Isten miért teremtette az embert?
Mi értelme van ennek az egész herce hurcának? Egy mindenek felett álló lénynek nem teljesen mindegy, hogy egy ilyen jelentéktelen faj, mint az ember él e vagy sem? Pokolra kerül e vagy a mennybe? Ráadásul ha valóban mindenható, miért teremtett minket ilyen kis porbafingó senkiknek? Nincs isteni hatalmunk és még csak jelentősége sincs annak, hogy létezünk. Igazából semmi sem változna ha nem is léteznénk. Akkor mégis miért? Ugyebár nem mi vagyunk az egyetlen teremtményei, ott vannak az angyalok akik, mind hatalmukban, mind pedig értelemben jócskán meghaladják a mi lehetőségeinket és társaloghatott volna velük ha akar.
Akkor mi szükség volt emberre?
Jó kérdés.
Én egy nagyon "negatív"- de számomra ez logikus-elméletet találtam ki erről.
Az embert a gonosz teremtette,azért,hogy legyen kin szórakoznia
Ha kihalnának az emberek,unatkozna az ördög....Talán minden anyagira,illetve kínozható lényre ez az igaz.
Ezért nem pusztult még el a földi élet.
Védi a gonosz,hogy legyen kit kínoznia.
Mivel szerintem a halál=másik dimenzió Istentől való.
Többször volt már a kérdés... nyugodtan keress vissza.
Pl. gondolkodj el azon, hogy mi az, amit egy mindenható lény sem adhat meg magának?
"Méghogy "utánajárni"... :) Szerintem nem fogsz tudni."
- Itt biztos nem :)
"Hogy miért teremtett minket? Szerintem először azért, hogy boldogok legyünk,"
- Tehát te azt mondod azért teremtett, hogy boldogak legyünk? És mi ebben a pláne? ez olyan mintha mi teremtenénk(persze ha képesek lennénk rá) egy fajt csak azért hogy boldog legyen. Van ennek értelme?
"gondolkodj el azon, hogy mi az, amit egy mindenható lény sem adhat meg magának?"
- Bálványozás? Máskülönben az isten a saját szolgálata miatt teremtett minket? Ez olyan mintha én azért nemzenék gyermeket hogy később kiszolgáljon. Na ne máár. Vagy a szeretetre gondolsz? Akkor miért kell ilyen sanyarú körülmények közt élnünk. Miért nem biztosít egy nyugodt kis életet mindenkinek bűnözés és nélkülözés menteset és akkor cserébe szerintem mindenki szeretné őt. Tudod nem is kell adnia semmit, csak úgy jófejségből is lehet szeretni valakit. Pl a fiamnak nem kell adnom semmit, mégis szeret :) Mondjuk én meg is teremtem neki a tűlem telhető legjobb légkört, életszínvonalat stb. Viszont ebben a világban nem igazán érzem a törődést, mit is kellene akkor viszonoznom?
"Bálványozás?"
Na, közelítesz...
akkor nézd még meg a parancsok közül, hogy melyik a legfontosabb, és melyik bűn megbocsáthatatlan.
Nagyon egyszerű a válasz, nem Isten teremtette az embert, hanem fordítva, az ember teremtette meg az Istent a képzeletében.
Na, az embernek már alaposan szüksége van rá, sokan nem is tudnak élni nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!