Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyesek miért hiszik azt hogy...

Egyesek miért hiszik azt hogy Steven Hawking állítása meg cáfolhatatlan Isten létezésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ő is csak egy szimpla ember semmivel sem jobb vagy rosszabb tőlünk.

Hiába mondd olyanokat amelyek igaznak bizonyulnak közel sem jelenti azt hogy neki mindenben igaza kell hogy legyen!

Csak feltételezéseken alapuló gondolat menete még nem bízonyitja azt hogy nincs Isten!

Szerintem a Vallásnak is vannak bőven mélységei is amiben meg más jobb. Tehát szerintem ne bonyolodjon annyira bele olyan témába amire nem szakosodott!

2017. dec. 11. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:

#60, ne haragudj, de milyen jogon ítéled meg, hogy más mit tesz? :) Ha adakozok azt titokban teszem, senkinek semmi köze hozzá. :) Azt meg, hogy felhoztam, mennyit dobok be, nem azért mondtam, hogy dicsekedjek, mennyire jó vagyok. :D

Hanem azert, hogy biztosítsalak róla, a templomban nem húznak le anyagilag.

Elismerem, van rossz, képmutató kereszteny, és van az ateisták közt is sok jó ember.

De az szerintem teljesen téves következtetés, hogy a nem hívők jobb emberek. Megint fekete-fehérben nézed a dokgokat, a saját elképzeléseid alapján. :)

Aki viszont komolyan veszi a keresztény hitét, az úgy is fog élni. :)

2017. dec. 14. 22:15
 62/77 A kérdező kommentje:
Tisztelt Válaszolók: köszönöm szépen a válaszokat! Örülök neki hogy lehet normálisan beszélgetni itten!
2017. dec. 14. 23:50
 63/77 Darkmoon80 ***** válasza:
71%

"Már éppen harmadszorra hívom fel arra a figyelmedet, hogy a próféták emberek, Jézus az aki a földre született Isten!

Nem érted amit írok? Vagy nem akarod érteni?"

Én értem amit írsz, csak nem tartom elfogadhatónak.

1, Azzal egyet értek, hogy a próféták emberek voltak, akik össze vissza hadováltak, innen onnan összeszedett dolgokat gyúrtak össze a zsidó történelemmel azzá, ami nagyjából a mai Ószövetségnek felel meg.

DE

Akkor ezzel el kell azt fogadni is, hogy a Biblia ószövetségi része nem ISTEN szavait közvetíti az olvasónak, ÍGY a teremtéstörténet -benne a bűnbeeséssel- kitaláció csupán és joggal kuka.

De akkor mitől is váltotta meg Jézus az emberiséget??? És miért szajkózza minden pap az eredendő bűnt???

2, Állandóan azt mondogatod, hogy Jézus a földre született Isten.

De ennek éppenséggel semmi bizonyítéka a Bibliában leírtakon kívül, ami pedig -ha mese az ószövetségi rész-, nyugodtan lehet mese az újszövetségi részben is. Annak a lejegyzői ugyanúgy emberek voltak, mint az ószövetségben a próféták, csak itt éppen evangélistáknak nevezik őket. (Még arra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy a lejegyzők valóban azok voltak, akiknek tulajdonítják őket.)

Lehet, hogy te azt hisze, Jézus Isten fia, de ezt tények nem igazolják, addig pedig legjobb esetben is feltételezés.

Ellene szól egy csomó dolog, de mellette mit tudsz felhozni igazolásul??

2017. dec. 15. 00:02
 64/77 anonim ***** válasza:
4%

"Azzal egyet értek, hogy a próféták emberek voltak, akik össze vissza hadováltak, innen onnan összeszedett dolgokat gyúrtak össze a zsidó történelemmel azzá, ami nagyjából a mai Ószövetségnek felel meg.

DE

Akkor ezzel el kell azt fogadni is, hogy a Biblia ószövetségi része nem ISTEN szavait közvetíti az olvasónak, ÍGY a teremtéstörténet -benne a bűnbeeséssel- kitaláció csupán és joggal kuka.

De akkor mitől is váltotta meg Jézus az emberiséget??? És miért szajkózza minden pap az eredendő bűnt??? "

A próféták nem össze vissza hadováltak, mivel az írásaik isteni ihletésűek, de ebbe saját magukat is belevitték, néha túlzásokba is eshettek.

Jézus ezért mondta, hogy "nem eltörölni jöttem a prófétákat és a törvényt, hanem beteljesíteni (helyes tartalmat adni). Nem pedig fordítva, nem a próféták jöttek helyes tartalmat adni Jézus tanításának.

A teremtés történet ezért nem kitaláció, hanem Jézus tanítása alapján kell helyesen értelmezni azt.

