Egyesek miért hiszik azt hogy Steven Hawking állítása meg cáfolhatatlan Isten létezésével kapcsolatban?
Ő is csak egy szimpla ember semmivel sem jobb vagy rosszabb tőlünk.
Hiába mondd olyanokat amelyek igaznak bizonyulnak közel sem jelenti azt hogy neki mindenben igaza kell hogy legyen!
Csak feltételezéseken alapuló gondolat menete még nem bízonyitja azt hogy nincs Isten!
Szerintem a Vallásnak is vannak bőven mélységei is amiben meg más jobb. Tehát szerintem ne bonyolodjon annyira bele olyan témába amire nem szakosodott!
"De eben az esetben is igaz, hogy Hawking nem gyűlöli Istent, hiszen ateista, így szerinte nem létezik Isten, ergo nem is gyűlölheti."
Vagy hibásan tartja magát ateistának, ahogy sokan mások;) Sokan vannak ilyenek. Dawkins pl. meg itt a GYAK-on rengeteg "ateista"
Hmmm... Isten? Vallás?...Túró!
CSAK butítás van!
Kicsit gondolkodjunk... Miért van az, hogy a Világ minden régi, és új vallásában a "javakat" az uralkodónak, és az egyház vezetőinek kell adni...?
Manapság, ahogy a Világ kinyílik, egyre láthatóbb ez!
A KÁOSZ jön most, ami hosszú évekig tart majd.
#55 te miről beszélsz? :D Milyen vallásról?
Már megint az megy, hogy a vallás butítás. Nyisd ki a szemed, nézz szét! Nem minden fekete és fehér ám. :)
Amúgy nem tudom más vallásokban hogy van, de az enyémben nem kell semmiféle javakat az egyház vezetőinek adni. Én katolikus vagyok, nem tartanak pisztolyt a fejünkhöz, hogy adakozzunk. Nem kötelező a perselybe pénzt dobni. Egy vasárnap általában 100 vagy 200 Ft-ot dobok be, nem érzem úgy, hogy ezzel meg lennék károsítva. :D
Különben is, az a pénz nem a pap zsebébe megy (habár sajnos biztos ilyere is van példa), hanem általában az egyházközség javára fordítják, pl. templom felújításra, programok szervezésére, vagy jótékony célokra, pl. elküldik a karitasznak, vagy élelmiszercsomagokra fordítják, amit elvisznek a rászorulóknak. Nálunk így szokott lenni. Illetve van olyan vasárnap, amikor a katolikus iskolák javára gyűjtünk, vagy pl 2010-ben a vörösiszap katasztrófa áldozatainak is gyűjtöttünk, stb.
Oké, nem hiszel. Ezt én tiszteletben tartom, de be állíts valótlanságokat légy szíves, hanem nézz utána. :)
@ # 56!
Bocs...de hány évszázadig, ezredig kellett a tizedet fizetni az egyháznak...a többit meg a földesúrnak?
Hogy 50 éve nem vagy kötelezve erre, az a kommunista forradalmárok erénye! Ők is lúzerek, amúgy!
21. század! Olyan technikai eszközökkel, amiről 20 éve a Sci-Fi filmekben képzelegtünk... Az EMBER, az maradt olyan buta, mint volt... Nem is akarok ennél többet válaszolni.
Jó éjt!
Azok a kommunista forradalmárok, oda ne rohanjak. :D
Te meg elhiszel mindent, amit az átkosban az egyházról tanultál. :)
Oké, az tény, a középkorban az egyház sokkal tekintélyelvűbb volt. De ha belegondolsz, az egyház akkoriban is működtetett árvaházakat és ispotályokat, ahova egész biztos kellettek az adományok, akkoriban is épültek templomok szóval szerintem akkor sem a papok zsebét tömte az egész. :D
Biblia: Mózes 1. 6.
"És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."
...
"Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. "
Ismét:
Az értelmezés pedig érdekes kérdés. Ha van egy szöveg, ami leír egy eseményt, akkor elég nehéz ÚGY értelmezni, hogy az pont az ellenkezője, vagy éppen az nem történt meg amit leír, HA a szöveg szavahihetőnek van kikiáltva. (Isteni ihletésű szöveg)
Ha figyelmesen elolvasod ezt a Bibliai részt, akkor láthatnád, hogy ezt Mózes mondta, és nem az Isten!
Már éppen harmadszorra hívom fel arra a figyelmedet, hogy a próféták emberek, Jézus az aki a földre született Isten!
Nem érted amit írok? Vagy nem akarod érteni?
@ # 58!
Nem akarom bántani a hited, ahogy senki másét sem!
Teszel-e bármit azon kívül, hogy 200 Ft-ot bedobsz a perselybe hetente?
A "Hitetlenek" sokkal többet tesznek az emberekért, mint a legtöbb "Hívőnek nevezett"!
Nem a TE hibád! Teljesen más korban élünk.
Még nem késő! Világ-szerte egyre több az ilyen szervezet!
Nem "Vallás", hanem EMBERSÉG, amit az ismeretlen teremtőink várnak...
Segíteni másokon, ahogy lehet.
"Hawking ugyanis - mint már írtam korábban - nem hisz Isten létében, tehát nincs képzeletbeli barátja."
Ja, ja, pont erről beszéltem...
Nem értem hogyan mondhatja Hawking, hogy nincs Isten, amikor az Isten leszületett a földre, itt élt közöttünk, meg lehetett fogni, tapogatni Jézus személyében.
Ill. erre csak két magyarázat van, hogy elveti és tagadja.
Persze lehet azt mondani, hogy ezt nem gyűlöletből teszi a nyilvánvaló tévedését, ezt még el is hiszem, akkor viszont tudatlanságból teszi. Más lehetőség nincs, vagy ez, vagy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!