mindig létezik

11;az ördögöt hibáztatja akit ő saját maga hozott létre

12;megerőszakol egy lányt, hogy az megszülje őt, mint a saját fiát hogy meg tudjon bocsátani nekünk amiért olyan gonoszak vagyunk

13;három nap múlva kijelenti hogy csak "vicceltem" és feltámasztja a fiát..mert magányosnak érzi magát (?)

14;azt álítja hogy mindentudó és mindeható

15;elvárja hogy a bölcsességéért imádják.

Szóval ha tudományosan veszed akkor kb így néz ki. Viszont! Volt időszakom nem is egy, az első amikor majdnem meghaltam. Édesanyám minden nap imádkozott értem hogy csak mentsen meg. A másik pedig hogy még fiatalabb koromban hónapokig kérleltem az Istent hogy küldjön mellém valakit (párt) mert nagyon magányos vagyok. Aztán mikor már kezdtem feladni rá pár napra össze is jöttem egy csodás lánnyál. Szóóóval eléggé érdekes ez. Mellesleg én hiszem hogy ezek a vallások csak a pénzért léteznek. Nem hiába erőszakol annyi pap gyereket. Szemfényvesztés.

2017. dec. 15. 22:23
 72/77 Darkmoon80 ***** válasza:
38%

Kedves 70-es!

Megfontolandó, de azért mindig reménykedek, hátha éppen most sikerül fényt gyújtani sötétben.

2017. dec. 16. 16:54
 73/77 anonim ***** válasza:
Hawking állítása az, hogy az univerzum és az élet kialakulásához nem volt szükség teremtőre, nos ő egy elméleti fizikus (ha jól tudom), ez az állítása pedig egész addig "megcáfolhatatlan" marad, amíg valaki (tudományos igényességgel és felkészültséggel) meg nem cáfolja.
2017. dec. 30. 04:37
 74/77 anonim ***** válasza:
71-es! Ha erre jöttetek rá, miközben lejött a csapról a barna Kozel, akkor nem volt tiszta a fejetek! Nem meglepődik, hogy a gonosz létezik, az a dühének oka, hogy az ember napról-napra esendő, és a gonosz a szívébe férkőzhet. Noé nem azért menekült meg, mert tehetséges bárkaépítő volt, hanem, mert igaz ember volt. Isten nem megerőszakolta Máriát, ez nem egy görög dráma. Ha a betegséged idején imádkozó édesanyádnak ezt mondod, felképel. Áldott állapotba került a Szentlélektől. A Feltámadás misztérium, nem poénkodás. De különben ismeretlenül is örülök, hogy nem haltál meg. Jó egészséget, boldog új évet!
2017. dec. 30. 11:58
 75/77 anonim ***** válasza:
74-es! Nem számítottam arra hogy ilyet mondasz! Köszönöm szépen! Bár néha én máshogy gondolom. Viszont kívánom!
2017. dec. 30. 16:16
 76/77 anonim ***** válasza:
Szerencsétlen ember meg se tud mukkanni. Alig hiszem, hogy mondott az valamit
2017. dec. 31. 06:44
 77/77 anonim ***** válasza:
47%
Steven Hawking és Isten bújócskát játszik. Nyilván az okosabb tud jobban elbújni. Ki találja meg hamarabb a másikat??
2018. márc. 22. 11:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!