Jézus azt tanította, hogy a sötétségtől és butaságtól váltotta meg az embereket, de nem a bűntől.

Jézus soha sehol sem nevezte önmagát megváltónak, mindenhol azt tanította, hogy aki hisz őbenne, azt megszabadítja, szabaddá teszi, még a bűnöktől is.

Ne csodálkozz azon, hogy a keresztények tanításai (emberi tanítás) sok mindenben eltér a jézusi tanításoktól, mivel az emberek tévedhetnek, még jó szándékból kifolyólag is, a hatalom (egyházi hatalmasok) pedig mindig is utazott ezekre a tévedésekre, hogy a hatalmát fenn tudja tartani.

2017. dec. 15. 07:37
 65/77 anonim ***** válasza:
55%

#65, szerintem te tértél el a Jézusi tanítastól picit. :D

Jézus bizony a bűnt jött eltörölni.

Amúgy a teremtéstörténetet nem kell szó szerint érteni, a Biblia nem természettudományi könyv. De persze ez nem jelenti azt, hogy a teremtéstörténet kuka lenne, hanem megfelelően kell értelmezni. A teremtéstörténet egy szimbólumokkal teli mű, de ettől még nagyon értékes, és igenis helye van a Bibliában.

2017. dec. 15. 07:51
 66/77 Darkmoon80 ***** válasza:

Akkor most el kellene már végre dönteni, ezt miképpen kell értelmezni:

"Biblia: Mózes 1. 6.

"És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."

...

"Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. "

Ismét:

Az értelmezés pedig érdekes kérdés. Ha van egy szöveg, ami leír egy eseményt, akkor elég nehéz ÚGY értelmezni, hogy az pont az ellenkezője, vagy éppen az nem történt meg amit leír, HA a szöveg szavahihetőnek van kikiáltva. (Isteni ihletésű szöveg) "

Tudod EGYSZERRE nem lehet IGAZ (Isteni ihletés!!!!) és HAMIS (Isten NEM bocsájtott özönvizet az emberiségre).

Találd már ki, mit is kell érteni az adott részen!!!

"Ha figyelmesen elolvasod ezt a Bibliai részt, akkor láthatnád, hogy ezt Mózes mondta, és nem az Isten!

Már éppen harmadszorra hívom fel arra a figyelmedet, hogy a próféták emberek, Jézus az aki a földre született Isten! "

Ez nálad nem azt jelenti, hogy nem igaz a leírt dolog?

"A próféták nem össze vissza hadováltak, mivel az írásaik isteni ihletésűek, de ebbe saját magukat is belevitték, néha túlzásokba is eshettek.

Jézus ezért mondta, hogy "nem eltörölni jöttem a prófétákat és a törvényt, hanem beteljesíteni (helyes tartalmat adni)."

Ez nem azt jelenti nálad, hogy talán túlzásokkal, de igaz amit írnak a próféták? Mondjuk túlzásokkal, ... talán csak az emberiség 95%-át és nem kb. 10 ember kivételével az egészet.

2017. dec. 15. 12:09
 67/77 anonim ***** válasza:
80%

"Ja, ja, pont erről beszéltem...

Nem értem hogyan mondhatja Hawking, hogy nincs Isten, amikor az Isten leszületett a földre, itt élt közöttünk, meg lehetett fogni, tapogatni Jézus személyében. "

Ezt hiszed, mondod te. De erre nincs semmilyen kézzel fogható bizonyíték, csupán egy könyv, amit meg Hawking nem fogad el feltétel nélkül igaznak és tévedhetetlennek. Főleg annak fényében nem, hogy nem keresztény szemmel nézve a Bibliában egy nagy csomó pontatlanság, egymásnak ellentmondó állítások szerepelnek, amelyeket szénné kell magyarázni ahhoz, hogy legalább valamennyire konzisztensek legyenek egymással a történetek. De még így is legfeljebb, legjobb esetben is csak annyit lehet állítani, hogy a Biblia leír egy többé-kevésbé konzisztens világot, azonban a Bibliában leírt világkép nagyon nincs összhangban azzal, amit a világunkról eddig felfedeztünk, megismertünk. Tehát még ha fel is tételezzük, hogy a Bibliában leírtak igazak, az akkor sem a mi a világunkról ad leírást, nem a mi világunkat mutatja be, hanem egy teljesen más, másképpen működő világot, mint amilyen a miénk. Csak ennyi a baja Hawkingnak a Bibliában leírtakkal, nem több.

"Ill. erre csak két magyarázat van, hogy elveti és tagadja.

