Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy élhették túl teljes...

Hogy élhették túl teljes Birodalmak a Bibliai özönvizet?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a keresztények többsége csupán példabeszédnek tartja, a kérdésem értelemszerűen azokhoz szól, akik azt próbálják bizonyítani, hogy a Biblia szó szerint igaz, a Föld 6000 éves, az özönvíz meg kb 4000 éve volt.

Egy másik kérdés kapcsán került említésre a dolog, és úgy éreztem, megér egy külön kérdést is.

Szóval, adott példának az ókori Egyiptom, ami ugye az özönvíz előtt már létezett, de hogy létezhet még az özönvíz után is, ha egyszer minden egyiptomi meg kellett haljon?

2017. máj. 7. 17:54
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:

59.Hsz.

Én,mintegy 8-10 ezer évvel ezelőttre tenném.

2017. máj. 10. 08:32
 62/67 Darkmoon80 ***** válasza:
Hogyan egyeztethető ez össze a nemzetségfák alapján kiszámolt 6000 évvel ezelőtti világ teremtésével?
2017. máj. 10. 17:29
 63/67 Alex Fly ***** válasza:
Az özönvíz időpontjának az i.e. 9-10000 év tűnik a legvalószínűbbnek. Régészeti adatok szerint kb. ebben az időben történt valami, ami miatt az emberi civilizáció elölről kezdődött (az özönvíz előtt már voltak legalább az ókor szintjét elérő kultúrák -egyesek szerint néhány területen a mai szintet is elérhették. Ez ebben az időben mindenhol eltűnt).
2017. máj. 10. 20:45
 64/67 Darkmoon80 ***** válasza:

"Az özönvíz időpontjának az i.e. 9-10000 év tűnik a legvalószínűbbnek. "

"... az özönvíz előtt már voltak legalább az ókor szintjét elérő kultúrák -egyesek szerint néhány területen a mai szintet is elérhették"

Ezt olvastam már egy könyvben, de az sci-fi volt.

Tudsz erre vonatkozóan valami tudományos alátámasztást? Ki, mikor, hol állította ezt?

2017. máj. 10. 21:14
 65/67 Darkmoon80 ***** válasza:
Hááát, úgy látszik .... nem.
2017. máj. 12. 19:53
 66/67 anonim ***** válasza:
Az özönvizet 2400 körülre teszik, Ábrahám születését 2166-ra. Olvassuk, hogy volt dolga a fáraóval, tehát kevesebb mint 250 év és teljes pusztulásból felálló, eltérő kulturális hátterű birodalmak 8 emberből. Hogyan lehetséges ez?
2017. júl. 25. 18:27
 67/67 Stormgorog válasza:

Üdvözlök, mindenkit, éppen most találtam rá erre a kérdésre és örültem mert éppen ma jutott eszembe hogy beleássam jobban magam ebbe a témába, ami már egy ideje foglalkoztat! :) Én mint Jézus hívő, hiszek ebben a Biblia alapján, hogy a Föld teremtése (létrejötte) óta nem telt el 4,6 Milliárd év, csupán ami le van írva hogy 6 nap alatt teremtette a Teremtő , tehát az Úr a fia , Jézus által Ádámot az első embert és a 7ik napon megpihent, ami az én olvasatomban annyit jelent hogy 6000 év (esztendő) alatt kész volt az ember és 6000 -7000 között lett megteremtve Éva és lett berendezve körülöttük ,minden, tehát alakult ki a tökéletes Paradicsomi hangulat, melyet halhatatlanságban , fizikai korlátok nélkül élvezhetett a szerelmes pár :) Tehát számomra az hogy a 7ik napon megpihent Isten, annyit jelent hogy 1000 év eltelt Ádám és Éva halhatatlan , boldog élete alatt, majd amikor látta az Úr hogy minden rendben van megpihent minden munkájából és megpihent, rábízta egy oltalmazó kerúbra őket a későbbi Sátánra , hogy vigyázzon rájuk, foglalkozzon velük, mint főbb angyal, gyönyörködjön ő is a teremtésben, ám ez neki nem volt elég , irigy lett az emberekre! :) Egyetlen bűn elkövetése után a tiltott fáról való evés után (Hófehérke is eszembe jut :D) Isten nyilván megtudta hogy gond van és nem sok pihenés után (noha nem hiszem hogy szüksége volt rá, de a példaérték erejéért) ránézett Ádámra és Évára, majd látta megszegték az egyetlen megszeghetőt... Az akkori gyíkemberformát öltött Sátánt , lábaknélküli kígyóvá átkozta, ezt mutatja az hogy már nincsenek repülő kezeslábas sárkányok csak csúszómászó kígyók és varánuszok :D Na de viccet félretéve ami nem is olyan vicces, de minden viccnek a fele igazság , itt a másik fele is :D A bűnbeesés óta tehát a 7000 ik év eleje után tehetünk egy 0 pontot , egy kezdetet, és onnantól a halandó lét óta telt el eddig 6023 év ezekszerint, melynek végéhez közeledünk és elkezdhetjük a 6024 ik évet :) Izgalmas ez a kérdés :) Egyiptom olyan mintha földönkívüliek építették volna vagy netán démonok, bukott angyalok, melyek kifigurázzák Istent , a Lelkes állatokat melyek Istent körbeveszik és nem szaporítom tovább a szót , mert van egy videó amit nézzen meg az aki kíváncsi rá, mely azzal foglalkozik egész részletes módon, hogy a piramisokat és a többi épületet az Atlantisziak hozták létre amelyeknek a Szahara szeménél ereszkedett le az űrhajójuk :O Nem tudom mit gondoljak erről, de jó szórakozást a videóhoz :D Aki még kíváncsi nézze meg a Csillagkapu című filmet is :D Köszönöm a figyelmet, Jézus áldjon benneteket aki által teremtetett minden :) "Teremtsünk embert a mi hasonlatosságunkra" 1 Mózes 1:26

A linkek:

https://www.youtube.com/watch?v=VFIQAt0GGVU

[link]

2023. dec. 15. 13:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!