Egyesek miért hiszik azt hogy Steven Hawking állítása meg cáfolhatatlan Isten létezésével kapcsolatban?
Ő is csak egy szimpla ember semmivel sem jobb vagy rosszabb tőlünk.
Hiába mondd olyanokat amelyek igaznak bizonyulnak közel sem jelenti azt hogy neki mindenben igaza kell hogy legyen!
Csak feltételezéseken alapuló gondolat menete még nem bízonyitja azt hogy nincs Isten!
Szerintem a Vallásnak is vannak bőven mélységei is amiben meg más jobb. Tehát szerintem ne bonyolodjon annyira bele olyan témába amire nem szakosodott!
Sem az, hogy van Isten, sem azt hogy nincs Isten
NEM LEHET TUDOMÁNYOSAN IGAZOLNI!!!!
Ez hit kérdése lesz mindig akármit "mondanak egyesek".
Jószagú málnabokor.
Persze, aki hívő, az mind buta, termeszettudományos szempontból tájékozatlan, sőt mi több, ellenzi a tudományt. -.-
Hát nem. A tudomány és a hit nem áll ellentétben egymással. A tudás ellentéte a tudatlanság, a hit ellentéte pedig a hitetlenség. Sőt, a történelmi egyházak elfogadják az evolúciót is, az ősrobbanás elmélet pedig egy katolikus pap nevéhez fűződik.
A másik kedvencem, amikor azt mondjátok, a valládt csak az emberek hülyítésére találták ki. Hm.. biztos jó móka lehetett Jézusnak meghalni a saját kitalációja miatt. Ahogy az apostolok is biztos jól szórakoztak a saját kínhaláluk közben. Az apostolok elkezdték hirdetni, hogy Jézus feltámadt, holott tudták, hogy a biztos halál var rájuk. Ti meghalnátok egy hazugságért?
Elhiszem, ti nem hisztek, oké, ezt én tiszteletben tartom, de az, hogy a hívők buták, a vallás pedig népbutítás lenne, az egyszerűen butaság.
"a vallás pedig népbutítás lenne, az egyszerűen butaság."
Mi más lenne? :) Okosodni nem fogsz tőle, az biztos. :D
#15, dehogynem. Nagyon sok mindenre választ ad és jó tanítasai vannak.
De még ha nem is hiszel, okosabb vagy, ha ismered a vallásokat. Nyugodtan utána lehet ám nézni, ahelyett, hogy tèvhitek alapján ítéled meg az egészet. :)
16
Én a mítoszokat szeretem. A Biblia ebből a szempontból unalmas, és eléggé összevissza. A görög mondák, mítoszok ezerszer okosabbak, fantáziadúsabbak és eredetibbek. :)
14-es: A keresztény vallást igenis a nép butítására találták ki, nálad be is vált, tekintettel arra, hogy hiszel a jézus mesében.
Az apostolok is csak áldozatok voltak, természetesen nem olyan hazugságért haltak meg, amiről tudták, hogy hazugság. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy a vikingek istenei is valósak voltak, mert nem egy ember halt meg amiért szentül hitt bennük és nem tért át a keresztény hitre, sőt, csak az ismert történelem során több száz példát fel lehetne hozni, ami erre a logikára alapszik.
Milyen tanításai vannak a kereszténységnek, amik a biblia előtt ne léteztek volna? Vagy amiket csupán a józan paraszti észből ne lehetne kikövetkeztetni?
17: Én is kedvelem a mítoszokat, nagyszerű fantáziája volt a régieknek.
#17, a teológia elég összetett és bonyolult, ha ismered, attól csak okosabb lehetsz. :D
Most le lehet pontozni, de tényleg olyan könnyen le tudjátok degradálni az egeszet, meg annyi tévhit él a fejekben a kereszténységről pl., szóval nyugodtan utána lehet nézni.
Én megértem, nem hiszel, oké.
De amikor ostobának, tudatlannak, birkának vagyunk bélyegezve, az elég rosszul tud esni :)
Az a helyzet, hogy sem a Biblia, sem a Korán, sem a Talmud stb nem ad választ semmilyen konkrétumra. Nincs egyetlen tudományos tétel vagy felfedezés, amit ezekből a könyvekből lehetne származtatni.
Ezzel ellentétben ezeknek a könyveknek a nevében rengetegszer próbálták cáfolni a tudományos felfedezéseket. (aztán 100-300 évvel később azt mondani, hogy "ja, bocs! tévedtünk")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!