Persze lehet azt mondani, hogy ezt nem gyűlöletből teszi a nyilvánvaló tévedését, ezt még el is hiszem, akkor viszont tudatlanságból teszi. Más lehetőség nincs, vagy ez, vagy az."

Hawking szempontjából te tévedsz nyilvánvalóan, mikor a Bibliában leírtakat akarod ráhúzni az általunk ismert világra, miközben az nyilvánvalóan nem passzol rá, nem azt mutatja be. Ráadásul Hawking véleménye mögött ott áll egy nagy rakás vizsgálat és mérés eredménye is, amelyek egyre csak szaporodnak, míg a kereszténység 1500 év óta még mindig csak ugyanazt az egy könyvet tudja felmutatni a hite mellett.

Én nem kívánok állást foglalni ennél a kérdésnél egyik oldalon sem, csak gondoltam leírom, hogy Hawking hogyan gondolkodik, hogyan vélekedik a Bibliáról, hogy lásd az ő szemszögéből is a dolgok állását.

2017. dec. 15. 13:09
 68/77 anonim ***** válasza:
4%

Végig olvasva, az itt magukat ateistáknak tartó emberek írásait, had idézek attól a "baráttól" egy üzenetet, amely barátot annyira szeretnék tagadni, bocsánat:) létezését sem ismerni el, ezért állítólag nem is tagadják. :)

"Maguk a hitetlenek sem tudják pontosan megmondani, hogy miért nem hisznek.

Azért nem tudják, mert nem akarják! Azért nem akarják, mert nem hajlandók mélyebbre ásni, nehogy magatartásuk homokalapját be kelljen ismerniük.

Az emberek tehát menekülőben vannak a problémák elől, menekülőben vannak önmaguk elől, egymás elől, s mindez azért van, mert menekülőben vannak Előlem, Jézus elől!

Nem hiszik el, hogy Én, Jézus vagyok vagyok a legjobb számukra!

Nem hiszik el, hogy boldogságuk elől menekülnek, amikor Előlem menekülnek! Nem hiszik el, hogy Én vagyok az ÉLET! Nem hiszik el, hogy a mulandóság föláldozása az örök élet érdekében a legjobb, amit ember megtehet a földön! Nem hiszik el, hogy mindenki pontosan azért jött le a földre, hogy ezt megtegye!

És mert nem hisznek, ezért nincs boldogság, csak bódultság, nincs öröm, csak üröm, igazság helyett a gazság uralkodik, s az önszeretetet teljesen leváltja, felváltja az önzés!" (Jézus; Hang: 15/1420)

2017. dec. 15. 15:13
 69/77 Darkmoon80 ***** válasza:
78%

Kedves emánuel13 (#68-ra válasz)

Értem, szóval nincs válaszod a konkrét kérdésre (amit a 66-os hozzászólásban feltettem), inkább elbújsz a Biblia mögé.

"Végig olvasva, az itt magukat ateistáknak tartó emberek írásait, had idézek attól a "baráttól" egy üzenetet, ..."

Tudod, ez is válasz!! Mellébeszélsz. Bár tisztességesebb lenne beismerni, hogy a kérdésre nincs elfogadható válaszod, mert egyik verziót sem akarod elfogadni, egy harmadik elfogadható megoldást pedig nem tudsz felmutatni!

---------

Amúgy köszi az "üzenetet", de már az első mondata ostobaság: "Maguk a hitetlenek sem tudják pontosan megmondani, hogy miért nem hisznek. "

De, pontosan tudom, miért nem hiszek.

Azért, mert mindaz amit látok, mindaz amit tapasztalok, mindaz amit megismerek a világból, semmilyen módon nem támasztja alá azt, hogy hinnem kellene egy teremtő istenben.

Azért, mert ostoba ősi szövegek alapján akarják vallások megszabni, hogy mit gondoljak, miképp lássam a világot.

Azért, mert a vallás (konkrét) bűnösnek mond egy olyan dologért, aminek a megtörténtére semmilyen bizonyíték nincs, és amit ráadásul nem én követtem el.

Azért mert egy olyan Isten hitét várják el a hívők, akinek a leírt tetteit nem hogy imádattal nem tudnám szemlélni, de egyenesen undorodom a gondolattól, hogy egy ennyire minden moráltól elrugaszkodott alakkal bárminemű közösséget vállaljak. (Itt nem Jézusról van szó, hanem a vele egy Istenről.)

Eléggé megmondtam, vagy folytassam még????

2017. dec. 15. 20:42
 70/77 anonim ***** válasza:
83%
Az emanuellel vitatkozóknak javaslom, hogy ne törődjenek vele, mint látjátok szellemi fogyatékosságban szenved, esélytelen, hogy racionalizmussal hatni lehessen rá.
2017. dec. 15. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!