Isten miért teremtette az embert?
Mi értelme van ennek az egész herce hurcának? Egy mindenek felett álló lénynek nem teljesen mindegy, hogy egy ilyen jelentéktelen faj, mint az ember él e vagy sem? Pokolra kerül e vagy a mennybe? Ráadásul ha valóban mindenható, miért teremtett minket ilyen kis porbafingó senkiknek? Nincs isteni hatalmunk és még csak jelentősége sincs annak, hogy létezünk. Igazából semmi sem változna ha nem is léteznénk. Akkor mégis miért? Ugyebár nem mi vagyunk az egyetlen teremtményei, ott vannak az angyalok akik, mind hatalmukban, mind pedig értelemben jócskán meghaladják a mi lehetőségeinket és társaloghatott volna velük ha akar.
Akkor mi szükség volt emberre?
Előző:
Isten annyira szeret minket, hogy minden egyes embert megöl és kiragad a szerettei közül.
A diktátorok is szeretik ha imádják őket, de valaki aki jó, miért van szüksége imádatra?
Istent pedig az ember teremtette.
A bibliában keresd ki a tékozló fiú történetét. Egyszer ez az egyik válasz. Ki becsüli a gazdagságot? Az aki szegény. Ki becsüli az életet? Az aki harcol. Ki becsüli a tudást? Az aki tudja mi a tudatlanság következménye.
A tanulást nem Isten rótta ránk, hanem mi vettük magunkra. A világot az ember teremmtette, annak minden részével, de ahogy belefeledkezett az ember a saját teremtett világába azt is elfeledte hogyan csinálta mindezt és azt is, honnan jött.
A biblia történet legvégén ott van az is, hogy amikor már teremtményei szolgája és mocsokban él, akkor emlékszik csak vissza honnan jött.
Atyja, vagyis az Isten nem azt kérdi, hogy hol a juss? Mennyi kamat lett? Sikerült e jó befektetni a agyont...
Mert tudja az Isten nagyobb kincs birtokában van fia mint bármely teremtménye, akár még az angyaloknál is.
A másik választ egy Magyar pap adja meg, ami nagyon is igaz:
"Míg idea valami, csak hordozóját boldogítja. A megvalósult idea kell, hogy hordozza alkotóját." (Dombi Ferenc)
Te is azért alkotsz, hogy ne csak téged tegyen boldoggá az idea amit megálmodtál.
18-nak:
"Tegyük fel hogy gazdag,befolyásos,jóindulatú ember vagy, mihez kezdenél a hatalmaddal? Forditanál belőle mások javára? Isten valami ilyesmit tett. A szeretete arra indította hogy jóra használya hatalmát,így embert alkotott a maga képmására ahogy azt az 1Móz 1:26 írja."
- A példád nem jó. Míg te a befolyásos ember hatalmából már létező valakiket támogatsz, addig az isten azért teremt valakit, hogy támogathassa? Ennek semmi értelme. Ez olyan mintha azért készítenék egy egy robotot hogy aztán pesztráljam. Mi ennek az értelme? Mi az amit az ember adhat egy végtelen hatalmú istennek? Ráadásul bármire is szorult volna, azt a már korábban megteremtett angyalkotól megkaphatta. Úgy beszélsz az emberről, mintha istennek mi lennénk az egyetlen teremtményei akitől megkaphatja azt amire oly annyira vágyik: De mi is az? Mert idáig még nem jutottunk el.
Üdv, neked is.
pelgrim-nek:
"Kérlek ne forgasd ki szavaimat. Nem azt írtam, hogy mi fejlettebbek vagyunk mint az Isten. És nem, nem azt akarom írni hogy emberré vált. Ezzel azt akartam hangsúlyozni, hogy az ember Istentől nem egy különálló valaki"
- Akkor miért nem ezt írtad? Tehát te úgy tekintesz istenre mintha mi az ő úgymond "sejtjei" lennénk, azaz olyan részei mely elválaszthatatlan tőle és ezáltal elpusztíthatatlan is? Valójában mi is istenek vagyunk csak kicsiben?
20-nak:
"Egy elgondolkodtató kérdés: mi célból akar egy pár gyereket?"
- Okos, nagyon okos :) De míg az ember oktatja védelmezi egészen nagykoráig, addig itt ez nem látható. Persze lehet neked van igazad, de hol az isteni gondoskodás az amire egy gyermek számíthat?
22-nek:
" Ki becsüli a gazdagságot? Az aki szegény."
- És medig, míg gazdag nem lesz.
"Ki becsüli az életet? Az aki harcol."
- Szerintem pedig az aki tisztában van vele mit veszít ha meghal.
"Ki becsüli a tudást? Az aki tudja mi a tudatlanság következménye."
- Ha tudná mi a tudatlanság következménye, nem lenne tudatlan. A tudást pedig az becsüli akinek van, mert tudja, hogy tudja, hogy ha tudja az jó :)
"A tanulást nem Isten rótta ránk, hanem mi vettük magunkra."
- Ebben is eltér a véleményünk. Csakis tanulás által válhatunk jobbá isten pedig ezt várja el tőlünk. Mi másért küldte volna a fiát, hogy tanítson minket és ne a fertőben henteregjünk, hanem álljunk fel, poroljuk le magunkat és kezdjünk magunkkal valamit.
"Atyja, vagyis az Isten nem azt kérdi, hogy hol a juss? Mennyi kamat lett? Sikerült e jó befektetni a agyont...
Mert tudja az Isten nagyobb kincs birtokában van fia mint bármely teremtménye, akár még az angyaloknál is. "
- Bezony és az nem más mint a tudás. Mi mást vihetnél magaddal innen a földről? Nem hallottad még a mondást: A koporsón nincs zseb? Na látod.
Nos röviden ennyi.
Isten a placebo hatás következménye :)
Ha elterjesztem,hogy a földemen emberevő dinnyék élnek,és szaporodnak, a legtöbb ember kiröhögne,pedig még mindig valószínűbb, hogy egy dinnye harapja le a lábamat, miután részegen haza rémfergek,mint egy istennek nevezett valami megteremtsen akármit is. :D Olyan dolgokat bárki tud teremteni,ami úgy van,hogy nincs.
Én is feltettem Istennek ezt a kérdést,a válasz:
Azért teremtettelek benneteket hogy lássátok az én dicsőségemet ,szentélyemet.Úgy szeretlek benneteket mint a gyermekeimet.Miért szüli anya a gyermekét?Hogy mindent megadjon neki.Minden gyönyörűséget .És mindent odaadni ami atyja számára kedves.Miért kellett megszületni erre a világra?Hogy lássatok és értsetek!Hogy saját magvából lássa gyönyörűségét.A mennyei hajlék elő van készítve.A próbatételek alatt ott vagyok veletek.Aki pedig nem hordja keresztemet nem méltó hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!