Keresztények! Sosem kívántátok azt, hogy bárcsak ne létezne Isten?
Én néha igen, sőt, szerintem ez a legrosszabb dolog a világon. A legrosszabb dolog az emberiség számára ha van egy istene aki a nagy részét képes pokolra, örök kínokra küldeni, csak mert egy másik mesében hitt.
Ti hogy tudtok együttélni ezzel a gondolattal? Nem provokálni akarlak, csak kíváncsi vagyok.
#60:
ezt hívják kifárasztásos technikának.
Azért adta ezt a könyvet, hogy lehetőleg rettenjünk vissza tőle - ha pedig mégis belemegyünk, akkor tévedjünk el benne. Erre (is) való ez a könyv.
"'A mondat hasznos információ tartalma nulla'
- ez nagyon megtetszett neked, de tegyünk különbséget a bölcselet és az informáltság közt, mert van. "
Sajnos ki kell ábrándítsalak: NINCS. "
-----------------
Ez borzasztó, már elnézést.
Ide jutottunk, hogy valaki nem tudja megkülönböztetni az bölcseleti művet az információközléstől.
Platón, Arisztotelész műveit a a Népszavától, blikktől.
----------------
Szomorú.
"mennyi az igazságtartalma"
ez bizony fontos - mindkettőnél. De míg az információközlés információs adatokat közöl, amivel nem is érdemes "vitatkozni, addig a bölcselet az igazság KERESÉSÉRE buzdít. Pl egy menetrend - információ, bölcselet nélkül, és Platón Kratülosz -
vesd össze, hogy megértsd, miről van szó.
Kb annyi a különbség mint a József Attila Thomas Mann üdvözlése verse és a Volán menetrend közt.
A vers az 'igazat mondja'. A menetrend a 'valódit'.
Ezeket a József Attila sorokat érted? (Próbáld meg, de sajnos, én sem tudok több időt töltetni a gyakorin, úgy hogy búcsúzom)
"Te jól tudod, a költő sose lódit:
az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk."
"Ez borzasztó, már elnézést.
Ide jutottunk, hogy valaki nem tudja megkülönböztetni az bölcseleti művet az információközléstől.
Platón, Arisztotelész műveit a a Népszavától, blikktől. "
Mondd, tudod egyáltalán mi az információ????
Szerintem te megrekedtél az információközlésnek hangosbemondóval való összekeverésénél!!
Majd ha utánanéztél és még akkor is azt mondod, hogy egy bölcseleti mű nem közöl (JÓ ESETBEN!!!) információt, akkor térjünk vissza a témára.
Amúgy a vers szép, és igaz is, csak sajnos a Te olvasatod az, hogy "Költő hazudj, csak rajt' ne kapjanak!", amennyiben a bölcseleti művel szemben nem tartod fontosnak azt, hogy az állításai tényeken alapuljanak, és valódi információt hordozzanak.
'Mondd, tudod egyáltalán mi az információ???? ... csak sajnos a Te olvasatod.... stb'
Teljesen érthetetlen ez a fölényes magatartás, már megbocsáss, de nem fogadom el, hogy te jobban tudod, hogy én hogy értek egy József Attila verset.
de fejezzük be, ne raboljuk egymás idejét.
Szánalmasak tartom, hogy az informáltság lépett a bölcselet helyére - ez a véleményem marad, még akkor is ha itt senki sem érti.
Veregessétek egymás vállát a 74%-on álló istennel - kb mindketten istennek hiszitek magatokat, elfértek ketten az Olümposzon és időtök is van erre a csevegésre.
Azt hiszem, helyes, ha mi gyarló halandók nem zavarunk tovább titeket.
Szóval nem tudod!
Akkor kár volt megszólalnod!
Még pótolhatod!
Sose késő!
Jobb mielőtt véleményt írsz valamiról, tájékozódni.
Ha esetleg tényszerű hozzászólásra is képes vagy, akkor annak állok elébe, érzelmi megnyilvánulások nem ide tartoznak, azokkal ne fárassz!
"Szánalmasak tartom, hogy az informáltság lépett a bölcselet helyére" ..., szánalmas, ha a bölcselet az igazság keresésének helyébe lép, és torz, hamis képet mutat.
Helyénvaló a bölcselet, ha szilárd alapokra támaszkodva építkezik, következtetései logikusak, és nem ütköznek tényekbe.
"Ha nem teszed, akkor kár hivatkozni rá, mert arra kell gondolnom, talán Te nem olvastad el a művet, vagy csak gondolkodás nélkül elhiszel mindent, amit olvasol."
Olvastam vagy négyszer:D Az én nézetemben Belőled hiányzik a logikai gondolkodás képessége. És úgy látom a szövegösszefüggésbeli értelmezés is. Látod, tonnaszámra "méltathatjuk" egymást, feleslegesen. Ezért sem szeretek belemenni, mert valakivel elkezdem, utána jön a másik és elkezdi ontani a szöveget, ráadásul személyeskedik. Másik 74%-ossal folytatott vitámnál megjelent Cerevisiae és szintén minősíthetetlenül viselkedett (hozzá képest Te udvarias vagy). Az ateista gondolkodás (akár a természettudományos) olyan szinten logikailag hiányos, hogy nincs kedvem hosszú hosszú elemzéses válaszba kezdeni
"Ha Te ezt sem vagy képes elolvasni és megválaszolni, akkor miért nem írtad le a véleményedet röviden, amire röviden is lehet válaszolni?? "
Minek provokálsz? a 74%-osnak válaszoltam valamire, ott idéztem a könyvet, nem Neked (mint már írtam). ÉS azt is írtam, hogy Rád már nincs kapacitásom.
"ezt hívják kifárasztásos technikának.
Azért adta ezt a könyvet, hogy lehetőleg rettenjünk vissza tőle - ha pedig mégis belemegyünk, akkor tévedjünk el benne. Erre (is) való ez a könyv."
Te hogyan cáfolod a másik oldalt, ha nem tudod, miről beszél?:)) Én ateista és törzsfejlődés hívő voltam, én ismerem a dolgaitokat, mert nemrég még a Ti oldalatokon érveltem. De igazad van, ez egy nehéz könyv, nektek nem javaslom. Visszavonom
Pont egy ateista tanít az információról?:)))
ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kezdetben_Volt_Az_Informacio_2004.pdf
Az ateista hiszi, hogy az információ az pusztán kémiai dolog:) Lsd. DNS. Kérdezd Ozmium barátotokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!