Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért teremtette meg az...

Isten miért teremtette meg az embert?

Figyelt kérdés
2017. júl. 21. 17:30
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
60%

"Mivel a természettudományok eleve kizárják a természetfölöttit mint magyarázó okot, így természetesen soha nem bukkanhatnak semmi olyasmire, ami természetfölöttire utalna. Ez nem jelenti azt, hogy ilyesmi nem létezhet. "

Alapvető logika, ha valami hatással van ránk, az mérhető, még ha csak közvetetten is. Ha valami nem mérhető semmilyen formában, az azt jelenti hogy ha létezik is, a létezésének nincs semmi jelentősége a mi szempontunkból, tehát értelemszerűen nincs miért számolni vele.

És a félreértés elkerülése végett nem azt mondom hogy Isten ne lehetne hatással a világra, ránk, de amíg valaki ki nem talál rá valami módot hogy ez a hatás objektív, megismételhető kísérletekkel mérhető legyen, addig egyszerűen nincs mivel számolni. Így pedig nem arról van szó hogy bárki is ki akarná zárni Istent a képletből, hanem egyszerűen nincs mit beépíteni a képletbe.

"A hívő hülye, nem ért a tudományhoz."

Mert a legtöbb esetben tényleg tudatlanságról és butaságról van szó. És már megbocsáss, de a te írásodból is ez tükröződik, például amikor azt írod hogy a véletlen teremtett minket, vagy hogy a semmiből. Az anyag nem a véletlennek, hanem a konkrétan meghatározott fizikai-kémiai törvényeknek engedelmeskedve változik. Véletlenszerű maximum az lehet hogy például két molekula pont egymás mellé sodródik, de hogy ezek hogyan fognak kapcsolódni, az nagyon is meghatározott, semmi véletlen nincs benne.

Az már más kérdés hogy honnan jöttek ezek a törvények, hogy Isten alkotta-e így. Viszont az tény hogy semmi véletlenszerűség nincs az anyag szerveződésében, azaz tulajdonképpen saját magad vagy ellenpéldája az állításodnak.

2017. júl. 22. 12:49
 22/55 Dongaben ***** válasza:
90%

Egy egyszerű kérdés volt:

"Isten miért teremtette meg az embert?"

Ateista oldalról: "Isten semmit nem teremtett!" Ennyi...

A másik oldalról lehet "agyalni", de már megint az emberek közti vita megy.... Szerintem: Valahol nevet rajtunk! :XD

2017. júl. 22. 12:55
 23/55 anonim ***** válasza:
52%

"Elkezdett ugrálni az egér, majd hártya nőtt a hóna alá. Tovább ugrált, így a hártya tovább nőtt, majd kialakult a denevér. "

Ebből is látszik, mennyit konyítasz hozzá. A hártya nem a hónuk alatt van, az ujjaik módosultak, ès ezek között van a hártya.

A kèrdèsre válaszolva: ha lètezik, akkor biztos nem azèrt, hogy itt ijesztgessük egymást hogy majd kivel mi fog törtènni, ha nem hiszi azt, amit a másik. :)

2017. júl. 22. 16:34
 24/55 anonim ***** válasza:
23%

"A kèrdèsre válaszolva: ha lètezik, akkor biztos nem azèrt, hogy itt ijesztgessük egymást hogy majd kivel mi fog törtènni, ha nem hiszi azt, amit a másik. :)"

Gondolom nekem írtad. :) Hát mi sem ijesztgetünk senkit. :) tények elé állít Isten minket, ahogyan ti is az embereket: Nem történik semmi, Istenek lehettek, de ha meghaltok, akkor férge esznek és semmi más, következmény nincs. Nos akkor én bárhogyan élhetek? Tehát, ölhetek embert is következmények nélkül?

2017. júl. 22. 16:54
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Most látom, hogy te nem a 70%-os vagy, szóval bocsi 78%-os, azt hittem az én kérdésemre válaszoltál. :D BOCS!
2017. júl. 22. 17:00
 26/55 követ62 ***** válasza:
35%

Kedves #14.

Szerintem ne fáraszd magad. Ezek tul magasröptű gondolatok egy ateistának. Úgysem értik.

Hagyjuk meg nekik a mesét (evolúció).

2017. júl. 23. 07:11
 27/55 Darkmoon80 ***** válasza:
41%

A mese abban a 2000 év előtti zagyvaságban van, amivel a gyerekeket ijesztgetik. Ha valaki olyan buta, hogy az evolúciós elméletet képtelen megérteni, az egy dolog, de kár égetni magát hasonló válaszokkal, mint az előző válaszoló. Talán ha adna némi alapot a nézetének, előhozna, legalább egyetlen érvet, komolyabban lehetne vitatkozni vele, de így kijelentve egy bizonyított tényről, hogy mese, kissé erős! Amire nincs bizonyíték, az éppen a hit alapkövének választott mesekönyv állításai.

Ha mégis tudtok, lehet elősorolni!

2017. júl. 23. 21:40
 28/55 követ62 ***** válasza:

Kedves #27.

Bizonyíték kell ám legyen!

https://www.youtube.com/watch?v=dH25GbUNORM&t=528s

Ettől jobban én sem tudnám elmondani.

És ők nagyobb tekintéllyel rendelkeznek nálam.

2017. júl. 23. 23:10
 29/55 Darkmoon80 ***** válasza:
60%

14-es

"Ki a tudományosabb? Természetesen az ateista-törzsfejlődés hívőnek, akinek a legnagyobb bizonyító érve a törzsfejlődés mellett, idézem (kapaszkodjatok): A hívő hülye, nem ért a tudományhoz."

Csak aprócska eltérés az általad írtakkal szemben: a törzsfejlődésben nem hisznek a tudósok, hanem bizonyították! Ha hiszed, ha nem! Tök mindegy makacsságod, vakhited, ahogy a csillagokat letagadod az égről, mit sem változtat a tényen. Nem magyarázom tovább, igen sok kérdés kapcsán bizonyították már az evolúciót itt a gyak. kérdéseken, de akkor sem fogadtad el, tagadtál, ködösítettél, majd végül érvek híján elhúztál sértődötten.

Kár most elölről kezdeni, úgyis ugyanoda lyukadunk ki. Ugorjunk a végére rögtön.

2017. júl. 24. 01:08
 30/55 Darkmoon80 ***** válasza:
41%

Kedves Követ62!

A tekintély ide sajnos kevés, a tények (most az evolúcióról, és nem az élet/világ keletkezéséről beszélek) egyszerűen bizonyítják az elmélet helyességét.

Mellesleg hasonlóan tekintélyes tudósok a világ minden pontján elfogadják az evolúciós elmélet helyességét.

Persze van néhány kivétel, mint ezek az emberek is, tudom, de a saját szemednek nem kellene jobban hinned mint nekik?

2017. júl. 24. 01:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!